Hello There, Guest! Login Register


Recomandare pachet Lelit

#1
Fac parte si eu din cei "atinsi" de microbul espresso. Nu a venit asa de nicaieri, aceasta "boala", dar abia acum am simtit ca trebuie sa intru cu adevarat in randul espressomanilor. Ca sa intelegeti de unde plec (va rog nu radeti!), trebuie sa va spun ca am un DeLonghi EC 221.B si o rasnita Russel Hobbs. Initial m-am gandit sa aloc un buget de 2,000-3,000 ron. Dupa ce am intrat pe acest forum si am citit cateva sute de comentarii, am vazut ofertele, am hotarat sa cresc bugetul la 3,000- 4,000 ron. In acest buget mi-au placut pachetele:
1. Barista Home Premium PL 41 TEM PID+ RASNITA PL 43 MMI+ TAMPER PRECIZIE 57,35 Sita blind+ Perie curatare 2,750 ron
2. Barista Home Macap , varianta Espressor PL TEM PID+Rasnita Macap M42 Stepless+ Tamper Mota 57 mm- 3,750 ron
Daca ma mai fortez un pic
3. Pachetul Barista Home VIP Macap M42M Stepless+ Tamper+ Filtru+ Perie 4,300 ron
Tinand cont ca apreciez f mult un espresso bun, dar ma simt atras si de latte art ( o sa pun si o poza cu una din ultimele "realizari"), care ar fi recomandarile voastre?
Pentru a fi cat mai corect, am inteles dintr-o vizita la BarShaker Oradea, de la un foarte amabil domn, ca pentru latte art este recomandat un espressor cu DB. Avantajul principal este dat de faptul ca aburul pe care acesta il livreaza nu este asa umed ca la un SB, prin diferentele de temperatura la care cele 2 boilere lucreaza (unul pentru extractie de sub 100 grade si altul cu temperatura peste 100 grade pentru abur). Aburul mai uscat face mai cremos laptele si cu mai putine bule de aer in el.(asa cum se pot vedea cu usurinta la "realizarile" mele)
1.Tinand cont ca nici una din alegerile pachetelor de mai sus nu are DB, are rost sa dau 4,300 ron pe varianta 3?
2. La variantele 1 si 2 avem acelasi espressor, diferenta o face rasnita. Am citit ca rasnita este ffff importanta, totusi diferenta de 1,000 ron mi se pare f mare. Merita tinand cont de caracteristicile celor 2 rasnite?
Fac 2 espresso pe zi si incerc inca 2 latte art pe zi. Maxim 3 sambata sau duminica!
Multumesc tuturor celor care isi vor face timp sa citeasca pana la capat acest mesaj lung, dar mai ales celor care imi vor face recomandari argumentate![Image: 1264ddba079f25b57d6e1fd3ea70da74.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G965F folosind Tapatalk
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)