Hello There, Guest! Login Register


Rasnita manuala

#1
Salutare tuturor si multumesc de rabdarea de care veti da dovada.
Folosesc de vreo 4 ani 

https://www.amazon.com/BrewGlobal-Rhinow...NS8A4?th=1
 
si a cam inceput sa se dezintegreze(manerul si capacul) si as dori sugestii care sa nu fie overkill si anume:

1-2 cafele de luni pana vineri si 2-3 cafele in weekend, AeroPress si V60. De ce zic sa nu fie overkill? La ce folosesc eu(o rasnita de 2-300 ron si aeropress si v60, NICIODATA ESSPRESSO) are sens sa iau chestii la 2-300 EUR(elcomandante sau 1zesspresso gen)?
https://www.amazon.com/BrewGlobal-Rhinow...NS8A4?th=1 de exemplu ? se vede diferenta masiv intre ea si elcom/orca/1z?

Multumesc pentru rabdare!

Sunt fidel Sloane consumer.

Zi faina!
 
Reply
#2
Esti fericit, nu ai prea mult de ales... rasnitele kingrinder se detaseaza clar de restul la capitolul cat dai si ce primesti.
Dilema ta va fi una singura, intre K2 si K4, deja exista topic comparativ, vezi acolo argumente si te hotaresti.

Daca nu ai probleme cu achizitii din China ar mai fi niste optiuni.
Daca "NICIODATA ESSPRESSO" chiar va fi never ever... atunci pentru mine ar fi o singura optiune, Potu Ghost burrs, si ai terminat cu capitolul asta... cel putin cateva sute de kg de cafea de acum inainte.
 
Reply
#3
(19-02-2024, 11:38)renatoa Wrote: Esti fericit, nu ai prea mult de ales... rasnitele kingrinder se detaseaza clar de restul la capitolul cat dai si ce primesti.
Dilema ta va fi una singura, intre K2 si K4, deja exista topic comparativ, vezi acolo argumente si te hotaresti.

Daca nu ai probleme cu achizitii din China ar mai fi niste optiuni.
Daca "NICIODATA ESSPRESSO" chiar va fi never ever... atunci pentru mine ar fi o singura optiune, Potu Ghost burrs, si ai terminat cu capitolul asta... cel putin cateva sute de kg de cafea de acum inainte.
NEVER EVER, doamna bea cu lapte(nu reusesc sub nicio forma sa o conving fara) iar eu nu m am consoderat niciodata bautor de cafea, imi place mult mai mult stilul ceiutz, light brew, beerish style.
 
Reply
#4
Majoritatea isi pun problema la costul rasnitei, neglijand ca pana la urma e maruntis comparativ cu cat platesc pe cafea. Si le iese si prost.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
(19-02-2024, 11:53)Mihai L Wrote: Majoritatea isi pun problema la costul rasnitei, neglijand ca pana la urma e maruntis comparativ cu cat platesc pe cafea. Si le iese si prost.

Tocmai asta si spuneam(eu as lua o Orca sau un 1Z sau ): daca nu cumva e overkill, daca voi vedea eu- repet,un necunoscator- diferenta la ce brewiesc acasa chair pe un 1Z sau orca, atunci e done. Problema mea e sa nu iau ceva top cu care sa nu pot vedea diferenta.
Intreb din nou, poate nu am reusit sa pun problema corespunzator:

Pentru persoana care rasneste cafea zilnic macar o data, Aeropress sau V60, va fi/va vedea o diferenta majora intre o rasinta de 100EUR si una de 300EUR la cum iese cafeluta?
 
Reply
#6
Daca simti diferenta de gust dintre amar si dulce/floral, eu zic ca merita.
Altfel poti lua si o rasnita cu lame de 40-50 lei.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#7
Poate ar fi bine sa nu aruncam doar cu niste cifre, ci cu modele concrete.

La sub 100 Euro nu ai decat K2. Ma indoiesc ca multi pot face diferenta intre ea si Kinu la blind test.

Care e manuala de 300 euro ?
Topul pietei din cate vad pare sa fie Comandante, si tocmai aia este cea care nu merita cat se cere pe ea... jumate din pret se cheltuie pe reclama.

Asa ca ce ii sugerezi ? Zii cu subiect si predicat, nu cu impresii artistice, greu de cuantificat.

(19-02-2024, 12:06)CoffeeVirgin Wrote: ...
Tocmai asta si spuneam(eu as lua o Orca sau un 1Z sau ): ...

