Hello There, Guest! Login Register

Rasnita veche Faema-help

Buna ziua,
am nevoie de niste informatii privind aceasta rasnita veche de la Faema. Ma interesaza modelul si daca merita sa-mi bat capul cu reconditionarea ei.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Foarte interesanta!
E posibil sa fie Faema S6.

Ai putea incepe prin a o dezansambla si apoi revopsi. De asemenea, daca tot esti in aceasta etapa, ai putea dezmembra dozatorul caci incomodeaza mult si probabil e plin de mizerie prin interior. Dozatorul poate fi inlocuit foarte usor cu un cioc metalic sau o palnie tip Mazzer, facand rasnita doserless.

Interiorul pare foarte asemanator cu un Cunill Tranquilo, insa cel mai probabil e mai avansata. Nu identific reglajul daca este stepless insa omul pe home barista spunea ca nu ar fi.

Pasul urmator ar fi inlocuirea cutitelor (maxim 30E). Insa nu sunt sigur ca este un S6, caci mai sunt unele referinte la aceasta rasnita ca avand cutite conice. Mai cerceteaza netul pe tema asta. Dar daca vei gasi la magazinele de piese cutite plate pentru S6 atunci e foarte posibil sa fie ok.

Spor la restaurare!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Nu cred ca o pot face doserless pentru ca dozatorul este turnat dupa una cu intreaga rasnita, ar insemna sa tai cu flexul partea de dozator de restul rasnitei. Cutite de unde pot fi achizitionate? Este vreo firma specializata pentru cutite, sau orice cutite sunt bune atata timp cat respecta dimensiunile? In afara de schimbarea cutitelor mai trebuie sa fiu atent la alt detaliu?

Reply
Pozele nu sunt prea clare insa din ce vad acolo nu trebuie sa schimbi cutitele pentru ca sunt (aproape) noi.
Daca poti fa o poza macro cu focalizare pe marginea fiecarui cutit.
Ce diametru au cutitele?
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
Pentru 20E eu zic sa nu te bazezi pe presupunerile noastre :) Schimba cutitele, daca vei gasi la fel. Mag-pro ar trebui sa aiba.

Reply
Revin cu niste poze facute la motorul rasnitei.

Sunt niste informatii pe motor dar nu-mi dau seama in totalitate ce inseamna, in afara de rotatiile pe minut, care, de asemenea, nu stiu daca sunt prea mari sau prea mici. Sper sa ma puteti lamuri voi.

Pe langa acest aspect revin cu o nelamurire legata de cutite.Nu stiu daca trebuie sa aleg un anume producator de cutite sau sunt bune orice cutite atata timp cat respecta dimensiunile.

In momentul de fata astept rulmentii de la motor. Cel de sus era dus si am hotarat sa-i inlocuiesc pe ambii. Modelul rulmentilor este WIB (cred ca-i firma) 6201.

Sper ca saptamana aceasta sa termin cu procesul de restaurare.Cel mai probabil, de Pasti o sa pot savura si eu un adevarat espresso, cu cafeaua proaspat prajita pe care toata lumea o lauda pe forum.

Evident data prin rasnita Faema. :)

Reply
Eu unul pot sa-ti spun despre rpm 1500 ca e ok, in nota rasnitelor ce folosesc cutite plate. Cele conice sunt chiar pe la jumatate, dar nu e o problema atat timp cat o rasnita ultra entry elevel (Gaggia MM STeel) merge la 18.000 rpm, mult prea sus.

Cutite cauta in primul rand Faema, apoi, in functie de dimensiuni si profilul gaurilor de prindere, poate gasesti ceva compatibil. Verifica si astea. Pana una alta poti cere un ajutor si pe site-ul Faema, poate gasesti un angajat pasionat si binevoitor.

Reply
Revin cu poze la cutite.

Reply
Vad bine sau este iluzie optica, astea par urme majore uzura?!

Reply
Am scris un mail celor de la Faema in legatura cu cutitele. Sper sa-mi raspunda cat mai repede deoarece vreau sa o pun in folosinta cat mai repede. :)

Reply
I-ar cam trebui niste cutite noi. Cred ca s-a macinat cu ele si altceva in afara de cafea.

Stiu ca cei de la DIP Impex ascut cutite de genul acesta. Poti sa le trimiti un mail cu o intrebare.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
Sau poate gasesti sa cumperi de la ei http://www.dipgrinders.ro/dip/index.php@...,1,0,0.htm
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)