Welcome Back Log In Create Account

Recomandare rîșniță

Pentru brew retentia e un feature, nu un blestem... am scris destul aici pe tema asta... vedeti si completarile lui Denis.
Am scris doar pentru ca ati pomenit de V60, altfel nu interveneam.
Desi, ma mir ce macinatura de V60 iese din Sette...  Confused

Reply
(21-03-2023, 15:56)renatoa Wrote: Desi, ma mir ce macinatura de V60 iese din Sette...  Confused

Am văzut că multă lume zice de Sette că n-ar fi bună pentru pour-over, pe motiv că n-ar avea o plajă suficientă de reglaj ca să acopere cum trebuie și zona mai grosieră. Cred însă că asta e valabil dacă o folosești și pentru espresso în același timp. Am o suspiciune cum că din fabrică nu macină destul de fin pentru espresso dacă nu folosești șaibele de ajustare pe care ți le dau ei. Cred că de-aia ți le și dau în pachet. Cam toți, din cîte văd, spun că au avut nevoie de acele șaibe ca să facă espresso cu Sette. Or dacă pui acele șaibe, atunci e posibil să nu mai poți măcina suficient de grosier pentru brew. Însă eu n-am pus șaibele, pentru că încă nu fac espresso, iar fără ele îmi iese bine pentru V60 pe la poziția 16-17, dintr-un total de 31. Deci mai am încă mult loc de manevră. Pe poziția 20 îmi ieșea bine și pentru Chemex.
E posibil ca Sette să nu fie potrivită pentru brew și espresso în același timp, însă separat mi se pare în regulă.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)