Hello There, Guest! Login Register


Recomadare expresor buget in jur de 2000

#1
Salut, am nevoie de o recomandare de expresor.

am o rasnita AVX CG1 si ma uit dupa un espresor in jur de 2000. am vazut la ofertele de pe site cateva modele in jurul acestei sume - care ar fi cel mai indicat si de ce?

Gaggia Classic PRO – 1650 lei sau 1690 lei cu tamper metalic 58mm cadou 

am citit ca ar fi mai ok Lelit decat Gaggia...ce spun expertii  ? Smile

PL41TEM –  2235 lei cu tamper precizie Lelit  57.55mm si sita blind pentru curatare
PL41LEM1880 lei + tamper precizie Lelit  57.55mm + sita blind

diferenta e ca TEM are PID ?


are rost un espresor cu rasnita incorporata ?

PL42EMI (rasnita stepless incorporata, teava de aburi profesionala, manometru) – 2280 lei + tamper precizie Lelit  57.55mm + sita blind pentru curatare 

alte recomandari ?
ce altceva ar mai trebui ?

ms de ajutor !
 
Reply
#2
Salut,

Si eu am fost in situatia ta, personal am ales GCP, pentru grupul de 58 si pret.

Espressoarele ce le-ai listat tu sunt cele recomandate ca entry level. Cu nici unul nu dai gres, TEM fiind cel mai recomandat pentru PID.

In rest sunt aspecte personale care decizi tu care sunt mai importante pentru tine: grup de 58 vs 57, boiler de aluminiu vs alama, GCP nu vine cu presiune standard 9/10 bar si daca vrei sa reduci presiunea trebuie sa intervii.

 
Quote:are rost un espresor cu rasnita incorporata ?

Nu, pentru ca nu ai ce face cu rasnita incorporata dupa ce faci upgrade la o rasnita mai buna. Ramai cu bani dati si spatiu nefolosit.
Gaggia Classic Pro, Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#3
ms. ma informez ce inseamna diferentele alea mentionate  intai sa vad... Smile

am citit Tongue

am vazut ca grupul de 57 e cam proprietar Lelit si te limiteaza in viitor, nu stiu daca o fi cazu si la mine...e de vazut.

urmatoru cu grup de 58 e PL91T  dar e si cu 1000 ron mai mult decat TEM...merita diferenta ?

cat despre gaggia - am vazut ca multi spun ca nu merita vs  Lelit...ca nu face aceeasi treaba...tu ce zici  ca tot o ai ?
 
Reply
#4
Sunt la inceput si eu, de-abia ce am inceput sa reusesc sa scot niste shot-uri decente. Nu am cu ce sa compar dar sunt multumit deocamdata.

Nu stiu ce sa zic despre TEM, ca bani tot acolo ajungi daca te apuci sa cumperi kit sa scazi presiunea si sa montezi PID. Asa ca mai bine iei TEM din prima si ai incheiat povestea (daca ignori grupul de 57, care intr-un final nu cred ca e o problema pt amatori ca noi). Daca nu ai chef sa pierzi vremea cu mod-uri (presiune) sau temp surfing, du-te pe TEM.
Gaggia Classic Pro, Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#5
mda, buna observatie cu incepatorii..doar ca imi plce sa ma gandesc si pe termen lung ce merita investit...totusi nu e o suma mica sa ma apuc sa schimb la anu daca nu imi place ceva...

poate intra ceva specialisti si mai dau cu parerea Big Grin
 
Reply
#6
Pe 57 gasesti cam toate accesoriile de care ai nevoie, mai puțin tool gen Kribli sau Duomo, acum cu pandemia e posibil sa gasesti puțin mai greu( sita Ascaso de 20 nu mai gasesti). Dezavantajul ar fi ca la schimbarea espressorului cu unul de 58 trebuie sa vinzi și accesoriile.
Daca bei doar amestec cu lapte, poți lua liniștit Gaggia, fiindcă laptele oricum atenuează vârfurile din cafea.
Daca bei și simpla, tem este alegerea mai buna, chiar și -/+ 1 grad se simte in ceașca.
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
#7
Salut,

Daca este sa te raportezi strict la ele, Lelit PL41TEM este mai ok raport calitate/pret, nu doar ca are PID ci si ca stabilitate termica, cei mai vechi spuneau ca are cam 3° pierdere in timpul unei extractii, ceea ce este acceptabil. Pe langa sita Ascaso care vad ca nu prea o gasesti la noi mai este si nivelatorul pentru ea, care nu prea il găsești SH, eu pot sa spun ca am avut noroc cu un coleg de pe forum. Oricum, ideea este sa pui accent si pe rasnita folosita cu aparatul, sa fie un echilibru. Degeaba ai semi automat bunicel daca nu te ajuta si o rasnita cel putin la fel de buna langa. Eu unul am mers pe principiul unor colegi mai vechi si anume ca aparatul este un accesoriu al rasnitei si nu invers. Pot spune ca au dreptate daca ma raportez la upgrade-ul doar al rasnitei in cazul meu.
In ceea ce priveste diferenta la PL91 d.p.m.d.v nu se renteaza, mai bine o investesti in rasnita. Spor!
Lelit PL41TEM/Niche Zero/sita Ascaso 14-20gr/tamper Lelit 57.35mm/nivelator pretampare Motta 57mm/naked portafilter/handmade Kribli Grabli/Cafflano Kompresso/
 
Reply
#8
Depinde de nivelatorul cu care o sa vina espressorul, al meu (37,35)încape f bine in sitele IMS și e aproape fix in Ascaso. Din câte am înțeles unele espressoare vin acum cu un nivelator ceva mai mare care nu mai încape.
Cum spunea și colegul dinaintea mea, râșnița e vioara întâi.
Eu la primul upgrade am ales sa merg pe o râșnița scumpă și sa rămân in continuare cu Lelit tem și sunt mai mult decât mulțumit de ce rezultate am acum vs înainte de upgrade.
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)