Espressoman infocat
Iasi
12-06-2024, 13:58
(This post was last modified: 12-06-2024, 13:59 by CoffeeVirgin.)
Salutare din nou, sunt in cautarea unui automat pentru un birou cu un flux de aproximativ 10-20 persoane zilnic si am dat peste
https://jurastore.ro/produse-profesional...inox-15420
Va rog, pareri daca e ok sau daca aveti alte recomandari.
Multumesc mult!
P.S. maxim 50 cafele zilnic se fac.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Mai bine iei in comodat, volumul si genul asta de utilizare cere musai servisari dese, si inlocuire in cazul in care apar defecte ireparabile pe loc.
Nu m-as baza pe garantii, chiar daca il iei de nou, precis iti vor gasi o chichitza ca nu l-ati folosit corespunzator, si chiar daca nu, reparatiile dureaza, timp in care stati pe uscat.
La comodat nu mai platiti daca nu vi-l inlocuieste, e simplu. Asta daca ati avut grija sa precizati in contract...
Cauta in urma, s-a mai discutat pe tema asta acum poate nici o luna
Espressoman infocat
Bucuresti
Am stat cazat in Timișoara săptămâna trecută si la restaurantul hotelului aveau fix modelul asta. Unul îl aveau dezasamblat langa, cel "funcțional" mergea pe principiul palmă, ospătarul mi-a spus că veneau des sa le repare și tot degeaba că nu mergeau cum trebuie. Nu recomand nimic doar mi-a sărit în ochi. Ca flux de persoane as zice că era dublu.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Espressoman infocat
Iasi
13-06-2024, 08:27
(This post was last modified: 13-06-2024, 08:29 by CoffeeVirgin.)
(12-06-2024, 16:26)renatoa Wrote: Mai bine iei in comodat, volumul si genul asta de utilizare cere musai servisari dese, si inlocuire in cazul in care apar defecte ireparabile pe loc.
Nu m-as baza pe garantii, chiar daca il iei de nou, precis iti vor gasi o chichitza ca nu l-ati folosit corespunzator, si chiar daca nu, reparatiile dureaza, timp in care stati pe uscat.
La comodat nu mai platiti daca nu vi-l inlocuieste, e simplu. Asta daca ati avut grija sa precizati in contract...
Cauta in urma, s-a mai discutat pe tema asta acum poate nici o luna
Nu ma (mai) trage ideea de comodat, interventiile -daca e cazul- se fac de pe o zi pe alta cel mai devreme si nici nu vreau s fiu obligat sa cumpar cafeaua si cantitatea din contract(nu mai zic de cum isi lauda fiecare cafeaua care dpmdv nu se paote numi cafea chestia aia si e si la un pret de fereasca Dumnezeu).
As vrea sa iau ceva semi-profesional sau profesional si eventual un back-up(Gaggia Cadorna Milk de ex).
La Hedone, de exemplu, au Gaggia Velasca prestige pentru ce ma intereseaza pe mine si minim de 5 kg de cafea lunar(achizitionata de la ei- ce fac daca nu mi place cafeaua?) iar pt urmatorul aparat e miniim 15 kg, noi consmuam undeva la 6-7 pe luna. Am un Velasca prestige de vreo 5 ani car face fata cu brio DAAAR numai pot/vreau sa ma ocup de el atat de des plus ca sunt convins ca acum sunt mai performante aparatele(imi scoate peri albi curatul carafei de lapte, puzzle si frecat zilnic).
Aero...
Bucuresti
E un pic mai complicat aici, vorbim de o afacere in sine. Nu platesti espressorul in schimb te obligi la un consum de cafea.
Acum nici ei nu vin cu un espressor nepotrivit estimarii de consum pentru ca toate interventiile inseamna bani, vanzari ratate si clienti nemultumiti. Dar nici sa te astepti la un espressor de 10.000 euro si sa cumperi 1kg de cafea pe luna, ca nu-si scot banii in veci.
De pe o zi pe alta cu interventiile mi se pare decent. Cu conditia sa fie si rezolvare, nu doar ridicare si dus in service.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Iasi
(13-06-2024, 10:01)Mihai L Wrote: E un pic mai complicat aici, vorbim de o afacere in sine. Nu platesti espressorul in schimb te obligi la un consum de cafea.
Acum nici ei nu vin cu un espressor nepotrivit estimarii de consum pentru ca toate interventiile inseamna bani, vanzari ratate si clienti nemultumiti. Dar nici sa te astepti la un espressor de 10.000 euro si sa cumperi 1kg de cafea pe luna, ca nu-si scot banii in veci.
