Hello There, Guest! Login Register


Recomandare espressor

#1
Salutare,

În următoarele luni vom face niște schimbări prin bucătărie, iar una dintre îmbunătățirile bugetate ar fi upgrade-ul espressorului curent, un Gaggia Classic 2015, așa că m-am gândit să cer câteva recomandări pe acest forum.

În mare, criteriile ar fi cam acestea:
  • HX sau DB, deoarece bem aproape exclusiv cafele cu lapte (ideal un DB, evident)
  • conectare la rețeaua de apă
  • construcție cât mai solidă (fără touch screen-uri, conectare prin Bluetooth la telefon, etc)
  • ideal sub 2000 de Euro
Ca notă, râșnița pe care o am acum e un Compak K3 Touch.

În acest moment am cam două variante, care ar fi Expobar Brewtus IV-R, care ar fi pe la 6700 de lei cu reducerile Espressoman, și Lelit Bianca, la 9390 de lei. Ambele sunt DB-uri, pot fi conectate la rețeaua de apă, par să fie foarte solide și sunt în buget. Bianca are acel „paddle” care pare foarte cool, deși nu știu cât de mult o să experimentez cu el și nu am găsit prea multe despre fiabilitatea sistemului LCC (dă-mi switch-uri precum cele de la Brewtus și sunt un om fericit).

Pe acestea două le-am găsit citind niște review-uri și aruncând un ochi peste reducerile de aici, însă sunt convins că mai sunt și alte opțiuni bune, așa că aștept opiniile și recomandările voastre.

Mulțumesc mult!
 
Reply
#2
Sistemul LLC e de fapt un "pid" de noua generatie. Brewtus utilizeaza un pid ceva mai vechi. Nu exista niciun motiv pentru care unul ar fi mai putin fiabil decat altul.

Ideea ar fi alta, Bianca poate face ce face Brewtus dar invers nu prea. Practic pentru asta platesti in plus.

Ramane de vazut daca se va putea instala un mecanism de control debit "tip Bianca" pe Brewtus.
 
Reply
#3
Bianca mai are ceva avantaje:
  • constructia mult mai ingrijita,
  • boilere inox
  • boilerul de abur este controlat PID, nu mai are termostat (sunt destul de multi cei care au schimbat termostatul de abur la Brewtus)
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#4
(09-05-2019, 15:09)dev Wrote: Ideea ar fi alta, Bianca poate face ce face Brewtus dar invers nu prea.
Glumind, ce face Brewtus mai bine decât Bianca e să devină cheltuială aprobată Big Grin

Mulțumesc mult pentru explicația cu LCC-ul.
 
Reply
#5
Atenție, dacă ești matinal: Brewtus e gălăgios. Al meu, de care-s foarte atașat (în fiecare dimineață), zumzăie și uneori zornăie (în fiecare dimineață) din toate tablele inimii lui. Altfel, cu o priză programabilă de 25 de lei, e best friend.
Kinu M47, ROK, Expobar Brewtus IV-R
 
Reply
#6
De fapt Bianca face tot ce fac restul DB-urilor cu E61 (plus profilare sau preinfuzie scurtata) , nu e vorba doar de Brewtus. Invers, deocamdata nu e niciunul. Viitorul in materie de espressoare cu pret ridicat este al profilarii oricum, indiferent ca va fi sau nu folosita in prima faza de catre utilizator. 

Cat esti la inceput il poti folosi fara profilare, cu paddle in maxim. Mai tarziu, in loc sa te upgradezi la altceva, pur si simplu incepi sa te folosesti de intreg potentialul espressorului. Nu e nimic complicat oricum.

LCC reprezinta o forma mai avansata de PID ce ar permite multe daca si producatorii ar vrea. Deocamdata e folosit pentru controlul electronic al timpului de preinfuzie, auto backflush, sleep mode. Sunt atatea exemple de lucruri extraordinare (automatizari DIY ) facute de userii nostri (ex csabitec) incat iti dai seama ca limitele acestor platforme de PID tin doar de vointa producatorului in a se complica sau nu in functii adaugate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#7
Uitându-mă la semnătura lui Lyvyoo și văzând restul de comentarii, înțeleg că am făcut bine căm-am oprit la Expobar Brewtus IV și Lelit Bianca. Acum sper să fi socotit bine bugetul și să pot achiziționa un Lelit Bianca.

Mulțumesc mult pentru sfaturi!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)