Espressoman infocat
bucuresti
09-03-2020, 15:48
Salutare iubitori de cafea. Ma tot uit dupa o rasnita pe la 400 lei . Am gasit :
https://studiocasa.ro/rasnite-cafea/rasn...utere-150w
https://www.ideall.ro/magazin-rasnite-de...30--122610
si bineinteles Graef cm 702 despre care am citit aici ca nu e grozava. Despre celelalte nu am gasit multe review-uri. Voi ce parere aveti? Multumesc.
Eu am un Delonghi ec 221.b ( am avut o experienta groaznica cu un
Krups gvx2 pe care abia am reusit sa-mi iau banii inapoi).
Espressoman infocat
Arad
Trebuie sa te dezamagesc, dar cea mai ieftina risnita adevarata este Kinu la 700 ron.
Daca ti-am face alta recomandare ar insemna sa ne batem joc de tine.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
bucuresti
Sa inteleg ca cele 3 variante gasite de mine sunt bani aruncati pe fereastra ?
Si cea mai ieftina si buna rasnita electrica , care ar fi ? Asta :
http://www.lelitespresso.ro/produs.php?id=22
Espressoman infocat
Bucuresti
Arunca un ochi si pe Wilfa Svart (o gasesti la barshaker), stiu oameni care o folosesc pt brew si sunt multumiti de ea. S-ar putea sa aiba probleme in a macina suficient de fin pt espresso, insa poti intreba inainte.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami
Espressoman infocat
bucuresti
09-03-2020, 17:10
(09-03-2020, 16:58)bemihai Wrote: Arunca un ochi si pe Wilfa Svart (o gasesti la barshaker), stiu oameni care o folosesc pt brew si sunt multumiti de ea. S-ar putea sa aiba probleme in a macina suficient de fin pt espresso, insa poti intreba inainte.
Multumesc pentru amabilitate.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
09-03-2020, 17:25
(Edited 09-03-2020, 17:25 by renatoa.)
(09-03-2020, 16:27)marcel Wrote: Sa inteleg ca cele 3 variante gasite de mine sunt bani aruncati pe fereastra ?
Si cea mai ieftina si buna rasnita electrica , care ar fi ? Asta :http://www.lelitespresso.ro/produs.php?id=22
Cea mai ieftina, poate... la concurentza cu Ascaso i2, care are aceasi mecanica.
De bunaciune, stiu cativa care nu au stiut cum sa scape de ele...
Cred ca ar trebui sa se faca un film gen Dr.Strangelove... "How I Learned to Stop
Worrying and Love the... manual grinding" :D
Ca noi am obosit pe aici recomandand Kinu :)
Espressoman
Bucuresti
09-03-2020, 17:39
(Edited 09-03-2020, 17:39 by cradun.)
Dar Xeoleo nu e o varianta incadrata in buget si care e acceptabila pt filtru? Apoi Aergrind parca era si pt espresso.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Craiova
09-03-2020, 17:53
(Edited 09-03-2020, 17:54 by renatoa.)
Aergrind trece de 500.
OP-ul, avand un DL 221, ca sa se uite de rasnita de espresso ar trebui intai sa se decida daca il depresurizeaza... ca asa presurizat merge foarte bine cu KG89, care e sub 300 lei.
Foarte bine insemnand ca bagi in el 3 feluri de cafea, Hedone, Muse, filtru/espresso, si ce scoate e cam tot aia :)
Espressoman infocat
bucuresti
Espressoman infocat
Deva
Este pt filtru și metode alternative.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Brasov
(09-03-2020, 17:25)renatoa Wrote: Cred ca ar trebui sa se faca un film gen Dr.Strangelove... "How I Learned to Stop Worrying and Love the... manual grinding" :D
Ar trebui, da. Initial am exclus cumva varianta de rasnita manuala (nestiind mai nimic despre rasnite in general) si am mers pe Vario Home. Acum avand si Phoenix-ul (care sta la birou) mi-e mai drag parca sa rasnesc la mana cafeaua (e drept ca si experienta de rasnire manuala cu Kinu e probabil cea mai buna - cel putin in gama de pret). Nu exclud pe viitor sa aduc Kinu acasa si sa duc Vario la birou, mai ales ca acasa fac doar espresso iar la birou doar brew.
Espressoman devenit brew dog: Origami, Sworksdesign, V60 / M47 Phoenix, Comandante MK4, ZP6 special
Espressoman infocat
Iasi/Cluj
(09-03-2020, 17:53)renatoa Wrote: Aergrind trece de 500.
OP-ul, avand un DL 221, ca sa se uite de rasnita de espresso ar trebui intai sa se decida daca il depresurizeaza... ca asa presurizat merge foarte bine cu KG89, care e sub 300 lei.
Foarte bine insemnand ca bagi in el 3 feluri de cafea, Hedone, Muse, filtru/espresso, si ce scoate e cam tot aia 
Pentru un espressor low cost, asemanator delonghi, dar depresurizat, cam care ar fi sugestiile de rasnita (exclus manuala) ? Momentan cumpar cafeaua gata macinata de la prajitori, in cantitati mici si o tin in recipiente inchise ermetic, dar cred ca o rasnita ar imbunatati putin shoturile garantat. Mentionez ca de obicei cer o macinatura uuuun pic mai mare deoarece macinatura "standard" de espresso imi cam chinuie bietul aparat :D in sensul ca din 19g cafea, 40g lichid ies in 40-50secunde.
