Hello There, Guest! Login Register


Recomandare espressor 5000 - 7000 RON

#1
Salutare tuturor,
 
Dupa aproape 6 ani in compania unui Gaggia Classic, am luat decizia sa fac un upgrade. 
 
Setup-ul curent este Gaggia Classic si o rasnita Kinu M47, de care sunt foarte mulțumit. Pentru moment, nu ma gândesc la un upgrade al râșniței.
Folosesc espressorul exclusiv pentru espresso (1 dublu / zi, ocazional 2) , insa cel nou va fi folosit ocazional si in prepararea de latte pentru soție.
 
Bugetul meu este in intervalul 5000 - 7000 RON si as vrea sa fie un upgrade pe termen mediu - lung, 5-7 ani. Iau in calcul si sa aștept pana la Black Friday pentru ceva reduceri la aparate care îmi depășesc bugetul, eventual ceva cu DB
 
Un aspect pe care îl mai iau in calcul, dar nu este critic, este si adâncimea. Având blatul de 600 mm, as vrea sa mai rămână 150 - 200 mm liberi.
Totodata prețurile de mai jos sunt cele de lista de pe site-uri si nu includ unele discount uri de care beneficiază membrii forumului.
 
La candidati, m-am gandit la urmatoarele modele:
Marca.               Model                        Adancime - mm        Pret
Bezzera             BZ09 PM                         425                   5880.92
Torre                 Pierino                           410                   6443.14
Quick Mill         Carola MOD.0960.             390.                  5895.85
Bellezza            Bellona Dual Boiler PID.    370                   6490
Rocket             Appartamento.                 425.                  7065.07 / 6850
ECM                Classika PID                     445                   6157.06 /6799.99
 
Am găsit pe forum threaduri similare cu ECM Classika PID vs Bezzera Unica PID, ECM având impresii mai bune.
Legat de testare, o parte din modele sunt expuse in showroom-ul celor de la perfectespresso.ro si as putea sa le vad acolo. Singurul espressor casnic pe care l-am testat este un Expobar Office Leva, dar este inafara bugetului.
 
Daca aveti pareri pro si contra sau alternative, toate sunt binevenite. 
 
Va multumesc!
Gaggia Classic 2018, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#2
Dintre toate, că sa fac o gluma, as alege Pavoni. 
Levier manual. 
Pre infuzie manuala, profilare, posibilitatea servisarii acasă și relativ mai ușoară decât orice e61. 
Ai luat vreodată în calcul și acesta sau doar e61?
Spor !
May God be with us.
 
Reply
#3
Pune PID la Gaggia si fa upgrade de banii astia la rasnita. Gustul va fi mult mai modificat in bine daca schimbi rasnita decat daca schimbi espressorul. La acest buget, poti lua in considerare o rasnita single dose cu cutite asezate vertical, fie ca e vorba de Timemore 064s sau de DF83V.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#4
(18-04-2024, 13:44)cradun Wrote: Pune PID la Gaggia si fa upgrade de banii astia la rasnita. Gustul va fi mult mai modificat in bine daca schimbi rasnita decat daca schimbi espressorul. La acest buget, poti lua in considerare o rasnita single dose cu cutite asezate vertical, fie ca e vorba de Timemore 064s sau de DF83V.

Din pacate am modelul SIN035U, cel produs după achiziția de către Philips, la care nu știu daca se pot face cine știe ce modificări/upgrades. Am reușit doar sa fac upgrade la steam wand cu cel de la Rancilio Silvia.
Gaggia Classic 2018, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#5
(18-04-2024, 13:40)TudorP Wrote: Dintre toate, că sa fac o gluma, as alege Pavoni. 
Levier manual. 
Pre infuzie manuala, profilare, posibilitatea servisarii acasă și relativ mai ușoară decât orice e61. 
Ai luat vreodată în calcul și acesta sau doar e61?
Spor !

Mulțumesc pentru sugestie! Nu am luat in calcul La Pavoni, din cauza ușurinței (sau a lipsei acesteia) de folosire. Consider ca are un learning curve si pt comoditate l-am exclus. Pe lângă asta, in review-urile pe care le-am văzut, calitatea laptelui pentru latte nu era cea mai grozavă. Daca era strict pentru espresso, ar fi fost o varianta.
Gaggia Classic 2018, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#6
(18-04-2024, 14:57)xnd_hhs Wrote: Mulțumesc pentru sugestie! Nu am luat in calcul La Pavoni, din cauza ușurinței (sau a lipsei acesteia) de folosire. Consider ca are un learning curve si pt comoditate l-am exclus. Pe lângă asta, in review-urile pe care le-am văzut, calitatea laptelui pentru latte nu era cea mai grozavă. Daca era strict pentru espresso, ar fi fost o varianta.

Cred ca e chiar mai usor sa inveti sa spumezi lapte pe La Pavoni decat pe ceva cu un boiler de x litri si duza cu 4 gauri. Se spumeaza mai incet si ai timp sa corectezi din greseli. Am avut un La Pavoni si l-am retras la parinti, si acum niste pensionari care au baut cafea la ibric toata viata lor isi fac cappuccino in fiecare dimineata cu zambetul pe buze. Ba chiar comenteaza cand mai iesim la cafenea in oras ca lor le iese mai bine.
 
Reply
#7
Eu am avut Classika PID, deci asta iti recomand.
Daca nu faci zilnic bauturi cu spuma de lapte sau, chiar daca faci, nu te deranjeaza rutina trecerii de pe modul brew pe steam atunci nu ai nevoie de dual boiler si cred ca SBDU (Classika) e ce iti trebuie. Eu am trecut la DB din cauza programului. Ma trezeam foarte dimineata si nu mai eram dispus sa astept acele cateva minute de trecere intre cele doua moduri de preparare.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)