Orca, adica CafeSing sunt niste chinezi care au incercat sa pacaleasca alti chinezi, adica pe cei care au facut initial Potu, si nu le-a iesit... asa ca hai sa facem ceva sa parem mai deosebiti si sa bagam doua cutite intr-un corp...

Asa ca, nu mai bine iei un Potu, cu ce cutite preferi matale, dar la juma de pret ? Te vezi schimband la cutite dupa cum e cafeaua ?
 
Reply
#8
(19-02-2024, 12:26)Mihai L Wrote: Daca simti diferenta de gust dintre amar si dulce/floral, eu zic ca merita.
Altfel poti lua si o rasnita cu lame de 40-50 lei.

Pare ca tot nu am reusit sa ma explic/exprim: daca de la o rasnita de 100EUR NU iese cafeaua mai buna de 10 ori decat la aia de 40-50, as opta pt aia de 40-50, daca la el comandante iese de 20 de ori mai buna, iau el comandate sau 1z su ce o fi, sunt totusi curios cum iti dai tu seama de cate ori e mai buna cafeaua la rasnita ta fata de aia de 40-50 Wink

(19-02-2024, 12:43)renatoa Wrote: Poate ar fi bine sa nu aruncam doar cu niste cifre, ci cu modele concrete.

La sub 100 Euro nu ai decat K2. Ma indoiesc ca multi pot face diferenta intre ea si Kinu la blind test.

Care e manuala de 300 euro ?
Topul pietei din cate vad pare sa fie Comandante, si tocmai aia este cea care nu merita cat se cere pe ea... jumate din pret se cheltuie pe reclama.

Asa ca ce ii sugerezi ? Zii cu subiect si predicat, nu cu impresii artistice, greu de cuantificat.

(19-02-2024, 12:06)CoffeeVirgin Wrote: ...
Tocmai asta si spuneam(eu as lua o Orca sau un 1Z sau ): ...

Orca, adica CafeSing sunt niste chinezi care au incercat sa pacaleasca alti chinezi, adica pe cei care au facut initial Potu, si nu le-a iesit... asa ca hai sa facem ceva sa parem mai deosebiti si sa bagam doua cutite intr-un corp...

Asa ca, nu mai bine iei un Potu, cu ce cutite preferi matale, dar la juma de pret ? Te vezi schimband la cutite dupa cum e cafeaua ?

Chiar deloc nu ma vad schimband cutite, pot sa zic ca ma uit dupa acest potu de cand mi ai dat reply dar nu stiu de unde pot sa il iau. Vreun link? Mumtam fain!
 
Reply
#9
Nu e matematica aici. Daca mergi pe schema asta simplista, e suficient si un ciocan cu care sa spargi boabele.
Nu vei putea cuantifica niciodata de cate ori iese mai buna la Kinu/Kin…/Comandante/etc comparativ cu ciocanul.
Iti repet insa comparatia: sesizezi diferenta intre cafeaua dulce/aromata si cea amara? De cate ori este mai buna una decat cealalta?
Pentru fiecare metoda de preparare ai nevoie de un anume timp de infuzie si o macinatura. Daca vrei V60 si rasnita iti face jumatate de ibric si jumatate de French press, iti iese doar o zamă amară.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#10
(19-02-2024, 12:51)CoffeeVirgin Wrote: ...daca de la o rasnita de 100EUR NU iese cafeaua mai buna de 10 ori decat la aia de 40-50, as opta pt aia de 40-50, daca la el comandante iese de 20 de ori mai buna
...
ma uit dupa acest potu de cand mi ai dat reply dar nu stiu de unde pot sa il iau. Vreun link? Mumtam fain!

https://www.aliexpress.com/item/1005005847589720.html
Si varianta cu cutite plate aici
https://www.aliexpress.com/item/1005005605975347.html

Oarecum are dreptate si Mihai... nu poti cuantifica senzatiile... oare un Stradivarius canta de 100x mai bine ca un Reghin ?
Poti sa socotesti si altfel... cate valoreaza cafeaua pe care ai baut-o intr-un an fara sa simti la maxim ce poate sa dea ea, adica oarecum ai stricat-o ? dar in 5-10 ani?
As paria ca mai mult decat diferenta dintre acel Rhinowares, o copie de Porlex, cu cutite ceramice adica, si un Kinu, care era 500 lei acum 5 ani.
 
