Welcome Back Log In Create Account

Recomandare espressor manual

Bună ziua! Aș dori, vă rog, o recomandare cu privire la achiziționarea unui espressor manual, fie nou sau second hand, care să nu necesite un anumit upgrade sau diverse modificări. 
Problema si nevoia de recomandări vine din lipsa bugetului care, din păcate, este mic, în jur de 1000 lei.
Espressorul va fi folosit la birou de către mine și colega mea, deci vom avea undeva la 4 extracții pe zi. Amândouă preferăm cappuccino, așadar este destul de importantă modalitatea de frotare a laptelui. Am tot căutat aparate care să aibă o presiune bună și o baghetă corespunzătoare, însă la acest buget mi-a fost imposibil.
Am analizat și posibilitatea de a achiziționa un milk frother separat de espressor însă am observat că majoritatea celor de uz casnic produc mai mult spumă decât cremă de lapte.
Printr-o împrejurare fericită, m-am ales deja cu o râșniță de la Macap modelul MI40, un cântar Timemore Basic 2, un distribuitor de 58 mm și un knock box așa că am speranța că poate am noroc în continuare. 
Cu privire la aparat, din toată varietatea de modele pe care le-am văzut pe internet nu am putut decide care ar fi cel mai potrivit. Când credeam că am ales un model mai citeam aici sau pe alte grupuri și ajungeam la concluzia că trebuie să mai caut.
Din cele care mi-au atras atenția au fost:
-AVX EM3202SW de pe Barshaker;
-pe Olx, am găsit un Lelit PL41LEM, produs în 2018, în jur de 1000 lei;
-Hibrew H10A, second hand;
-Gaggia Classic Evo Pro, model 2023, second hand;
Ideal ar fi să fie un aparat nou în ideea că la unul second hand nu știi exact ce randament vei avea în timp sau dacă a fost întreținut și utilizat corespunzător dar poate aveți sugestii de aparate în stare foarte bună care să nu necesite reparații în viitorul apropiat. 
Știu că poate sunt multe pretenții pentru un buget atât de mic dar am speranța că poate se găsesc unul. Menționez că nu sunt chiar novice cu privire la preparare, am mai lucrat cu aparate manuale și chiar îmi face plăcere însă la capitolul tehnic am lacune semnificative. 
Mulțumesc anticipat!

Reply
Doar o mica observatie de terminologie, probabil ati vrut vrei sa ziceti semiautomat.

Manualele nu au butoane, extractia chiar se face full manual.

Reply
(22-01-2025, 16:38)renatoa Wrote: Doar o mica observatie de terminologie, probabil ati vrut vrei sa ziceti semiautomat.

Manualele nu au butoane, extractia chiar se face full manual.

Multumesc pentru mențiune. Voi modifica.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)