Hello There, Guest! Login Register

Recomandare Portafiltru, site, tamper - espressor Breville

Salutare,

Am primit cadou un espressor Breville Barista Max - primul meu espressor. Sunt destul de noob, asa ca apelez la ajutorul vostru.

Caut sa schimb cateva lucruri la el:

- Caut un portafiltru de 58mm cu 3 urechi (asa e cel original) -am gasit cateva variante pe Amazon. Sa iau bottomless? Ma puteti sfatui legat de un brand?
- Sitele/filtrele din dotare nu sunt chiar wow. Cel de epresso e fff ok, dar cel de dublu espressor e absolut varza. Ma gandeam sa iau unul de calitate. Oare sa iau un model de la IMS/ care dintre ele?
- Tamperul cu care vine e de plastic. Ma gandeam sa iau unul din ala cu arcuri/ceva mai automatizat. Ma puteti ajuta?
-Distribuitor cafea. Merita?

Referitor la buget, nu prea as vrea sa trec de 450 lei, dar daca trebuie, mai adaug acolo un pic.

Multumesc si scuze de posibilele intrebari stupide :)

Reply
Sfatul meu este ca inainte sa te apuci sa cumperi fel si fel de accesorii, sa stapanesti aparatul asa cum este si sa inveti sa il folosesti la capacitate maxima. Dupa, daca simti nevoia de mai mult, sigur, poti cumpara un tamper metalic, o sita sau ce o sa consideri ca te-ar ajuta in procesul pregatirii sau ti-ar aduce un plus in ceasca.
Lelit Bianca, Sculptor 078s

Reply
- portafiltru bottomless, ia din Romania, nu Amazon ( nu cred sa fie asa mari diferente de pret)
Nu cred ca conteaza brandul, doar sa se potriveasca, conteaza acele urechi cum sunt, aici trebuie sfatul cuiva care cunoaste Breville. Merita sa iei bottomless ca sa apreciezi daca ai extractie uniforma.
- la site si filtre, vezi in topicuri dedicate Breville.
- distribuitor cafea - da, din acela cu ace, vezi ca gasesti aici pe forum persoane care fac la imprimanta 3D
- tamper - ia metalic, 58 mm, simplu. Te poti obisnui sa fii consistent in forta cu care apesi, nu ai nevoie de arc, fii atent la compatiblitatea cu sita, mai exact sa calce cat mai drept in ea - aici, acelasi sfat, vezi topicuri dedicate Breville. Bine, poti lua si cu arc, dar cred ca vei depasi cu mult bugetul.
ECM Puristika + DF64 SSP MP.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Salutare. Că și posesor tot de Breville/Sage, dar modelul Bambino plus, am făcut ceva cumpărături esențiale pe lângă accesoriile primite in cutie. Marea majoritate le-am luat de pe AliExpress, produsele având preturi extrem de bune și ajungând la mine in aproximativ 10 zile, unele din ele chiar cu FunCurier.
Ți-aș recomanda un portafiltru bottomless, o sita dubla IMS, un puckscreen, un accesoriu wdt fie el și printat 3d, un Tamper calibrat ( e mai ok de folosit pentru inceput), un dosing funnel, un cantar pentru bijuterii macar. In ceea ce privește nivelatorul, părerile sunt împărțite, unii sugerează că mai mult strica puck-ul.
Spor la treabă!
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)