(30-08-2018, 18:23)adrian3 Wrote: Salut. Ma gandeam sa-mi cumpar un espressor entry level pentru 2, maxim 4 cafele/latte/espresso, etc, pe zi. Nefiind bautor inrait, prefer sa necesite cat mai putina mentenanta si timp investit, adica nu m-as vedea curatandu-l sau macinand cafea zilnic.
Bugetul este in jurul a 1000ron, si nu e foarte flexibil ( cheltuieli mari in perioada asta ). Merge si ceva second daca gasesc vreo oferta ok, cu garantie. Ceva recomandari ?
La modul in care ai facut introducerea, anulezi orice varianta de raspuns serios.
Doresti sa bei asa cava,
https://youtu.be/VhXNH-_TLiE
ori asa ceva,
https://youtu.be/jYq1pHJYQmw
sau, sa ne si descretim fruntile putin, asa ceva
https://youtu.be/VjRLcOCMxxQ
?
Pentru primele doua preparate (prezentate ca exemplificare) este ceva de invatat si inca putin de lucru. Rezultatele insa pot fi uluitoare, dar si provocatoare.
Cu 1000 de lei si fara efort nu le vei bea acasa la tine, preparate cu mana ta, niciodata.
Marea majoritate a celor care activeaza pe acest forum asa ceva isi doresc si cauta permanent solutii sa ajunga in acele zone si nu cred ca au solutii pentru doleantele tale.
Pentru ultimul doar apesi un buton si curge ceva; dar si aparatul asta se strica daca nu il intretii. Lichidul din ceasca este orice dar nu cafea, cu atat mai putin espresso, cappucinno sau latte.
Sunt foarte multi, pe acest forum, care au plecat de la ultimile imagini si au ajuns la primele.
Daca nu ai disponibilitate de a consuma pe langa bani si ceva timp pentru invatare, preparare si intretinere, mai bine o cafea cinstita la ibric si cate o vizita, din cand in cand, la cafenele preocupate de calitate.
Nu este vorba despre aroganta sau despre rea intentie in cele postate pana acum, dar fara disponibilitatea de a face niste eforturi reale, nu vei putea avea rezultatele la care aspiri.
Poti gasi echipamente rezonabile la pret, cu care sa obtii rezultate decente. Toate insa au nevoie de o manopera destul de laborioasa (cafea proaspata, rasnire, preparare, extractie, frotare, curatire) si de un minim de cunostinte (despre cafea, macinaturi, doze, temperaturi...)
Mai gandeste-te sau razgandeste-te!
BUGSTER-MP/AV, EK43-S, Honne, Acaia, Bravo, Duomo, Hottop-Artisan roaster; vacante: Kinu M47, Cafflano
(Ex: LM/GS3-AV, Lelit PL41TEM, Expobar DB, VBM Super2B-PID, Flair/ Vario Home, Macap M4D, Kinu M68, K30 VArio)