Reply
#11
(19-02-2024, 13:08)renatoa Wrote:
(19-02-2024, 12:51)CoffeeVirgin Wrote: ...daca de la o rasnita de 100EUR NU iese cafeaua mai buna de 10 ori decat la aia de 40-50, as opta pt aia de 40-50, daca la el comandante iese de 20 de ori mai buna
...
ma uit dupa acest potu de cand mi ai dat reply dar nu stiu de unde pot sa il iau. Vreun link? Mumtam fain!

https://www.aliexpress.com/item/1005005847589720.html
Si varianta cu cutite plate aici
https://www.aliexpress.com/item/1005005605975347.html

Oarecum are dreptate si Mihai... nu poti cuantifica senzatiile... oare un Stradivarius canta de 100x mai bine ca un Reghin ?
Poti sa socotesti si altfel... cate valoreaza cafeaua pe care ai baut-o intr-un an fara sa simti la maxim ce poate sa dea ea, adica oarecum ai stricat-o ? dar in 5-10 ani?
As paria ca mai mult decat diferenta dintre acel Rhinowares, o copie de Porlex, cu cutite ceramice adica, si un Kinu, care era 500 lei acum 5 ani.

Total de acord cu ce ziceti, eu doar incercam sa zic ca nu as da banii pe un X care costa 100 in loc sa dau 40-60 pe un Y daca la un blind test nu se poate identifica care e X si care e Y, just saying,,,

(19-02-2024, 12:57)Mihai L Wrote: Nu e matematica aici. Daca mergi pe schema asta simplista, e suficient si un ciocan cu care sa spargi boabele.
Nu vei putea cuantifica niciodata de cate ori iese mai buna la Kinu/Kin…/Comandante/etc comparativ cu ciocanul.
Iti repet insa comparatia: sesizezi diferenta intre cafeaua dulce/aromata si cea amara? De cate ori este mai buna una decat cealalta?
Pentru fiecare metoda de preparare ai nevoie de un anume timp de infuzie si o macinatura. Daca vrei V60 si rasnita iti face jumatate de ibric si jumatate de French press, iti iese doar o zamă amară.

La birou am un Gaggia Velasca Prestige(dupa cum tot zicde la inceput, nothing fancy) de vreo 5 ani. Nu vreau sa zic ca e cine stie ce, vreau doar sa zic ca - la acelasi brand si tip de cafea- iese seziabil mai buna acasa(parerea mea), chiar si cu acel rhinowares. 

P.S. am doua aparate la birou pentru ca suntem multi  (ne)"cunoscatori". pot sa zic ca babutza de Gaggia  e mult peste schaer(parca asa se cheama, am bonament la ei) si nici nu trebuie curatat si nu are erori assa cum are ala, ala costand cateva mii de eur(cel putin asa mi au spus cei de la mentenanta) si e gandit pentru aprox 100 de cafele pe zi VS gaggia pe care am dat 3k ron acu 6 ani. parerea mea, un necunoscator.

REPET(scuzati mi povestile nesfarsite): mi as dori o rasnita la care sa vad diferenta(nu "diferenta de pret" x N)

(19-02-2024, 12:57)Mihai L Wrote: Nu e matematica aici. Daca mergi pe schema asta simplista, e suficient si un ciocan cu care sa spargi boabele.
Nu vei putea cuantifica niciodata de cate ori iese mai buna la Kinu/Kin…/Comandante/etc comparativ cu ciocanul.
Iti repet insa comparatia: sesizezi diferenta intre cafeaua dulce/aromata si cea amara? De cate ori este mai buna una decat cealalta?
Pentru fiecare metoda de preparare ai nevoie de un anume timp de infuzie si o macinatura. Daca vrei V60 si rasnita iti face jumatate de ibric si jumatate de French press, iti iese doar o zamă amară.

Marturisesc ca o rasnesc la fel indiferent ca e aeropress sau V60. Am mai cochetat de a lungul timpului cu diverse grade de rasnire si cumvaam ajuns la gradul mai grosier(daca se poate zice asa). la Aero din mmomentul in care incep sa torn apa si pana e gata incerc sa ma incadrez in 120-125 sec, la V60 dupa blooming( nu il fac neaparat la 30 sec, il las pana nu mai scoate bule) nu stiu ce mas mai putea sa i fac in afara de a turna apa pana se termina ibricul cu apa.
 
