Welcome Back Log In Create Account

Rasnita pentru cafele mediu si putin prajite

... sau conice direct si nu te mai doare capu' ... macini si carbuni ...:D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
La 15g retenția la o conica comercială, trebuie și rezerve de cafea de aruncat între sesiuni...

Reply
La 53 lei / 10 kg, nu cred ca e o problema financiara retentia   Angel :az:
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(04-10-2019, 16:08)dev Wrote: La 15g retenția la o conica comercială, trebuie și rezerve de cafea de aruncat între sesiuni...

... Eu am rezolvat asa ...

(04-10-2019, 16:12)Lyvyoo Wrote: La 53 lei / 10 kg, nu cred ca e o problema financiara retentia   Angel

... Merge fara probl. si cu fasole alba , linte ... aka agtron 95 light ( ... or no ) roasted ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(04-10-2019, 12:11)Lyvyoo Wrote: Poate le are @MyR in showroom sa faca un test de zgomot in paralel dar eu unul sunt convins ca aplecarea noastra de espressomani nu trebuie sa fie spre cativa decibeli in minus, daca or fi, pentru care sa platim si bani in plus ci mai degraba spre alte elemente cum ar fi marimea cutitelor. 

Intrebare interesanta.

Olympus 75 -
Inaltime: 637mm
240x315mm
Putere 800W
greutate:13,2 kg

Atom Specialty 75 - 
Inaltime: 570mm
180x227mm
Putere 800W
greutate:9,5 kg

Se vede foarte bine diferenta la marime in favoarea atom-ului.
Cred ca Atom specialty a fost conceput sa fie un produs hybrid, adica e perfect pentru Horeca unde sunt pretentii dar sa fie pretabil si pentru home use ( home barista ). In germania de ex din atom specialty se vand cu paleti.. 

Si olympus-ul are acum un upgrade, modelul "Olympus 75AP", cu motor de 920W si cutite "Diamond".

Legat de zgomot, Atom-ul este cam jumate de zgomotos cat ii Olympus-ul, sau poate si mai putin. Este o diferenta chiar mare...
La home use eu m-as duce cu Atom Specialty, e un produs foarte bun la pretul lui.
Out of the box Atom-ul are retentie mai mica decat Olympus-ul, dar cu un upgrade banal ( blow-up hopper ) o poti avea retentie chiar/aproape zero.

Ultima data cand am intalnit cu cei de la Eureka inca nu am vorbit despre Nadir, si eu personal inca nici nu am vazut, deci nu pot spune exact in ce nisa este destinat.
Dar puterea de 450W si cutitele de 65 face un produs cam bun de tot :) mai ales la pret de 2609 ron ( pret dupa aplicarea discountului, in limita stocului disponibil.. )
--Only God Can Judge Me--

Reply
Atom Speciality 75 este foarte aproape de ceea ce imi doresc dpdv al dimensiunilor(cu blow up sistem rezolv si problema retentiei), consistentei (upgrade real de la Compack K3) si sper si pretului mai ales ca vine BF ;)

Reply
Pentru ca de BF am avut o "jena financiara"  Sad , am amanat achizitia, dar dorind ca de sarbatori sa fie facuta schimbarea am vorbit cu Mosul care a zis ca ma rezolva mai repede. Mosul din RO fiind traditionalist are doar varianta alba si mi-a zis ca dureaza ceva timp (mult) sa aduca una neagra, asa ca am vorbit cu Mosul din IT care mi-a zis ca se rezolva pe negru ;). Sper sa fie un Mos serios, iar renii sa conduca sania cu grija  Smile . In final am ramas la Atom Speciality 75, pentru dimensiunea cutitelor, viteza de rasnire, silenziozitate, dimensiuni potrivite cu mobilierul din bucatarie, retentia mica in SD(cel putin asa sustin cateva review-uri pe care le-am gasit). Am inteles ca e destul de nervoasa datorita motorului puternic raportat la greutate si se misca pe blat daca suprafata e lucioasa, sper sa rezolv daca e cazul cu niste suporti antivibratii de cauciuc. Shot-uri reusite va doresc

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)