Hello There, Guest! Login Register

Recomandare masina de spalat vase

Salut. De cateva luni ma tot gandesc sa cumpar o masina de spalat vase (as prefera sa fie maxim 84cm inaltime si 60cm latime) dar nepricepandu-ma la marcile de pe piata nu prea stiu ce sa aleg. Aveti ceva recomandari pana in 1500-1700 lei? As prefera sa fie cu functia de uscare si spalare rapida pana in 60 minute. Multam’
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
La banii respectivi te încadrezi doar pentru Sharp (fabricate de Vestel) Arctic/Beko, Candy, Gorenje. Pentru Bosch sau Electrolux/AEG mai trebuie să pui vreo 500 RON, eu aș suplimenta bugetul.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Daca la 2000 de lei sunt optiuni de calitate, poate as putea impinge bugetul mai mult
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Latimea de 60 de cm e potrivita doar pentru familii de la 4+ membri. Altfel e prea mare si se usuca mancarea pe ele, pana le vine randul la spalat. Pana la 3-4 membri e suficienta una de 45 cm. 
Eu am Bosch, ca mai toate electrocasnicele din bucatarie. " Tehnica pentru o viata!" Ce e bun si de folosinta indelungata, e scump doar in aparenta. In realitate, nu.
Ce nu e deloc justificat e Miele, aia chiar e exagerare.

Reply
Ideal este sa faci un calcul sa vezi cate si ce vase se murdaresc intr-o zi (tacamuri, farfurii, pahare, oale, etc..). Apoi cauti masina pentru ca sa le incapa si sa ramana un extra spatiu pentru neprevazut.
De mentionat : e posibil sa trebuiasca sa adaptezi un pic si vesela folosita - nu orice incape oriunde si acolo vine partea frumoasa Smile.
Tot de mentionat este ca rezultatele optime sunt pe programele fara ciclu rapid - spalarea automata merge vazuta ca o etapa in productie Smile - perfect la finalul zilei sau peste noapte - asa castigi cel mai mult - fara spalat la mana sau etape intermediare in timpul zilei.
Una peste alta, in final e un mare plus - acum vreo 10 ani nu credeam in spalare automata - insa am luat mai mult impins de la spate un bosch de 45cm /9seturi refurb. Inca merge super. Intre timp pe unde ma mai invart am mai luat vreo 2 - inclusiv una mica de se pune pe blat - sunt impresionat cum spala si acum.
Daca vreo una crapa nici nu ma gandesc sa astept reparatia Smile) iau alta - asa disperat am ajuns Smile).
Gaggia Classic 2003 | Eureka Mignon Specialita | Macap M2M | Kinu M47 Phoenix

Reply
Am bosch 9 seturi x semi incorporata, sunt super mulțumit de ea, are acuși 7 ani.. Nu mai suport vesala spălată la burete din cauza ei Smile)), 4 persoane.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Orice MSV ai sa-ti cumperi sa tii cont de urmatorul lucru : detergentul pulbere, sau pastile solide, contine microparticole foarte agresive cu sticla si portelanul si le zgarie in scurt timp. Detergentul gel e mult mai bland. Chiar si asa, sa eviti pe cat poti spalarea la MSV a paharelor de cristal si a farfuriilor din portelan foarte scump.Pentru ca nu indeparteaza resturile cu buretele, spalarea trebuie sa fie destul de agresiva pentru a reusi, ori asta distruge suprafetele. 
Important e si sa citesti atent instructiunile privind asezarea vaselor in masina.
Poti incerca si cu cantitati mai mici de gel, pentru economie.

Reply
Daca nu dai petreceri zilnic, mi se parea prea mult o masina de spalat vase pentru casa.
Adica stai cu vasele de la masa de dimineata, masa de pranz sa se usuce si sa elibereze tot soiul de mirosuri pana seara? Eventual si a doua zi daca nu s-au adunat vase suficiente?
In 2-3, hai 5 minute daca te-ai dat in barci cu cate 3 farfurii de persoana, speli lejer toate vasele de la o masa de 2-4 persoane. Daca socotim cat timp ia aranjarea lor in masina si curatarea de bun simt inainte de a le pune acolo, zic ca iesi mai bine daca le speli de mana.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Asa ziceam și eu, eram batman dat soția m a convins și poți zice ca e o investiție super mega smart.. Trebuie sa încerci...
Nu as mai conceoe o casa fără mașina de spălat vase.

Reply
Si eu gandeam la fel pana cand mi-am cumparat. Acum o vad la fel de utila ca masina de spalat rufe.
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)

Reply
Eu zic ca e la fel de utila ca un espressor cu 4 grupuri intr-o bucatarie de 2x3 pentru ca de doua ori pe an ai 15-20 invitati.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(08-08-2021, 10:46)Mihai L Wrote: Eu zic ca e la fel de utila ca un espressor cu 4 grupuri intr-o bucatarie de 2x3 pentru ca de doua ori pe an ai 15-20 invitati.
Adevărat grăiești. Dacă acolo mai ai și msr deja se complica maxim treaba Smile)))

Reply
Mihai, ai madina de spălat vase?

Reply
(08-08-2021, 10:50)d2florin Wrote: Mihai, ai madina de spălat vase?

Nu era destul de evident ca nu…?

Avem la birou, acolo e OK; se strang multe cani, farfurii zilnic.
Ca idee, tot la birou aveam si un Fetco care facea 4l de brew la o tura. Si facea asta de cateva ori pe zi pana in pandemie.

