Espressoman fresh
București
Buna.
Am achiziționat un espressor manual de la Beko și am realizat că deși face cafeaua foarte buna nu am răbdarea și energia necesara să îl curat un fiecare dimineață. Așa că vreau să cumpăr unul automat.
Am aparat separat pentru crema de lapte pe care îl iubesc asa că mă interesează un espressor simplu de preferat nu foarte scump care sa fie automat cu rasnita incorporata.
Ce model sugerați?
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
Ar fi de folos un buget orientativ.
Câte cafele va face pe zi?
Ce cafea se va folosi?
Flair 58 | Eureka Atom 75mm | Fellow Ode + SSP | Comandante MK3 | Acaia Pearl S | V60 | ThirdWaveWater
Aero...
Bucuresti
Ca sa explic cumva mai simplu, daca iti place friptura la gratar, ori iti aloci timp ca sa o faci, ori o mananci la restaurant. Friptura la tigaie nu este acelasi lucru.
Iar ca idee de baza, in zona asta nu exista “rapid” decat in detrimentul calitatii.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
In emailul de abonare, printre altele, o sa gasesti si un link la un articol, de ce automatele nu sunt bine vazute pe acest forum.
Pe de alta parte, daca motivul este curatirea, nu stiu de ce ai impresia ca un automat nu necesita o curatire macar saptamanala...
Noroc ca ai spumarea laptelui separata, ca atunci cerea clatire circuit lapte chiar zilnic, daca nu voiai branza in ceasca ziua urmatoare...
Apropo, ne spui si nou care e aparatul ala care face spumare lapte asa reusita ca ii zicem crema ?
Espressoman fresh
București
15-08-2024, 13:00
(This post was last modified: 15-08-2024, 13:06 by Petre990.)
(15-08-2024, 11:30)cristi5922 Wrote: Ar fi de folos un buget orientativ.
Câte cafele va face pe zi?
Ce cafea se va folosi?
As vrea sa mă incadrez in jurul sumei de 1.000 - 1.500 lei
Doua maxim 4 cafele pe zi
Cafea boabe probabil Starbucks filicori sau esse
(15-08-2024, 12:17)renatoa Wrote: In emailul de abonare, printre altele, o sa gasesti si un link la un articol, de ce automatele nu sunt bine vazute pe acest forum.
Pe de alta parte, daca motivul este curatirea, nu stiu de ce ai impresia ca un automat nu necesita o curatire macar saptamanala...
Noroc ca ai spumarea laptelui separata, ca atunci cerea clatire circuit lapte chiar zilnic, daca nu voiai branza in ceasca ziua urmatoare...
Apropo, ne spui si nou care e aparatul ala care face spumare lapte asa reusita ca ii zicem crema ?
Nu știu exact cum se numește aparatul. L-am cumpărat de la Lidl cu 150 de lei daca îmi aduc aminte face crema clada sau rece și d foarte foarte solida nu e că spuma. Arata fix că cea făcută de un batista
(15-08-2024, 11:33)Mihai L Wrote: Ca sa explic cumva mai simplu, daca iti place friptura la gratar, ori iti aloci timp ca sa o faci, ori o mananci la restaurant. Friptura la tigaie nu este acelasi lucru.
Iar ca idee de baza, in zona asta nu exista “rapid” decat in detrimentul calitatii.
Ori cumperi un optigril și când vii obosit de la munca pui carnea pe el și îi dai start fara să fie nevoie sa îl supraveghezi.
Nu vreau fine dinning vreau ceva comod. Vreau un aparat care sa poată face doua trei cafele fara sa fie sa curat cupa între ele. Sa pot să îl curat o data la doua trei zile când am timpul necesar.
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut,
La ce cafele ai zis ca folosesti si spuma de lapte care e foarte solida si iti place , nu cred ca ar relevanta ce espressor automat vrei sa iti iei la 1000-1500 lei. Probabil gasesti la altex sau mediagalaxy sau probabil si in carrefour.
Cred ca o sa fie foarte ok si o sa te multumeasca , oricare ar fi el.
Deci alege care iti place estetic , ca nu cred sa existe diferente in aria aia de pret sesizabile
Lelit Bianca V3 / G-Iota DF64 SSP
La Marzzoco GS3 MP / Ceado E37S
Aero...
