Hello There, Guest! Login Register

Recomandare espressor + rasnita ~2200 lei

Salutare ! Dupa ceva timp de utilizare a unui philips lattego am realizat ca nu mai sunt deloc multumit de cum face espresso ul . Doresc un espressor care sa fie capabil sa scoata un espresso intens si cremos , cat mai bun . 90% din cazuri o sa fie utilizat doar pt espresso dublu de 2-3 ori pe zi . Dupa ce am facut ceva research pe site urile dinafara am vazut ca Sage Bambino este foarte laudat iar ca si rasnita ma gandeam la Baratza Encore Esp . Acum ideea e ca am gasit la mine in oras pe cineva care vinde un Delonghi Dedica 685 la 430 lei si stau si ma intreb , oare chiar merita sa dau de 4 ori pe mai mult pe Sage Bambino ?As vrea sa mentin bugetul cat mai mic … Astept recomandarile si sfaturile voastre , de asemenea ce accesorii ar mai fi nevoie pentru ele . Multumesc !

Reply
Intens si cremos nu sunt atribute cu care espresomanii isi descriu cafeaua. Noi avem alte asteptari de la shot-ul de espresso.

(20-11-2024, 00:15)Maanu Wrote: As vrea sa mentin bugetul cat mai mic … 

Cu buget mic nu poti face expresso decat cu o scula ca Flair

Reply
Am inteles … as cauta totusi ceva mai usor de folosit si cat de cat automat , sa fie asemanator relativ cu modelele mentionate mai sus . As aprecia mai mult daca ai putea raspunde obiectiv intrebarii mele principale . Probabil si eu am aceleasi asteptari ca si voi insa nu am avut inspiratia de a enumera diverse figuri de stil in descriere . :)
Later edit : am gasit un pachet format din Lelit PL41TEM + Rasnita Eureka Mignon Manuale + tamper eureka + sita puck screen + latiera la 3300 ron . In conditiile in care as fi mers pe Sage Bambino + Encore ESP m as fi dus undeva la 2400 fara accesorii . Merita mai mult oare pachetul acesta ? Ar fi o diferenta atat de mare incat sa justifice pretul comparativ cu Bambino (900 lei), respectiv Dedica ( 2000 lei ) ?

Reply
Din punctul meu de vedere, dintre aparatele enumerate de tine pe acest topic, doar cel de la Lelit este capabil sa faca espresso.

Reply
Primul meu aparat a fost lelit pl42temd. Am fost foarte mulțumit de el.
Există și varianta cu răsnita separata, pachetul home barista. Asta îți va ocupa mai mult loc pe blat, dar îți va permite să schimbi răsnita pe viitor dacă vrei.
Ambele sunt la 3000.
Mai ieftin probabil numai second-hand.
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD

Reply
Vezi ca exista și breville/sage/gastroback cu aparate accesibile și care scot similar cu leliturile din aceeași gamă (din pct meu de vedere).
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(20-11-2024, 09:45)adiszep Wrote: Vezi ca exista și breville/sage/gastroback cu aparate accesibile și care scot similar cu leliturile din aceeași gamă (din pct meu de vedere).
La ce modele te referi mai exact ?

Reply
Din ce am văzut sage nu găsești sub 2800.
La breville mai sunt oferte, ca asta https://www.breville-romania.ro/produse/...d_source=1&gclid=EAIaIQobChMIx-jU7sTqiQMVhZdQBh2XiRziEAQYBSABEgIcTfD_BwE

Nu mă pot pronunța cu privire la ce poate face
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD

Reply
In urma a cateva ore bune de research am ajuns la concluzia ca in ~2600 lei este best buy Lelitul Pl41TEM si cred ca pe aceasta varianta o sa merg , majoritatea am vazut ca mentioneaza ca ii foarte ok straight out of the box ceea ce ii f important pt mine , cunostintele mele despre aparatele de genul, moduri , etc fiind aproape de 0 . Astazi pe seara cel mai probabil o sa si plasez comanda . Mai trebuie aleasa o rasnita care sa se complimenteze perfect cu aparatul . Ce model ati sugera ? Sa merg oare pe pachetul mai sus mentionat la 3.350 ? De asemenea , credeti ca ar exista vreun model superior in acest buget ? Multumesc pentru raspunsuri tuturor !

Reply
Cel mai ieftin vei ieși cu un pachet aparat și răsnita lelit pentru că primești o extra reducere de 10%.

Reply
(20-11-2024, 11:57)iliescu.iulian Wrote: Din ce am văzut sage nu găsești sub 2800.
La breville mai sunt oferte, ca asta https://www.breville-romania.ro/produse/...d_source=1&gclid=EAIaIQobChMIx-jU7sTqiQMVhZdQBh2XiRziEAQYBSABEgIcTfD_BwE

Nu mă pot pronunța cu privire la ce poate face

Exact la asa ceva ma gandesc. E decent, isi face treaba cu brio

Reply
Multumesc mult pentru sfaturi baieti ! Intr un final am decis sa merg pe Pachetul Barista Home Specialita – espressor Lelit + Rasnita Gaggia MDF 55 la 3890 lei . Pana la urma nu achizitionez pe fiecare an un espressor si am vazut ca oferta ii destul de bunicica . Am completat formularul de contact de aici de pe site din sectiunea Black Friday si astept sa fiu contactat . De asemenea , am vazut ca as avea 30% reducere la accesoriile de la ei daca le achizitionez odata cu acest pachet asa ca as avea nevoie de sfaturile voastre legate de accesorii , ce ar trebui sa mai iau ca sa fie pachetul complet ?

Reply
În loc de gaggia mdf nu poti alege giota? Sau un pachet cu giota? Cred ca gaggia mdf “iti va ramane mica” repede :)

Reply
nu, pt ca importatorul de giota acum nu mai e acelasi cu lelit
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(20-11-2024, 14:54)adiszep Wrote: În loc de gaggia mdf nu poti alege giota? Sau un pachet cu giota? Cred ca gaggia mdf “iti va ramane mica” repede :)

E Gaggia MDF modelul nou, echivalenta Eureka Specialita din cate am vazut.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(20-11-2024, 14:58)Mihai L Wrote:
(20-11-2024, 14:54)adiszep Wrote: În loc de gaggia mdf nu poti alege giota? Sau un pachet cu giota? Cred ca gaggia mdf “iti va ramane mica” repede :)

E Gaggia MDF modelul nou, echivalenta Eureka Specialita din cate am vazut.

Exact ! Am vazut ca ii f laudat pe celalalte forumuri de specialitate externe . Am plasat comanda pentru acel pachet , un set de detergent backflush si am mai luat un cantar Mini Espresso de la Timemore . Si in acest fel am ajuns de la bugetul initial de 2200 lei pe undeva pe la 4300 i guess  Biggrin

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)