De pe o zi pe alta cu interventiile mi se pare decent. Cu conditia sa fie si rezolvare, nu doar ridicare si dus in service.
total de acord ca e o afacere in sine, money is no object, le am zis de fiecare data diversilor furnizori: " adu mi cea mai buna cafea pe care o ai, dar daca nu sunt multumit, ce alte solutii am sa NU iau cafea de la tine? iti platesc chisire pe aparat". " Nu se poate". sau s a putut si plateam 1000 ron/luna chiria paratului, cafea cumapram eu, aparatul(care era folosit pt max 5-10 cafele zelnic) se strica/cerea curatare 1 data la doua zile. pai asa iau 3 velasca prestige sau orice 3 HOme pana in 3k si nu se pot strica toate in acelasi timp. Nu ma astept la espressor sa mi scot banii sau sa cumpar 1kg de cafea pe luna. vreau un automat(daca stiti cumva in comodat, nici acolo nu zic niciodata dar nu vreau sa ma oblige sa iau 15 kg de cafea)
Oricum, repet intrebarea: ce parere aveti de acel Jura sau daca aveti alta recomandare pe acel segment.
Espressoman infocat
Timisoara
13-06-2024, 23:39
(This post was last modified: 13-06-2024, 23:58 by nrb88.)
Eu am avut jura model relativ nou (ENA4, ca nu beam chestii cu lapte), și am fost mulțumit. 2 ani a funcționat fără probleme, dar trebe sa ai grija de aparat, când cere cleaning, bagi pastila. Curățarea se face automat. La fel și la lapte. Făceam 3-4 cafele duble pe zi (6-8 apasari de buton).
L-am vândut cuiva, care voia sa bage în office la "Marcei". A zis ca are modelul ENA8, și ca folosește de ceva timp, fără probleme, iar cafeaua e mult mai buna decât din Saeco și ce mai avea el. Plus ca venea rar omul ptr mentenanță.
Eu zic da, eram mare fan Jura pana sa trec pe semi, și eram mulțumit. Doar ca trebe sa ai grija, sa cumperi filtre de apa și tablete de curățare, și sa se facă spălarea când cere aparatul.
Din câte știu eu, modelul Giga era ptr firme, cu 2 hoppere de cafea (sa pui decaf și/sau alta boaba)
Dar dacă ai sa "arunci" 11k lei, as recomanda Jura Z10, deoarece are rasnita mai bună, rasnita ce se setează automat în funcție de ce băutură se apasă (mai fina ptr espresso și mai grosiera ptr cafele lungi) . Pe lângă asta, spumarea laptelui este top la modelele Z + ai o grămadă de rețete, și un touchscreen mai bun + îți prepara și laptele și apa calda și cafeaua în același loc, pe când la modelele cu 2 țâțe, cum ai ales și tu, trebe sa muti cana lateral, când faci lapte. Dacă uita sa mute, mai face și mizerie pe acolo.. Și un bonus mic, ca face și băuturi "reci" aka. cu apa la temperatura camerei (cold brew, cold late, și ce mai ai pe acolo la rețete).
La superautomate, Jura mereu a dominat.
EDIT: ce trebe sa înțelegi bine BINE!! e ca orice superautomat are nevoie de curățare. Cere pastila după aprox 100 de cafele apăsate. Clătirea la lapte la final de zi, altfel faci Mozarella pe țeavă, și filtru de apa, la 60-80L de apa filtrata. Dacă ai filtru Jura, nu ai nevoie de detartraj, ever. Sau poți sa optezi fără filtru, și sa faci detartraj când cere. Iar la gust, Jura e top, nu are rost sa cauți altceva. Asta a zis și James Hoffman.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
14-06-2024, 10:44
(This post was last modified: 14-06-2024, 10:45 by renatoa.)
Nu pricep usurinta si inconstienta cu care arunca unii cu atributul de "profesional", care si-a pierdut orice semnificatie... cand oricine poate face o comparare pe site intre w8 si z10, si sa constate ca ultimul, incadrat la uz casnic, face de doua ori mai multe si probabil mai bine decat cel asa zis profesional... :s
Espressoman infocat
Iasi
(13-06-2024, 23:39)nrb88 Wrote: Eu am avut jura model relativ nou (ENA4, ca nu beam chestii cu lapte), și am fost mulțumit. 2 ani a funcționat fără probleme, dar trebe sa ai grija de aparat, când cere cleaning, bagi pastila. Curățarea se face automat. La fel și la lapte. Făceam 3-4 cafele duble pe zi (6-8 apasari de buton).
L-am vândut cuiva, care voia sa bage în office la "Marcei". A zis ca are modelul ENA8, și ca folosește de ceva timp, fără probleme, iar cafeaua e mult mai buna decât din Saeco și ce mai avea el. Plus ca venea rar omul ptr mentenanță.
Eu zic da, eram mare fan Jura pana sa trec pe semi, și eram mulțumit. Doar ca trebe sa ai grija, sa cumperi filtre de apa și tablete de curățare, și sa se facă spălarea când cere aparatul.