Reply
#12
Nu vreau sa dau sugestii de rasnite pentru ca eu am simplificat lucrurile. Dupa mai multe chinezării pe care am dat în total mai mult de cât pe Kinu și apoi le-am făcut cadou, am luat un Kinu și alta nu mai caut. Pentru mine este perfecta. Ce vreau sa menționez însă și se pare ca lumea tinde sa neglijeze tot mai mult în ultimul timp este faptul că rasnita face cafeaua și este singurul accesoriu pentru cafea în care merita sa investești cel mai mult. Restul accesoriilor doar ajuta la extractia-infuzia cafelei dar rasnita este unealta principala atunci când vorbim de cafea de specialitate.
La Pavoni Europicola, Kinu m47, DF64 HB,  Staresso Mirage Pro SP 300, 1Z Presso Q2, Moka Pot, V60. 
 
Reply
#13
(19-02-2024, 14:34)CoffeeVirgin Wrote: ...
La birou am un Gaggia Velasca Prestige(dupa cum tot zicde la inceput, nothing fancy) de vreo 5 ani. Nu vreau sa zic ca e cine stie ce, vreau doar sa zic ca - la acelasi brand si tip de cafea- iese seziabil mai buna acasa(parerea mea), chiar si cu acel rhinowares. 

P.S. am doua aparate la birou pentru ca suntem multi  (ne)"cunoscatori". pot sa zic ca babutza de Gaggia  e mult peste schaer(parca asa se cheama, am bonament la ei) si nici nu trebuie curatat si nu are erori assa cum are ala, ala costand cateva mii de eur(cel putin asa mi au spus cei de la mentenanta) si e gandit pentru aprox 100 de cafele pe zi VS gaggia pe care am dat 3k ron acu 6 ani. parerea mea, un necunoscator.

REPET(scuzati mi povestile nesfarsite): mi as dori o rasnita la care sa vad diferenta(nu "diferenta de pret" x N)


Marturisesc ca o rasnesc la fel indiferent ca e aeropress sau V60. Am mai cochetat de a lungul timpului cu diverse grade de rasnire si cumvaam ajuns la gradul mai grosier(daca se poate zice asa). la Aero din mmomentul in care incep sa torn apa si pana e gata incerc sa ma incadrez in 120-125 sec, la V60 dupa blooming( nu il fac neaparat la 30 sec, il las pana nu mai scoate bule) nu stiu ce mas mai putea sa i fac in afara de a turna apa pana se termina ibricul cu apa.
Recomandarile primite au fost decente ca pret, sa stii ca prin zona sunt si rasnite de 2-3000 EUR...  Tongue
Revin si eu cu ideea uniformizarii macinaturii: fiecare metoda de extractie se bazeaza pe un timp de contact intre apa si cafea, o temperatura. Iar aici o rasnita buna iti va livra macinatura in conditii cat mai aproape de dorinta ta.
Daca faci V60 sau aeropress cu macinatura de ibric nu-ti va conveni rezultatul, fiind supraextras. Iar daca faci V60 cu macinatura de French press, vei avea o spalatura in cana.
Marea problema este cand nu poti avea o macinatura constanta si ai un amestec de cel putin doua categorii majore cantitativ, caz in care una va iesi supraxtrasa si cealalta subextrasa. E reteta sigura de cafea proasta.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#14
(19-02-2024, 11:38)renatoa Wrote: Esti fericit, nu ai prea mult de ales... rasnitele kingrinder se detaseaza clar de restul la capitolul cat dai si ce primesti.
Dilema ta va fi una singura, intre K2 si K4, deja exista topic comparativ, vezi acolo argumente si te hotaresti.

Am luat recent un Kingrinder K6 de pe amazon, 100 euro, sunt multumit de ea.
Pentru Moka Pot, filtru merge perfect, constructie solida, ajustare usoara. Am testat si un espresso la un Delonghi EC221 cu sita nepresurizata, pe care nu il mai folosesc fiind aparat foarte slab, si surprinzator a iesit ceva ok.

La banii astia nu este varianta mai buna decat K4/K6, singura optiune ca si calitate extra era Kinu Phoenix la 170 euro prin comanda de grup, dar diferenta de pret este mare, iar calitatea in rasnire intre cele doua nu stiu daca se observa prea mult( poate cineva care le-a testat pe ambele stie mai bine).
 
Reply
#15
(19-02-2024, 14:34)CoffeeVirgin Wrote: Marturisesc ca o rasnesc la fel indiferent ca e aeropress sau V60.