Reply
Cam era dar am dorit sa ma asigur Big Grin,
Pune mana și cumpăra una și vb apoi.

Reply
E ora 11. Singurele vase de pana acum sunt de la V60 si de la mancarea pisicilor.
Doar cescuta din care beau s-ar potrivi la masina de spalat vase, dar in 5 secunde e gata.

Reply
(08-08-2021, 10:46)Mihai L Wrote: Eu zic ca e la fel de utila ca un espressor cu 4 grupuri intr-o bucatarie de 2x3 pentru ca de doua ori pe an ai 15-20 invitati.

Well, cred ca aici e si problema.
Masina de spalat nu o iei si nu o calculezi pentru invitati.
In rest stiu prin ce treci Smile - am fost acolo.
Gaggia Classic 2003 | Eureka Mignon Specialita | Macap M2M | Kinu M47 Phoenix

Reply
Ma uitam azi dupa o masina Bosch la 1899 lei, clasa A+ 13 seturi si la o masina Whirpool 14 seturi clasa E la 1599 lei, ambele de 60cm. Dupa specificatii, Bosch arata mai bine mai bine pe foaie.
O masina de 45cm sigur umplu, in concediu intr o zi ploioasa am mancat acasa toata ziua si am umplut o masina gorenje de 45cm

Reply
(08-08-2021, 11:05)rbrasoveanu Wrote: Well, cred ca aici e si problema.

Exact… Nu am si nici nu vad asa o incarcare intr-o casa rezonabila.
Daca ai firma cu cativa angajati, sau o pensiune, e alta poveste.
Plus ca o dam in altele: trebuie marit numarul de vase disponibile. La un moment dat trebuie sa ai si vase curate cata vreme masina e plina cu altele.

Reply
@Mihai L , oricum o dai ești în offside, nu există niciun argument plauzibil să nu cumperi o MSV. Big Grin

@Daniul, A+ de la Bosch e același lucru cu E de la Whirpool, s-au modificat criteriile după care se acordau clasele energetice. Între cele două aș alege clar Bosch, Whirpool au scăzut mult calitatea produselor în ultimii ani.

Reply
Daca nu ai vreo sensibilitate/alergie la detergentul de vase sau nu traiesti din manichiura perfecta… Nu vad rostul.

Reply
(08-08-2021, 11:09)Mihai L Wrote:
(08-08-2021, 11:05)rbrasoveanu Wrote: Well, cred ca aici e si problema.

Exact… Nu am si nici nu vad asa o incarcare intr-o casa rezonabila.
Daca ai firma cu cativa angajati, sau o pensiune, e alta poveste.
Plus ca o dam in altele: trebuie marit numarul de vase disponibile. La un moment dat trebuie sa ai si vase curate cata vreme masina e plina cu altele.

Iti faci mult prea multe problele fara sa ai masina de spalat vase. este printre cele mai importante electrocasnice din casa. Dupa fiecare masa bagi vasele in masina. in 2 zile s-a umplut, bagi pastila, dai play si in o ora sclipesc de curate ce sunt. nu ai cum sa le speli tu asa de bine si la temperatura aia. (nu cred ca pentru ora aia trebuie sa iti cumperi alte vase....)

Reply
Deci e OK sa lasi doua zile vasele murdare sa se usuce in masina…?
Ai nevoie de 90 grade sa speli o farfurie de la omleta??? Bine, dupa doua zile de uscare poate fi necesar un regim mai dur de spalare…

Reply
Offf
Nu o lași 2 zile..
Eu spal în fiecare seara, 45 grade, 45 min, program scurt, mașina plina..
Tre sa o ai.. Sa intelegi..

Reply
(08-08-2021, 12:39)d2florin Wrote: Offf
Nu o lași 2 zile..
Eu spal în fiecare seara, 45 grade, 45 min, program scurt, mașina plina..
Tre sa o ai.. Sa intelegi..

O intrebare ajutatoare: ce faci daca zilnic aduni foarte putine vase?
Pentru ca asta e de fapt problema. E ca la masina de spalat: daca ai doar doua tricouri si o camasa nu are sens sa cumperi o masina de spalat.

Reply
Sunt mașini de spălat (Electrolux ca ex.) ce au funcția de prespălare, sau clătire și oprire, pentru perioadele când trec 2-3 zile să o umpli.

Reply
(08-08-2021, 12:36)Mihai L Wrote: Deci e OK sa lasi doua zile vasele murdare sa se usuce in masina…?
Ai nevoie de 90 grade sa speli o farfurie de la omleta??? Bine, dupa doua zile de uscare poate fi necesar un regim mai dur de spalare…

da, e ok sa lasi 2 zile vasele murdare in masina. dar nu ti se pare nimic dubios ca absolut toata lumea care are asa ceva in casa spune ca este f utila, si doar tu care nu ai, spui ca nu e utila?

Reply

Suntem pe un forum de cafea. Cati dintre cunoscutii tai au un espressor/rasnita apropiate de ce ai tu?
Cati ar da macar 2000 lei pe o rasnita sau 5-10.000 pe un espressor?

Reply
Care este legatura? la intrebarea: este utila masina de spalat vase? raspunsul unanim al posesorilor a fost ca este foarte utila. parerea celor care nu au, conteaza?

Reply
Hai sa punem mana de la. Mana sa ii facem cadou o mașină Smile)
Și dacă estimez va nu am multe vadă, clătesc la. Mana.. Dar se întâmplă rar...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)