Hello There, Guest! Login Register


Recomandare rasnita

#1
Hey! As dori sa imi iau o rasnita buna Blush dar nu ma pricep.
-pretul poate fi oricare nu conteaza trebuie sa fie buna asta ma intereseaza( ar fi bine totusi sa nu depaseasca 30 de milioane)
-sa macine pt espresso french press si ibric
-poate fi si din alte tari ( inclusiv america si china)
-sa fie ceva potrivit pt o fata

Mersi anticipat!
 
Reply
#2
Contestata de unii dar indragita de majoritatea, nu cred ca ai o alegere mai buna ca Mahlkonig Vario (1700 de lei cu tot cu reduceri). Mai ales daca vei schimba des tipul de macinatura, nici nu cred ca ai alta varianta. Altfel e interesanta si Mazzer doserless Electronic B, la 700E + transport. Modelul acesta electronic, fara dozator, are cutitele cat Super Jolly (un model superior), adica 64mm. Dar ca orice rasnita stepless (fara trepte) cu reglaj pe roata, iti va lua mult timp sa schimbi mereu gradul de macinare pentru diferitele tale nevoi. French press inseamna macinare groasa, ibric inseamna o macinare tip faina. La o rasnita mica de 200E gen Ascaso I-mini tii ia o vesnicie sa te tot plimbi de la un capat la altul al plajei de reglaj si sa nimeresti apoi granulatia de espresso pe care o folosesti pentru cafeaua respectiva. In mod normal cam asa sta treaba si pe una mare gen Mazzer, poate ne confirma/infirma cineva care detine asa ceva.

La Vario ai un reglaj cu cifre pe partea dreapta, de unde vei jongla rapid cu macinarea de la gros la foarte fin (cu rasnita pornita neaparat), si altul pe stanga de care te vei atinge doar la espresso, unde ai nevoie de fine tuning pana la shot-ul perfect:

[Image: Mahlkonig-Vario-3.jpg]

Te-as sfatui sa o iei din Romania neaparat si pe cat posibil direct de la importator (ai 100 de lei reducere venind de pe forum). Asta pentru ca poti sa te asiguri "direct la sursa" de faptul ca e calibrata pentru espresso (altfel trebuie returnare/calibrare/trimitere), dar si pentru ca au mai fost unele probleme de garantie (ca la orice gadget) si e bine sa stai doi ani linistita (cam 300 de lei costa o inlocuire de motor).
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47, Cafflano Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30,
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)