In cazul asta cumpara rasnita de 100euro. Daca scopul este sa obtii o cafea clasica decenta si nu vrei sa aloci timp pentru a experimenta cu diverse grade de macinare, in functie de cafea, vechimea acesteia, de temperatura apei, de reteta, etc. atunci nu merita sa dai banii pe o rasnita de top.
 
Reply
#16
deci iei cafea de la Sloane, care-s totusi mai scumpi din cate stiu eu, n-am mai luat de ceva vreme si nu m-am mai uitat pe site, si rasnesti cu chestia aia?  dupa care scrii ca arunci niste apa acolo. in fine, sunt banii tai pana la urma.

totusi faci cafea de 4 ani si ne intrebi daca o rasnita 10 ori mai scumpa o sa faca de 10 ori cafea mai buna? normal ca nu.....sunt diferente, normal? depinde ce vrei tu, unele dau claritate, altele amesteca aromele, altele iti dau corp, altele sunt mai dulci. din pacate rasnita care sa le faca pe toate nu s-a inventat, asa ca alegi in functie de ce e mai important pentru tine.

daca esti totusi pe bugete mici. kingrinder k4 minim- burr 1zpresso J, sau asemanator kinu, as recomanda k6 care are burr de comandante de 48, asemanator k pro.

daca vrei 1zpresso, pe ieftineala e seria Q, dar poti sa rasnesti maxim 20g, burr asemanator comandante. au scos si q air care are corp de plastic si e fantasticSmile eu n-am nimic cu asta, corpul rasnitei mi se pare irelevant, interiorul e din metal.
xpro are acelasi burr ca q2 si asemator cu k6, numai ca de 40. am avut eu si e ok.

avand in vedere ca doar torni apa si faci aeropress, apa o sa stea ca intr-o imersie si la v60, deci in principiu nu conteaza asa mult rasnita.

comandante nu cred ca isi are rostul. kinu, e alegerea ta.

k6 a fost pe la 500 de ron cu reduceri acum cred ca pe la 600 si...cam greu sa o bati.
zp6/v60 
 
Reply
#17
Ca să facem un rezumat, ai întrebat dacă între râșnițele cu cuțite ceramice de 200-300 de lei și cele de 200-300 de euro există ceva care să meritte atenția.

Răspunsul este da, orice râșniță cu cuțite de inox este net superioară, atât în privința gustului, cât și plăcerea și ușurința de utilizare. Când depășești 200 euro diferențele devin subtile și greu de cuantificat.

Kingrinder K0 sau Timemore C2 oferă minimul necesar, însă Kingrinder K2 la Barshaker este 370 de lei cu reducerea pentru comunitate, o diferență foarte mică față de celelalte.

Kingrinder K6 este aproape dublă ca preț, dar este de două ori mai bună doar dacă faci espresso sau te preocupă chimia apei când faci V60.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#18
(19-02-2024, 21:58)bobitad Wrote: deci iei cafea de la Sloane, care-s totusi mai scumpi din cate stiu eu, n-am mai luat de ceva vreme si nu m-am mai uitat pe site, si rasnesti cu chestia aia?  dupa care scrii ca arunci niste apa acolo. in fine, sunt banii tai pana la urma.

totusi faci cafea de 4 ani si ne intrebi daca o rasnita 10 ori mai scumpa o sa faca de 10 ori cafea mai buna? normal ca nu.....sunt diferente, normal? depinde ce vrei tu, unele dau claritate, altele amesteca aromele, altele iti dau corp, altele sunt mai dulci. din pacate rasnita care sa le faca pe toate nu s-a inventat, asa ca alegi in functie de ce e mai important pentru tine.

daca esti totusi pe bugete mici. kingrinder k4 minim- burr 1zpresso J, sau asemanator kinu, as recomanda k6 care are burr de comandante de 48, asemanator k pro.

daca vrei 1zpresso, pe ieftineala e seria Q, dar poti sa rasnesti maxim 20g, burr asemanator comandante. au scos si q air care are corp de plastic si e fantasticSmile eu n-am nimic cu asta, corpul rasnitei mi se pare irelevant, interiorul e din metal.
xpro are acelasi burr ca q2 si asemator cu k6, numai ca de 40. am avut eu si e ok.

avand in vedere ca doar torni apa si faci aeropress, apa o sa stea ca intr-o imersie si la v60, deci in principiu nu conteaza asa mult rasnita.

comandante nu cred ca isi are rostul. kinu, e alegerea ta.

k6 a fost pe la 500 de ron cu reduceri acum cred ca pe la 600 si...cam greu sa o bati.

