Welcome Back Log In Create Account

Recomandare espressor

Salutare tuturor!

Aș avea nevoie de recomandări și păreri legate de alegerea unui espressor pentru un mic business.

Menționez că dețin deja un grinder Fiorenzato F64 Evo, pe care intenționez să îl folosesc în setup. În prezent analizez următoarele modele de espressoare dual-boiler, în bugetul aproximativ 2000-2400€:

• Lelit Bianca V3
  • Rocket R58 Cinquantotto
  • Profitec Pro 700

Espressorul va fi folosit într-o pizzerie, nu într-o cafenea dedicată, iar volumul estimat este:

• aproximativ 30 shot-uri espresso pe zi
  • aproximativ 15-20 cappuccino pe zi

Îmi doresc să merg pe zona de specialty coffee și să pot obține extracții cât mai consistente și de calitate.

M-ar ajuta mult dacă aveți experiență cu:

• oricare dintre aceste trei modele în mediul HoReCa sau la volum similar
  • combinația acestor espressoare cu grinderul Fiorenzato F64 Evo
  • fiabilitatea și mentenanța în utilizare zilnică într-un business mic
  • workflow-ul și ușurința în utilizare în practică

Orice feedback, recomandare sau experiență personală este binevenită.

Mulțumesc!

Reply
Salutare @ricardofrancu26

Îndreaptă-te către ceva cu posibilitate programare shoturi, de preferat din buton, nu manetă. Necesită mai multă atenție, trebuie să stai lângă aparat ca să oprești extracția, plus curățare/gresare părți grup.
Alt aspect de luat în considerare este conectarea la rețeaua de apă/scurgere. Nu este obligatoriu, dar ce este obligatoriu este o apă bună, pe lângă o cafea bună.
Râșnița este ok pt început.
Am folosit cu succes dual boiler-ul meu cu e61 la evenimente, deoarece are boilere ceva mai mari (1.2 + 1.7 l), am avut cafea și apă bună care au compensat (să zicem) din variațiile de temperatură (dar nu l-aș supune zilnic la peste 50 shoturi).
Unui amic care are gelaterie i-am recomandat un wpm primus și râșniță grind by weight cu cuțite de minim 64mm, în cazul lui (max 20-30 extracții zilnic) și una necomercială (de ex Eureka Libra 65, Mahlkonig e64).

Succes!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Poate te ajuta thread-ul acesta 
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...t-PL42TEMD
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)