Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare,
Doresc sa incerc o noua metoda de brewing, sa vedem cu merge, asadar sunt in cautare de o rasnita manuala pentru V60. Caut de asemenea si dripper daca putem face un pachet, dar cu acela ma descurc, nu e o avere nou, doresc sa cumpar o rasnita manuala SH, ca in cazul in care nu ma tin sa nu pierd mare lucru din experienta.
Buget: 250-400 RON sa zicem, nu sunt fosrte pirceput in functie de produsele disponibila ma si interesez ce ar fi cel mai potrivit raport calitate-pret;
Multumesc!
Lelit Anna PL41TEM │ Eureka Mignon Single Dose Oro │ Mavo Phantox Pro
Espressoman infocat
Bucuresti
17-05-2026, 19:30
(Edited 17-05-2026, 19:33 by mihneasusan.)
Râșniță manuală aluminiu | Magazin online de cafea
https://share.google/6lx8Ad2VyVVw1THWy
Am cumpărat pentru niște prieteni și sunt impresionat de rezultatele obținute. Am Kinu M47 dar acum pentru ca am văzut ca au și reducere am mai comandat și pentru mine una. Vezi ca mai sunt doar 3 pe stoc acum!
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut, merci frumos de raspuns, iau in considerare rasnita din linkul pe care l-ai lasat.
daca apare ceva bun intre timp, mai pot suplimenta bugetul, ma uitam la ceva de la 1Zpresso J sau K-ultra.
E o varianta foarte buna ce mi-ai trimis mai sus, mai ales ca nu stiu daca ma tin…dar inca nu sunt 100% hotarat, pana acum am pastrat cam orice am luat pentru cafea :)) (mai putin un upgrade la o rasnita).
Merci din nou pentru timpul acordat.
Espressoman infocat
Bucuresti
Am avut și eu ocazia să testez râșnița de la Kfea. Este ok ca raport calitate-preț, mai ales la 150 lei, însă sincer nu cred că era necesară mentionarea Kinu M47. Realist vorbind, diferența dintre ele este de la cer la pământ, una e o râșniță decentă pentru bugetul respectiv, cealaltă e deja din altă ligă.
Ca variantă apreciată pe zona de buget mic, mai este destul de lăudată și Turin H40 / iCafilas ( pe Ali ), care pare să ofere un pachet echilibrat pentru banii respectivi.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
18-05-2026, 09:27
(Edited 18-05-2026, 09:46 by renatoa.)
Chiar ma intrebam ce comparam... cutite gandite acum aproape un secol, circa 1940, pentru cafea la ibric, simpla nu turceasca, vs o rasnita contemporana...
Cele doua generatii poti fi recunoscute usor vizual.
Sursa imagine:
https://www.home-barista.com/grinders/un...47607.html
Pentru J/K mai trebuie stransa cureaua totusi...
Espressoman infocat
Bucuresti
La 400 de lei găsești 1Zpresso Q Air pe ecocapsule. Momentan pare ca nu o au pe stoc, dar ii poti întreba cand si daca o mai aduc
Cafelat Robot, Elektra Micro Casa Leva, Lelit Anna PL41TEM, Staresso Mirage Pro Plus 2023
Timemore Sculptor 078S, Kinu M47 Simplicity
Espressoman incepator
Timisoara
18-05-2026, 10:54
(Edited 18-05-2026, 10:58 by alin1970.)
Vedeti si la Cafeagourmet.ro
Grinder Kaffia Barista PRO
https://www.cafeagourmet.ro/ro/ranie-kaf...-pro-2456p
cutite moderne, reglaj extern, pret mic, din Praga.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Aero...
Bucuresti
“Mașină de măcinat manual cu
7 lame pentru măcinare consistentă, funcționare mai rapidă și rezistență redusă. Potrivit pentru espresso și filtru. O îmbunătățire față de modelele cu 5 bureți.” ???
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman incepator
Timisoara
19-05-2026, 05:34
(Edited 19-05-2026, 05:59 by alin1970.)
Asta e vanduta in UE ce ai cu buretii ei ?
Traducerea proasta nu implica si marfa proasta.
Daca este clona de R3 MHW-3Boomber este mai buna decat crezi.
Dar .... multi vad, putini pricep.
Poate are Mihai L recomandari mai bune in banii astia fara bureti.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Craiova
Aero...
Bucuresti
(19-05-2026, 05:34)alin1970 Wrote: Asta e vanduta in UE ce ai cu buretii ei ?
Traducerea proasta nu implica si marfa proasta.
Daca este clona de R3 MHW-3Boomber este mai buna decat crezi.
Dar .... multi vad, putini pricep.
Poate are Mihai L recomandari mai bune in banii astia fara bureti.
Pai vezi de ce ai probleme…? N-am zis absolut nimic despre acea rasnita, doar mi s-a parut hilara descrierea.
Te-ai si simtit atacat.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
Multumesc mult pentru raspunsuri, dar la mine au castigat vocile…tocmai am gasit la cineva un Mavo PhantoX Pro sigilat la 600 lei… si am batut palma. Ma duc maine sa il ridic.
La fel ca atunci cand m-am apucat de espresso de la…nespresso acum 3 ani, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.
multumesc tuturor pentru timpul acordat!
ps:…daca aveti drippere bune, sunt acum in cautare de unul bun, inca ma interesez ce sa iau pentru V60... ma uitam la clasicul Hario V60 cel simplu sai varianta Neo, e redus vad la edream.
Espressoman incepator
Timisoara
Imi cer mii de scuze !
Am devenit paranoic. Scuze .
Poate nu este o rasnita rea ptr 300 lei. Poate este. Cine are curaj sa incerce ?
Craiova
19-05-2026, 18:36
(Edited 19-05-2026, 18:37 by renatoa.)
Nu stiu ce voci te-au influentat, e clar ca nu de aici ai fost "iluminat"... dar multumesc ca ne-ai impartasit...
Chiar ca hidden gem, oare unde a stat ascunsa rasnita asta de nu a suflat nimeni nimic de ea...
Mai multe in topicul pe care il voi deschide imediat.
Espressoman infocat
Bucuresti
Merci, chiar sunt surprins ca nu am gasit aici pe topic niciun cuvant despre ea…mi-a iesit in cale sa spun cineva care mi-a atras atentia asupra ei, din research-ul personal, am citit cate ceva despre ea si pentru V60 pare ca se ia la tranta (din ce am vazut pe forumuri pe reddit) cu competitori mai scumpi si mai consacrati. Ramene de vazut acum, pare un J64V al rasnitelor manuale, daca acolo nu am avut curaj, o incerc pe asta sa vedem.