Si ca veni vorba de chinuiala, portafiltrul e de doar 51mm si totusi in sita intra 19-20g de cafea fara sa am contact cu capul de dus. O scadere a cantitatii de cafea (ex 16-17g) +- o tampare un pic mai blanda ar ajuta cu ceva?
Multumesc !
Incognito
Dacia
16-04-2020, 23:11
(Edited 16-04-2020, 23:16 by coffeemilk.)
Ascaso I-mini i2 (sh) sau echivalent, îți faci treaba cu ea lejer dacă nu ești cu fițe și ești conștient de minusurile cu care vine.
Referitor la gramaj, eu folosesc 14 gr. în ultima perioadă, o fi bine, o fi rău, nu știu, pentru mine e ok, dar în principiu 17-18gr. e recomandarea de pe forum.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Arad/Timisoara
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
Espressoman infocat
Bucuresti
nu, dar unde e reglajul? :)
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
Espressoman infocat
Arad/Timisoara
Cred că o reglezi cu șurubelnița
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
Espressoman infocat
arad
Pare rasnita pt cafea turceasca. Cam asa e si sozen.
Ai incercat sa rasnesti cu ea?
Asta se regleaza cu surubelnita. Vezi ce iese. Poate scoti ceva relativ ok.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Espressoman infocat
Arad/Timisoara
Nu am manivelă la ea și nu găsesc un punct de reper când o reglez
Espressoman infocat
Bucharest
Hey before i bought Xeoleo and now Kinu Phoenix, I had exactly the same grinder you've posted pictures of. It's a terrible grinder, and even for Turkish it doesn't work well. It has a single bearing at the top, and the burr is moving a lot. When putting it on the lowest possible setting even, where the metals are touching, you still get a very bad consistency. Also, the adjustment as you've noticed is very bad, cos you have no way of knowing where you are at a given moment.
Kinu m47 Phoenix | V60 | French Press | Hario Mizudashi 1000ml | Aeropress | Fellow Prismo | Amir 3000g, 0.1g
Espressoman de import
București
Hello @
kamikaza333
Welcome to our community! It was a wise decision to take Kinu!
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
arad
19-06-2020, 21:56
(Edited 19-06-2020, 22:00 by rob8402000.)
(19-06-2020, 20:17)Tiranator Wrote: Nu am manivelă la ea și nu găsesc un punct de reper când o reglez
Manivela doar daca reusesti sa improvizezi ceva. La sozen capul e patrat si merge si capul de la o cheie tubulara, capatul ce intra in cheie nu cel ce prinde surubul. La tine e dreptunghiular.
Punct de reper nu ai. Strangi pana nu mai are joc axul pe verticala, teoretic se blocheza si nu mai poti invarti, apoi destrangi cat vrei. Sunt rasnite pt cafea turceasca, putin probabil sa o poti folosi la altceva.
Eu de cand am kinu, nu mai folosesc sozen nici pt cafea la ibric.
Acum am citit si postarea lui @
kamikaza333 si sunt de acord cu el. Nu iti mai pierde vremea cu ea.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(09-03-2020, 15:48)marcel Wrote: Salutare iubitori de cafea. Ma tot uit dupa o rasnita pe la 400 lei . Am gasit :
si bineinteles Graef cm 702 despre care am citit aici ca nu e grozava. Despre celelalte nu am gasit multe review-uri. Voi ce parere aveti? Multumesc.
Salut. Si eu caut o solutie pentru a obtine un espresso decent ( avand un aparat Breville Prima Late, din aceeasi categorie cu Delonghi ). Trebuie sa achizitionez o rasnita, insa nu sunt convins ca aparatele noastra sunt capabile sa scoata un espresso decent, chiar daca ai rasnita de top.
Ai reusit sa gasesti rasnita potrivita?
Rezultatele sunt multumitoare?
Merci pt. raspuns.
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
Espressoman infocat
bucuresti
(06-08-2020, 18:29)Cristy1 Wrote: (09-03-2020, 15:48)marcel Wrote: Salutare iubitori de cafea. Ma tot uit dupa o rasnita pe la 400 lei . Am gasit :
Salut. Si eu caut o solutie pentru a obtine un espresso decent ( avand un aparat Breville Prima Late, din aceeasi categorie cu Delonghi ). Trebuie sa achizitionez o rasnita, insa nu sunt convins ca aparatele noastra sunt capabile sa scoata un espresso decent, chiar daca ai rasnita de top.
Ai reusit sa gasesti rasnita potrivita?
Rezultatele sunt multumitoare?
Merci pt. raspuns.