Pai, de asta am si postat, ca sa nu mai rasnesc cu chestia aiaSmile Partea cu de 10 ori mai scumpa vs de 10 ori mai buna vad ca este luata prea adliteram, voiam/incercam sa zic altceva. Kinu vad ca e cam 200EUR. la fel cum am spus ca torn si niste apa sau asa s a inteles. Doamna simte diferenta daca e Sloane vs Mabo chiar daca bea cu lapte-si(BTW, daca aveti ceva recomandari legate de cafea in acelasi range de pret, gogogo), de mine nu mai zic, si - repet- NU SUNTEM/NE DAM CUNOSCATORI, pur si simplu e diferenta sesizabila. Nu m ar mira ca cei cunoscatori sa zica ca e mai bun Mabo sau nu stiu sa l prepar, doar zic ca la aceleasi metode de prepararesi diverse teste de infuzare si temperatura, noi simtim diferenta(pana la urma, as zice totusi ca e o chestie degust, depinde de la om la om). oricum, pe mine m a convins pledoaria lui renatao, am comandat un Potu de pe aliexpress, sa vedem ce o iesi. Mutumesc mult tuturor.

(19-02-2024, 23:16)adrian1 Wrote: Ca să facem un rezumat, ai întrebat dacă între râșnițele cu cuțite ceramice de 200-300 de lei și cele de 200-300 de euro există ceva care să meritte atenția.

Răspunsul este da, orice râșniță cu cuțite de inox este net superioară, atât în privința gustului, cât și plăcerea și ușurința de utilizare. Când depășești 200 euro diferențele devin subtile și greu de cuantificat.

Kingrinder K0 sau Timemore C2 oferă minimul necesar, însă Kingrinder K2 la Barshaker este 370 de lei cu reducerea pentru comunitate, o diferență foarte mică față de celelalte.

Kingrinder K6 este aproape dublă ca preț, dar este de două ori mai bună doar dacă faci espresso sau te preocupă chimia apei când faci V60.
"Kingrinder K6 este aproape dublă ca preț, dar este de două ori mai bună doar dacă faci espresso sau te preocupă chimia apei când faci V60." exact asta incercam sa zic/caut reviews. 
"Când depășești 200 euro diferențele devin subtile și greu de cuantificat." exact la asta ma refeream cand foloseam hiperbole gen"de 10 ori mai bun/rau".
"oferă minimul necesar" excelent formulat si pe intelesul meu, multumesc mult, asta incercam sa zic dar nu mi iesea:"as incerca si next level, nu doar minimul necesar".

Multumesc mult pentru feedback, a fost pe intelesul meu si chiar mai mult!
 
Reply
#19
E imposibil de cuantificat aici…
Insa mai pe scurt, e diferenta dintre o cafea memorabila si una decenta. Cu aceleasi boabe, la acelasi pret.
Daca te gandesti asa se schimba putin perspectiva, nu?
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#20
Eu sunt foarte multumit de KinGrinder K2.
La calitate pret e greu de batut. Pentru aprox 370 de lei, ofera cutite Italmil 48 mm din otel, cu 6 colturi, plaja larga de reglaje, 18 micro pe click, 40 klick pe tura, ax gros din otel , stabilizat de 2 rulmenti , constructie total metalica, capac antipopcorn, posibilitate de motorizare directa cu orice masina de insurubat electrica. Este ergonomica, poate fi prinsa in mana usor si nu aluneca. Incap 20 grame de boabe. Macinatura foarte ok pentru espresso de la 35 click spre 42 si pentru V60 de la 70-80 in sus. Reglajul este interior dar foarte ok si simplu de folosit. Cutitele se ating aprox la zero. Demontare pentru intretinere simpla.
Nu cred ca macinatura difera cu ceva de a altor rasnita mai scumpe cu acelasi tip de cutite.
Parerea mea este ca la acest pret nu are rival pe piata.
K6 e mai ok doar pentru ca are reglajul extern, dar e mai scumpa.
Hario V60 / Melitta / KinGrinder K2 / Arco
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder

 
Reply
#21
(20-02-2024, 11:53)alin1970 Wrote: Eu sunt foarte multumit de KinGrinder K2.
La calitate pret e greu de batut. Pentru aprox 370 de lei, ofera cutite Italmil 48 mm din otel, cu 6 colturi, plaja larga de reglaje, 18 micro pe click, 40 klick pe tura, ax gros din otel , stabilizat de 2 rulmenti , constructie total metalica, capac antipopcorn, posibilitate de motorizare directa cu orice masina de insurubat electrica. Este ergonomica, poate fi prinsa in mana usor si nu aluneca. Incap 20 grame de boabe. Macinatura foarte ok pentru espresso de la 35 click spre 42 si pentru V60 de la 70-80 in sus. Reglajul este interior dar foarte ok si simplu de folosit. Cutitele se ating aprox la zero. Demontare pentru intretinere simpla.
Nu cred ca macinatura difera cu ceva de a altor rasnita mai scumpe cu acelasi tip de cutite.
Parerea mea este ca la acest pret nu are rival pe piata.
K6 e mai ok doar pentru ca are reglajul extern, dar e mai scumpa.
La o prima vedere as zice ca lucrezi in vanzari…
E prima rasnita la care vad in descriere “”ax gros din otel”. N-am auzit de vreuna la care sa se fi rupt axul.

Ideea de baza este ce scoate, macinatura ne intereseaza. Aici poate vedeam niste masuratori, de pilda.
La banii astia e mai bine de doua ori mai scumpa ca un Hario.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#22
Da Mihai, lucrez in vanzari pentru KinGrinder. Big Grin
Masuratori ? Nu stiu sa le fac. Huh Tu stii ? Ce masuratori ai obtinut pentru rasnita ta Kinu ?
O constructie mecanica buna ajutata de cutite de calitate, va da rezultate la fel de bune pe orice rasnita dupa parerea mea. Problema e ca unele rasnite ieftine au cutite proaste sau mecanica de slaba calitate. Nu e cazul la KinGrinder K2 care se lauda cu cutite Italmil de 48 mm din otel tratat nu din ceramica sau fier moale si rulmenti de calitate. Ax gros inseamna ca are rulmenti suficient de mari, unii folosesc ax subtire pentru a putea folosi rulmenti mici ieftini.
Dar este doar o parere personala. Eu nu va spun sa nu cumparati Kinu sau 1ZPresso pentru ca e mai buna K2! Eu spun doar ca intre K2 si Kinu nu e mare diferenta in ceasca dar e mare diferenta in buzunar. Acuma depinde si de buzunar ce-i drept ! Wink
Ar fi util un test comparativ intre Kinu , 1Zpresso si K2 de la cei care se pricep la asa ceva.
Repet sunt doar pareri personale, deci nu ma dati in judecata !
Hario V60 / Melitta / KinGrinder K2 / Arco
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder

 
Reply
#23
Treaba cu rulmentii e discutabila, diferentele intre rulmenti pentru ax de 8 si ax de 10 sunt infime.
Si de pret si de calitate.
Daca ar fi sa folosesti ax de 8 in idee de a castiga la axul in sine, mare diferenta de pret nici acolo sine nu se castiga, deoarece cutitele Italmill au gaura de 10mm, si este necesara o bucsa adaptoare de la 8 la 10, care iti mananca toata economia care ai facut-o cu axul mai subtire.

Ax de 6mm numai carpanosii pun, din ala am reusit sa indoi chiar eu unul. Si nu pune nimeni rulmenti pe ei, ci bucse, daca e sa economisesti bani, pai atunci...
Se mai gasesc totusi pe rasnite usoare, de travel, cele din zona 300g, gen kgrinder, unde crapa mai curand plasticul carcasei decat sa se indoaie axul. Indicat sa nu rasnesti light roast pe asa ceva.
 
Reply
#24
(20-02-2024, 13:28)alin1970 Wrote: Da Mihai, lucrez in vanzari pentru KinGrinder. Big Grin
Masuratori ? Nu stiu sa le fac. Huh Tu stii ? Ce masuratori ai obtinut pentru rasnita ta Kinu ?
O constructie mecanica buna ajutata de cutite de calitate, va da rezultate la fel de bune pe orice rasnita dupa parerea mea. Problema e ca unele rasnite ieftine au cutite proaste sau mecanica de slaba calitate. Nu e cazul la KinGrinder K2 care se lauda cu cutite Italmil de 48 mm din otel tratat nu din ceramica sau fier moale si rulmenti de calitate. Ax gros inseamna ca are rulmenti suficient de mari, unii folosesc ax subtire pentru a putea folosi rulmenti mici ieftini.
Dar este doar o parere personala. Eu nu va spun sa nu cumparati Kinu sau 1ZPresso pentru ca e mai buna K2! Eu spun doar ca intre K2 si Kinu nu e mare diferenta in ceasca dar e mare diferenta in buzunar. Acuma depinde si de buzunar ce-i drept ! Wink
Ar fi util un test comparativ intre Kinu , 1Zpresso si K2 de la cei care se pricep la asa ceva.
Repet sunt doar pareri personale, deci nu ma dati in judecata !

