Am citit marea majoritate a thread-urilor despre rasnite/Aeropress/moduri alternative de preparare si inca nu m-am decis ce rasnita manuala/electrica este mai potrivita pentru Aeropress pentru a o inlocui pe cea actuala (cu lame).
Candidatele manuale:
- ieftine
- Rhinowares (cu sau fara adaptor Aeropress)
- Hario Mini Slim Plus
- scumpe
- Porlex (mini sau tall)
- Hario Skerton Pro
Candidatele electrice:
- ieftine
- Russell Hobbs Classics
- mediu
- DeLonghi KG89/KG79
- Wilfa Svart CGWS-130B
- scumpe
- Baratza Encore
Trebuia sa trec in lista si Kinu, dar este scumpa si greu de obtinut.
Pretul cu reducere pentru membrii forumului (ultima valoare mentionata de useri ~700 lei) este tot mare pentru bugetul meu.
Poate ca isi merita banii, poate ar trebui sa ma mai gandesc ...
Poti gasi Kinu si pe olx, numai trebuie un pic de rabdare.
Daca ai mentionat kinu, inca exista si comandante cu reducerea de espressoman le poti cumpara cu 809 ron.
Eu am Hario Skerton (simplu) si Wilfa...si fac numai la Aerorpess. Wilfa are mai multe grade de rasnire si scoate atat mai mic cat si mai mare fata de ce scoteam pe Hario intre 4 si 6 unitati. Deci, daca Hario era good enough si Wilfa e.
Mai bun insa cred ca iesi cu o manuala...insa dupa un 1 an de rasnit zilnic 1.5 cafele/zi... te saturi incet si sigur
Eu as merge pe Rhiniwares.
"stabilizarea" la cutitele Skerton este de fapt o normalitate care exista la celelalte doua, o corectare a designului defectuos de la inceput.
Modelul de la Rhinowares pentru aeropress nu este in stoc, au probleme cu stoc..
Depinde si de budget dar merita mentionat si: Mini Slim Plus, si pe Porlex.
09-02-2018, 22:49 (Edited 09-02-2018, 22:51 by lracu.)
Daca iti permite bugetul si cu putina rabdare poate gasesti Kinu M38 pe olx.
Inainte de a cumpara Kinu am avut in vedere si Wilfa Svart CGWS-130B (electrica), parca pe BarShaker a fost la reducere cu putin timp in urma.
Inca o idee, cu ceva timp in urma renatoa "zicea" ca vinde Feldgrind-ul.
(09-02-2018, 23:27)renatoa Wrote: Nu mai vinde... dar este Aergrind in Olanda la 82 Euro, un Feldgrind mai mic.
Am sperat, atunci cand am postat, sa primesc o cotatie pentru Feldgrind-ul dumneavoastra ...
O saptamana am dat refresh si la paginile madebyknock.com/ pe cele 3 variante Feld2, Aer si Feld1, nici acolo nu am avut noroc.
(09-02-2018, 23:27)renatoa Wrote: Cred ca totusi de la cat sunt rasnitele din primul post la 400 lei e ceva cale...
03-03-2018, 00:44 (Edited 03-03-2018, 00:45 by Daniel260.)
Pt aergrind costurile sunt :75+15 (taxe)+11 transport adica 101 lire.
Eu făcusem simulare pentru Feld2 si aco transportul e 25 de lire.
Din pacate nu exista aergrind la 82 euro.
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet