Espressoman Administrator
Bucuresti
Corectez, am luat gresit poza de pe grupul de Fcb G-Iota. In poza este HA64 sau ceva de genul. Ce va aparea curand la noi va fi cea din link-ul lui @
hcrisan
Va trebui sa ne mutam pe topicul G-iota caci suntem off aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
(26-09-2022, 13:05)Darsidius Wrote: Cred ca ieri eram pe aliexpress si copia a ajuns la 1300 euro, ce afacere mai e si asta?> risti, ajunge o petarda dupa 1 luna de asteptat, si apoi trebuie sa o trimiti inapoi, sau trebuie aliniata. sau trebuie printat ceva ca nu merge bine.
nu stiu cat iti arata tie pretul ca nu am ip de romania, insa mie imi arata 1350 euro +150 euro transport.
https://www.aliexpress.com/item/1005004164698576.html
Pe AliExpress așa a fost prețul la râșnița asta(de când a apărut / am văzut-o), nu a fost cu prețul corect(despre care s-a discutat deja și pe alte forumuri) până acum. Probabil sunt vânzători care profită, dacă nu știi să o cumperi altfel și o vrei neapărat la preț de Lagom P64 original.

Am mai văzut tactica asta și la alte produse. De exemplu caută Niche pe AliExpress și o să o vezi la 1400-1500$. :D
Pentru inițiator, dacă te tentează cumva copia de Lagom P64 din discuție, G64/J20 sau ce nume o mai avea și nu l-am aflat noi, vezi de exemplu:
New Chinese Single Dose Grinder
(
https://www.home-barista.com/grinders/ne...82200.html)
Noua “lagom” Gluons G64
(
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...Gluons-G64)
Ar fi fain dacă ar exista un importator și pentru această râșniță (Home Barista Belgia ne aude?! :D Să le dea cineva o idee de afacere) cum există pentru G-iota DF64 și acum și pentru DF64P.
Cu 2 ani garanție și multe produse vândute la nivel european sau global parcă altfel ar fi situația și în cazul în care ar apărea defecțiuni în primii 2 ani sau ulterior. Mai ai o șansă să te ajute cineva să o repari.
Espressoman infocat
Bucuresti
Multumesc tuturor pentru recomandari.
Pana la urma am ales Niche din motive de spatiu si Lelit Bianca. Espressorul l-am luat de la Crema Perfecta si a durat un pic mai mult sa ajunga pentru ca am vrut versiunea negru mat, care imi place foarte mult cum arata.
Acum imi mai ramane sa gasesc si reteta, ca dupa 10 incercari cu Lavazza Oro n-am reusit sa trec de un amar intens :).
Espressoman infocat
Bucuresti
Lelit MARA X, Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Nu ai ce cautat cu cafea de raft la asemenea echipament. Cafeaua de raft e facuta sa fie bauta pe automate sau site presurizate, nu rasnita fin pt espressoare profi semi.
Sfatul meu este sa cumperi 1 kg dintr+o cafea prajita recent (1-2 saptamani) de exemplu yume, dropshot, ceva local la 1 kg, dintr-o cafea prajita pt espresso nu filtru si in orice caz nu ethiopia sau kenya, mai degraba ori un blend ori o origine usor de lucrat cu ea, naturala, columbia, brazilia, guatemala, salvador.
Mergi cu aceasi doza 18g si in ceasca 32-36 g out in 25 sec. Uita-te la cateva video-uri pe youtube despre preparare puck ca sa intelegi mai rapid. Foloseste un cantar.
Nu cumpara pungi mici de cafea, pt ca o sa strici 10-20 shoturi pana iti dai seama de chestii, o punga de 250g o dai gata in 10-12 shoturi si nu ai inteles nimic la final, si cand esti aproape de reusita ai ramas fara cafea, si fiecare punga e diferita si necesita iar reglaje.
Asta e sfatul meu, bineinteles, exista si calea rapid, cheating, ori sa mergi la cineva ori sa vina cineva la tine sa-ti arate. Asa e mai rapid. Spor
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Slobozia
Felicitari pentru setupul ales! arata excelent! sfatul meu este acelasi cu al lui darsidius.. foloseste doar cafea proaspat prajita si o sa vezi o maaare diferenta
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Incognito
Dacia
Dar foarte bine punctat, cafea prăjită pentru espresso. :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Bucuresti
Luasem initial o punga din supermarket ca sa imi fac mana pe ceva mai ieftin pana ma obisnuiesc si cu rasnita si cu espressorul. N-am reusit sa scot nimic calumea pana la final :).
Am revenit la cafea calumea dupa si s-a schimbat treaba. Nu iese inca perfect, dar e pe aproape.
Multumesc pentru sfaturi inca o data si spor la cafea :)