Bucuresti
Exact despre asta era vorba. Optigrill-ul nu e gratar, nu seamana nici pe departe. E o alta varianta de preparare.
Si totusi, nici la Optigrill nu ai pretentia sa faca intr-un minut-doua felia de 3-4 cm de carne de vita.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman fresh
București
(15-08-2024, 11:33)Mihai L Wrote: Ca sa explic cumva mai simplu, daca iti place friptura la gratar, ori iti aloci timp ca sa o faci, ori o mananci la restaurant. Friptura la tigaie nu este acelasi lucru.
Ori cumperi un optigril și când vii obosit de la munca pui carnea pe el și îi dai start fara să fie nevoie sa îl supraveghezi.
Nu vreau fine dinning vreau ceva comod. Vreau un aparat care sa poată face doua trei cafele fara sa fie sa curat cupa între ele. Sa pot să îl curat o data la doua trei zile când am timpul necesar.
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
15-08-2024, 14:22
(This post was last modified: 15-08-2024, 14:23 by cristi5922.)
N-am experienta cu altele, dar tata are un Krups alimentat cu boabe Illy și nu se plânge nimeni de el.
Este thermoblock, e gata încălzit în 30-60s și scoate cafeaua la o singură apăsare de buton.
Am băut și eu espresso făcut la el, cu și fără zahăr, n-am avut ce reproșa, shotul era "băubil".
Cu apă de la filtru brita cere decalcifiere la 1-2 luni, iar servisarea a avut loc o data la 2 ani.
Flair 58 | Eureka Atom 75mm | Fellow Ode + SSP | Comandante MK3 | Acaia Pearl S | V60 | ThirdWaveWater
Espressoman infocat
Satu Mare
Salutare Petre990. Fă o vizită prin magazinele mari de electrocasnice și pune "mâna" pe câteva modele ca să îți faci o idee. Cele care au mecanismul care se scoate prin lateral par mai ușor de curățat. Cam toate care au râșniță încorporată vor avea și partea de spumare, deci prețul crește. O scurtă căutare online am dat de un tip pe tiktok care repară astfel de aparate și mă bucur enorm că am renunțat la semiautomatul meu după ce am văzut câteva videoclipuri acolo.. pâlnie alimentare cafea măcinată ruptă (cafea peste tot în interior), apă în zona pompei, mucegai în zona mecanismului, erori de la tot felul de senzori, și mă opresc aici, sunt informații într-unul din linkul care îl primești la înscriere pe forum. Dacă ar fi să îți recomand un brand este Jura, poate găsești ceva recondiționat la preț bun, vei vedea că aparate de la Philips, Delonghi, Krups samd cu aceleași funcții sunt la jumătate prețul unui Jura...pe bună dreptate.
Varianta convenabilă poate să fie cea cu capsule/pods, se găsesc variante cu cafea mai de calitate.
Fă un calcul, vezi la cât îți iese o cafea.
Succes!
Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, -Profitec T64, -Nuova Simonelli MDH
Espressoman infocat
Milano
15-08-2024, 22:25
(This post was last modified: 15-08-2024, 22:26 by vlaicu.)
Dacă bei prăjeli italiene, classice, ia unu pe capsule și comanda cafea buna. Eu când am luat pentru soție Saka, vreo 2kg de boabe granbar, am comandat și 100 de capsule pentru Nespresso. Când nu sunt acasă face la ala și cafeaua e, sa zicem, comparabila. Am băut și la automate, clar n-am nimerit eu ce trebuie dar cred ca la kompresso scot cafea mult peste un automat. E în definitiv alegerea ta dar Intretinerea face parte din ritual. Dacă nu zilnic, măcar la ceva zile.
Spor în a găsi varianta perfecta. Tot ce știu despre autonate e ca unele au cuțite ceramice care se sparg relativ repede. Sunt unele ce au conicele din otel, as pune un filtru în primul rand pe asta.
Nu te iuta la 15-18 Bari. O cafea se extrage la 9 bari max. Ce îți spun aia e ca nu ai opv sa îți limiteze presiunea la 9 bari
.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1