Hello There, Guest! Login Register


Recomandare achiziție râșniță și espressor

#1
Salutare! Vă citesc de mult și beau de ceva timp cafea de specialitate. Îmi place mult ce beau prin cafenelele de profil și aș vrea să învăț să fac și acasă. Deocamdată m-am jucat doar cu un Kinu și un Kompresso pe cafele de la Yume (sunt din Cluj), Sloane și ocazional alte prăjitorii. Îmi iese și nu prea Smile) adică iese bunicel, dar e cam greu cu a fi constant în ce obțin ca rezultat final. Nu știu dacă e mult sau nu pentru început, dar aș putea aloca un buget de 7000-8000 de lei pentru un setup format dintr- o râșniță potentă și un espressor pentru acasă.

Cafeaua de la Yume recunosc că-mi place cel mai mult din tot ce-am încercat și asta aș vrea să prepar și cu noul espressor. Bineînțeles, va fi tot timpul loc pentru experimente, dar tipul ăsta (lightly roasted?) de cafea va fi probabil cel mai folosit. Sunt fan espresso, cafelele cu lapte vor fi destul de rare (probabil pentru iubita, care încă nu locuiește cu mine). Deocamdată mă aștept la aproximativ 2 espresso pe zi. Timpul de încălzire nu contează neapărat, lucrez de acasă și sunt destul de funcțional și dacă nu beau cafeaua din prima clipă a dimineții Smile)

Mersi anticipat de sugestii. Dacă mai e nevoie de informații, sunt aici ^^
 
Reply
#2
Salut. Daca nu consumi cu lapte ECM Puristika ar fi o alegere ideala. Ulterior cand se muta prietena poti sa achizitionat separat un aparat/spmator pentru lapte care nu este f. scump si oricum probabil prietena nu o sa realizeze ca lapttele nu este frotat.
Doar ca rasnita este temelia, un  DF64 cu cutite standard ar fi un punct de plecare urmand ca ulterior sa-i pui cutite SSP pentru o investitie de 1000 lei. Daca vrei cutite cu aliniere de sub 10 microni poti opta pentru Kopi Deva, nu te va dezamagi si la fel ii poti pune cutite SSP. 
Mai bine investesti in produse care sa te multumeasca de la bun inceput decat sa cumperi sa venzi, etc unde vei pierde si timp si bani.
Tine de bugetul tau si nu uita cafeaua este ingredientul de baza.
Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, etc.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)