Welcome Back Log In Create Account

Recomandare DB sau HX

Salut,

As dori sa fac un upgrade de la Lelit PL41TEM pe care il am deja de 2 ani, la un DB sau HX. De obicei il folosesc la 2 flat white/cappuccino pe zi si in weekend vreo 4. Espresso mai rar, doar cand vine cineva in vizita. Caut un DB sau HX pt ca vreau sa folosesc steamer-ul in timp ce se prepara espresso-ul.
Ma gandesc sa imi schimb si rasnita Lelit PL043MMI, pt ca e foarte zgomotoasa. As vrea una silentioasa, sa o pot folosi in timp ce doarme bebele:)) ma tot bate gandul la Eureka Silenzio sau Niche Zero ( asta sa o iau SH de la vreun coleg espressoman.)
Asadar, bugetul ar fi pana in 6000 de lei, espressor+ rasnita. Dar daca nu, mai pot astepta cu rasnita si merge cu 6000 de lei doar pt espressor.
Dupa mult research si citit pe forum tot la Lelit Elizabeth DB am ajuns. Imi place ca e DB. Are si PID, eu l-am folosit si la Lelitul actual si e chiar folositor. Plus toate feature-urile aduse de Elizabeth mi se par un good value for the money.
Ma mai batea gandul si la MaraX dar tot spre Elizabeth as inclina.
Aveti cumva si alte recomandari? Eu cu Lelit sunt familiara dar poate sunt si alti importatori de care stiti voi, si aveti recomandari de la ei :)

Reply
Buna,
Eu as schimba prima data rasnita.
Parerea mea , daca pastrezi PL043MMI si iti iei Mara X sau Elisabeth , nu o sa simti nici o imbunatatire mare in ceasca ca si gust.
Intradevar o sa poti frota laptele in timp ce faci espresso , dar atat.
Schimba rasnita prima , sa simti si diferenta la gust.
Pe urma , espressorul.
Lelit Bianca V3 / G-Iota DF64 SSP
La Marzzoco GS3 MP / Ceado E37S

Reply
Hmm, o sa iau in considerare atunci si varianta asta. De schimbat o schimbam oricum, dar poate acum o sa o schimb prima.
Multumesc frumos de raspuns  Smile
#Lelit PL92T Elizabeth + G-iota DF64
Past: #Lelit PL41TEM + Lelit PL043MMI

Reply
Imho dacă bei doar cu lapte pasul la hx/db va fi foarte mare. Nevoia sa nu aștepți trecerea la modul steam și posibilitatea frotharii fără alte intervenții cred ca e prioritară. Râșnița pl43mmi chiar dacă e mai entry level, dacă își face treaba și buget este doar pt upgrade, eu as merge pe DB.

Spor!
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(08-11-2022, 08:47)adiszep Wrote: Imho dacă bei doar cu lapte pasul la hx/db va fi foarte mare. Nevoia sa nu aștepți trecerea la modul steam și posibilitatea frotharii fără alte intervenții cred ca e prioritară. Râșnița pl43mmi chiar dacă e mai entry level, dacă își face treaba și buget este doar pt upgrade, eu as merge pe DB.

Spor!

Asa este. Tocmai de asta ma gandeam la DB sa nu tot astept

Reply
Luna trecuta m-am mutat si am lasat vechiul setup (cel din semnatura) juniorului (el a ramas in apartament). Desi am Lelit-ul de 10 ani, timp in care m-a nu m-a dezamagit deloc, m-am decis sa trec la ceva mai sus. Asa ca am trecut la combinatia Brewtus IV & Niche zero.

[Image: espresso.jpg]

Exista diferenta de gust clar intre cele 2 setup-uri. Asa ca nu pot decat sa recomand acest nou setup. Cu putina rabdare poti gasi Expobar-ul pe bursa (in jur de 4000 ron) iar rasnita merita s-o cumperi de noua. Totalul nu e cu mult decat te-ai gandit sa aloci, dar crede-ma ca nu vei regreta.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
(08-11-2022, 11:24)kum Wrote: Luna trecuta m-am mutat si am lasat vechiul setup (cel din semnatura) juniorului (el a ramas in apartament). Desi am Lelit-ul de 10 ani, timp in care m-a nu m-a dezamagit deloc, m-am decis sa trec la ceva mai sus. Asa ca am trecut la combinatia Brewtus IV & Niche zero.

[Image: espresso.jpg]

Exista diferenta de gust clar intre cele 2 setup-uri. Asa ca nu pot decat sa recomand acest nou setup. Cu putina rabdare poti gasi Expobar-ul pe bursa (in jur de 4000 ron) iar rasnita merita s-o cumperi de noua. Totalul nu e cu mult decat te-ai gandit sa aloci, dar crede-ma ca nu vei regreta.

Am sa ma interesez putin si de Expobar, drept e ca nu prea stiu multe despre ele. Multumesc :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)