Salutare. Încă nu m-am hotărât, am mai incercat una: Ariete pro pe care am dat-o a doua zi înapoi. Cred că deocamdată mă voi îndrepta spre una manuală:Hario, este 140 lei. Mai există varianta Avx de la Barshaker, este capabilă espresso și costă 450. dar nu-mi place cum arată. Următoarea este la 700: Etolia Home, este Lelit cu altă denumire un pic mai ieftina. O găsești pe
kfea.ro. Deocamdată mă chinui cu cafea gata râșnitâ. Oricum nici espresso-rul nu mă ajută. Trebuie sa mă reorientez cu totul. Salutări.
Craiova
Hario o vei da inapoi si mai repede... certitudine, nu parerea mea.
Espressoman infocat
Bucuresti
(07-08-2020, 19:27)renatoa Wrote: Hario o vei da inapoi si mai repede... certitudine, nu parerea mea.
Sunt de acord.
Am avut in trecut combinatia Delonghi ec 221.b (sita depresurizata) cu Hario si nu a mers bine - are prea putine trepte si macinatura este neuniforma. Dupa Hario am cumparat Eureka Mignon Specialita si espressorul in sine reuseste sa faca espresso, cu anumite limitari, problema lui principala fiind stabilitatea temperaturii.
Bezzera Magica S MN PID, Eureka Mignon Specialita
Espressoman infocat
bucuresti
(07-08-2020, 19:41)Cofescu Wrote: (07-08-2020, 19:27)renatoa Wrote: Hario o vei da inapoi si mai repede... certitudine, nu parerea mea.
Sunt de acord.
Am avut in trecut combinatia Delonghi ec 221.b (sita depresurizata) cu Hario si nu a mers bine - are prea putine trepte si macinatura este neuniforma. Dupa Hario am cumparat Eureka Mignon Specialita si espressorul in sine reuseste sa faca espresso, cu anumite limitari, problema lui principala fiind stabilitatea temperaturii.
Salutare. Cred ca e vorba , aici , de o solutie de compromis. La un buget mediu cred ca intotdeauna vor fi alte prioritati decat o rasnita de 1800 lei. Daca nu exista alta solutie , ramanem la cafea rasnita . Ce iese ( espresso-ul) il "stingem" cu lapte condensat de la Lidl. :D
Espressoman infocat
Bucuresti
(07-08-2020, 19:58)marcel Wrote: (07-08-2020, 19:41)Cofescu Wrote: (07-08-2020, 19:27)renatoa Wrote: Hario o vei da inapoi si mai repede... certitudine, nu parerea mea.
Sunt de acord.
Salutare. Cred ca e vorba , aici , de o solutie de compromis. La un buget mediu cred ca intotdeauna vor fi alte prioritati decat o rasnita de 1800 lei. Daca nu exista alta solutie , ramanem la cafea rasnita . Ce iese ( espresso-ul) il "stingem" cu lapte condensat de la Lidl. :D
Nu era intenția de a recomanda râșnița mai sus menționată ci doar de a sublinia faptul că reglajul micrometric specific espresso face diferența. In limita superioară a bugetului as sugera poate un lelit pl43 sh. Au fost pe bursă în mai multe rânduri la 400-500 Ron.
Bezzera Magica S MN PID, Eureka Mignon Specialita
Espressoman infocat
bucuresti
07-08-2020, 20:48
(Edited 07-08-2020, 20:49 by marcel.)
(07-08-2020, 20:24)Cofescu Wrote: (07-08-2020, 19:58)marcel Wrote: (07-08-2020, 19:41)Cofescu Wrote: (07-08-2020, 19:27)renatoa Wrote: Hario o vei da inapoi si mai repede... certitudine, nu parerea mea.
Sunt de acord.
Nu era intenția de a recomanda râșnița mai sus menționată ci doar de a sublinia faptul că reglajul micrometric specific espresso face diferența. In limita superioară a bugetului as sugera poate un lelit pl43 sh. Au fost pe bursă în mai multe rânduri la 400-500 Ron.
Am inteles, multumesc pentru raspuns. Apreciez dorinta de a ajuta. Toate bune.
Craiova
07-08-2020, 21:02
(Edited 07-08-2020, 21:02 by renatoa.)
Stiu ca fluier in biserica, dar o solutie realista ar fi sa treceti inapoi la sita presurizata... reduceti mult presiunea pretentiilor asupra rasnitei. Un KG89 de 250 lei devine mai mult ca acceptabila.
Nici macar nu mai trebuie desfacuta si modata, am experienta cu 2 exemplare livrate colegilor mei in ultimul an, care au venit cu reglajul de minim perfect capabil espresso.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(07-08-2020, 21:02)renatoa Wrote: Stiu ca fluier in biserica, dar o solutie realista ar fi sa treceti inapoi la sita presurizata... reduceti mult presiunea pretentiilor asupra rasnitei. Un KG89 de 250 lei devine mai mult ca acceptabila.
Nici macar nu mai trebuie desfacuta si modata, am experienta cu 2 exemplare livrate colegilor mei in ultimul an, care au venit cu reglajul de minim perfect capabil espresso.
Salut. Crezi ca aparatul meu Breville Prima Late, cu sita presurizata si cu cafea rasnita cu KG89, ar scoate un espresso cremos decent?
Merci.
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.