Asta ar fi intereseant, un blindtest pe rasnite. De fapt, mai multe blindtests. se aduc 5-6 rasnite si se prepara acelasi brew(hotarat in prealabil), acelasi nr le grind, aceeasi apa, aceeasi temp, pentru aceiasi degustatori(evindent, hotarati in prealabil). alta data, altalocatie, aceiasi degustatori, aceleasi rasnite, aceleasi conditii, alt brew, alt grind, etc.
 
Reply
#25
Da Renato, ai dreptate. Dar sper ca se intelege ce vreau sa transmit. K2 e bine facuta, ieftina si capabila espresso de calitate.
Dar sa punem punctul pe i.
Tu vezi ceva rau la K2 ?
Din ce stii despre K2, iti pare prost facuta ?
Crezi ca ar fi un bun inceput pentru un espressoman la inceput de drum sa nu fie nevoit sa faca un imprumut pentru a putea bea o cafea buna acasa ?
Un incepator ca mine, cauta la inceput ceva ieftin dar suficient de bun. Eu cred ca poti bea cafea buna si rasnind cu K2 nu doar cu Kinu de 1000 sau 2000 de lei.
ps. aici @renatoa este in conflict de interese ptr ca el mi-a recomandat K2 , pe cand cautam sfaturi pentru o rasnita buna si ieftina.
Hario V60 / Melitta / KinGrinder K2 / Arco
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder

 
Reply
#26
(20-02-2024, 17:57)CoffeeVirgin Wrote: Asta ar fi intereseant, un blindtest pe rasnite. De fapt, mai multe blindtests. se aduc 5-6 rasnite si se prepara acelasi brew(hotarat in prealabil), acelasi nr le grind, aceeasi apa, aceeasi temp, pentru aceeasi degustatori(evindent, hotarati in prealabil). alta data, altalocatie, aceiasi degustatori, aceleasi rasnite, aceleasi conditii, alt brew, alt grind, etc.
Nu este relevant. In principiu fiecare rasnita are propriile setari. Pentru ca fiecare model are o distributie unica de particule la macinatura.
Caz in care la fiecare cafea poti scoate chestii diferite. Nu neaparat mai rele sau mai bune, ci diferite.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#27
(20-02-2024, 18:06)Mihai L Wrote:
(20-02-2024, 17:57)CoffeeVirgin Wrote: Asta ar fi intereseant, un blindtest pe rasnite. De fapt, mai multe blindtests. se aduc 5-6 rasnite si se prepara acelasi brew(hotarat in prealabil), acelasi nr le grind, aceeasi apa, aceeasi temp, pentru aceeasi degustatori(evindent, hotarati in prealabil). alta data, altalocatie, aceiasi degustatori, aceleasi rasnite, aceleasi conditii, alt brew, alt grind, etc.
Nu este relevant. In principiu fiecare rasnita are propriile setari. Pentru ca fiecare model are o distributie unica de particule la macinatura.
Caz in care la fiecare cafea poti scoate chestii diferite. Nu neaparat mai rele sau mai bune, ci diferite.
Corect, dar cred ca poate lumea sa cada de acord ca daca faci o degustare de rasnite(daca se poate denumi asaSmile) pentru un v60, nu o sa setezi rasnita la cel mai fin grind. Sau, whatever, proprietarul rasnitei sa faca ce setare vrea el astfel incat sa scoata ce e mai bun din cafea, la propriu si la figurat. Pe de alta parte intervin atatea necunoscute incat pare ca se reduce la "fiecare cu gustul lui".
 
Reply
#28
Credeam ca odata cu postare lui @edri, mai sus la #15, care dupa mine spune tot ce era de spus, acest topic se va stinge... dar vad a deraiat in balarii si se transforma in caterinca.
 
Reply
#29
Tocmai s-a lansat:

https://www.youtube.com/watch?v=0JuTPz07L5g
Roest L100+, Pavoni full mod+kinu, various brewers and 4 kettles, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#30
calitatea video-ului este exceptionala. impecabila imaginea
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS shower screen / IMS Competition/Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)