Din câte știu eu, modelul Giga era ptr firme, cu 2 hoppere de cafea (sa pui decaf și/sau alta boaba)
Dar dacă ai sa "arunci" 11k lei, as recomanda Jura Z10, deoarece are rasnita mai bună, rasnita ce se setează automat în funcție de ce băutură se apasă (mai fina ptr espresso și mai grosiera ptr cafele lungi) . Pe lângă asta, spumarea laptelui este top la modelele Z + ai o grămadă de rețete, și un touchscreen mai bun + îți prepara și laptele și apa calda și cafeaua în același loc, pe când la modelele cu 2 țâțe, cum ai ales și tu, trebe sa muti cana lateral, când faci lapte. Dacă uita sa mute, mai face și mizerie pe acolo.. Și un bonus mic, ca face și băuturi "reci" aka. cu apa la temperatura camerei (cold brew, cold late, și ce mai ai pe acolo la rețete).
La superautomate, Jura mereu a dominat.
EDIT: ce trebe sa înțelegi bine BINE!! e ca orice superautomat are nevoie de curățare. Cere pastila după aprox 100 de cafele apăsate. Clătirea la lapte la final de zi, altfel faci Mozarella pe țeavă, și filtru de apa, la 60-80L de apa filtrata. Dacă ai filtru Jura, nu ai nevoie de detartraj, ever. Sau poți sa optezi fără filtru, și sa faci detartraj când cere. Iar la gust, Jura e top, nu are rost sa cauți altceva. Asta a zis și James Hoffman.
- stiu ca are nevoie de curatare, problema e sa nu trebuiasca sa pierd 40 min zilnic ca sa o fac(asta caut la un aparat)
- stiu ca nu se face espresso la aparatele automate, pe "noi" ne intereseaza sa apasam butonul si sa iasa cafeaua, eventual tot ce tine de combinatii cafea-lapte
- cand am discutat cu cei de la jura au zis ca 90% din ce tine de curatrea apratului/carafei cu lapte este button-press cand cere aparatul, pe mine ma intereseaza catr de fiabil e si daca face ce zice sau sa primesc alte recomandari.
- nu pot sa iau un espressor manual pentru ca suntem prea lenesi sa pierdem timpul la tampari,cantariri, curatari la locul accidentului, etc.
Espressoman infocat
Oradea
Firma pentru care lucrez foloseste de cel putin 7 ani niste espressoare automate
DeLonghi - 4 bucati la aproximativ 100 de oameni. Ele sunt duse anual in service, insa problemele sunt mereu minore, iar avand 4 la dispozitie garanteaza ca niciodata nu se ramane fara cafea
Nu sustin ca ar fi un automat bun sau ca face cafea grozava, in schimb inteleg ca pretul nu e neaparat direct proportional cu fiabilitatea in cazul asta. Recomand un approach asemanator, cu mai multe espressoare mai ieftine (daca permite spatiul) astfel ca nu ramaneti niciodata fara.
Bonus: si noi suntem lenesi si sunt aproape sigur ca nimeni nu se ocupa cu curatarea lor, probabil de asta si vizitele anuale la service.
Cafesing Orca GO Ghost | Ceado Hoop | April Brewer | Hario V60 Switch
Espressoman infocat
Timisoara
Curățarea la Jura durează max 5 minute la pastilă, 0 minute (ca doar schimbi filtrul) la apa, și cam 2-3 minute la lapte - laptele defapt se clătește automat, și la final de zi e ok sa dai cu soluție. Unitatea de tamping, sau cum se numește, se clătește cu apa automat după 2-3 cafele, nu poți sa desfaci nimic la aparat.
Sau cel mai "automat" semiautomat: Breville/Sage Touch Impress. Gustul o sa fie peste superautomat oricum. Spumeaza laptele automat la o spuma ok, macină automat, tampeaza automat, doar trebe sa mute portafiltrul de la rasnita la grup și sa apese un buton. E aprox 5500 lei, ai putea sa cumperi 2. Își clătește și țeava de lapte de la sine.
Dar dacă vrei superautomat, eu as recomanda doar Jura Z10. Am avut Saeco, Philips, DeLonghi și acuma avem Kafune, nu știu dacă e doar în Timișoara sau e franciza peste tot, dar eu ii zic Zeama Diavolului. Este groaznica cafeaua!!! și aparatele mai mereu sunt în mentenanță (4 la număr). Pe lângă asta nu poți sa setezi Nimic!!! La Jura ai pana și temperatura laptelui sau tipul de spuma (groasa sau matasoasa).
Espressoman infocat
Bucuresti
Faza e ca atunci cand ai un aparat bun si cafea corespunzatoare, s-ar putea sa consumati mai multe cafele pe zi decat estimezi.
Sunt cateva firme ce aduc Eversys in Romania, i-a legatura cu ele daca chiar vrei ceva profesional ce poate sa fie setat/poate sa scoata shot-uri ca echipamentele din cafenele.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar, Synesso, Mythos 1