dev: "Și-a consumat degeaba internetul @
radudani."
asta-i de bine, sau de rau?
am lucrat cu Internetu' (pe vremea aia era cu majuscula pentru ca desemna o anume structura, spre deosebire de internet, care era o denumire generica...), ca implicat direct in managementul retelei urbane universitare de la inceput de ani 90'!
acum inca, am acces gratuit la Internet;
tot ceea ce consum, e timpul meu, si toti stim cat de cronofag e netul!
eu scriu mult cand scriu in forum si sunt constient ca imensa majoritate ocoleste asemenea texte, sau in orice caz ajunge repede, dupa parcurgerea primelor fraze, la a citi din 2 in 2!
eu cel putin, asa fac: nu cred ca am citit cap-coada, litera cu litera, ceva in acest forum in afara propriilor postari, ca sa le verific...
cu atat mai putin nu citesc in detaliu nici o postare din cele - tot mai multe - care nu dau semne ca ar contine macar o farama de cunoastere colectiva din cele ce s-au acumulat in timp, aici, in forum!
si nu, nu-mi face rau sa scriu si nu cred ca exista multi aici pe forum, care sufera in timp ce scriu...
scriu pur si simplu, nu se dau mari, cu aerul ca arunca din excesul de cunoastere ce-i chinuie
altfel, da,
dev, o rasnita capabila espresso si conceputa pentru lucrul
single-dose acasa, va fi mereu superioara in capitolele specifice rutinelor zilnice de lucru, tancurilor robuste si durabile, achizitionate cu gandul la semnatura, la nepoti si ok desigur, la 'gustul in ceasca'
si ca veni vorba de Sette: nu e o rasnita minune, e doar singura mai ieftina dintre cele concepute single-dose, capabile espresso!
nu fiabilitatea e problema ei, ci un specific atipic al distributiei dimensionale a particulelor;
pe care - in lipsa unor informatii tehnice disponibile - il ghicesc doar si n-am dece sa-mi dau asa, cu parerea!
oricum, remarc din nou, in discomfort - dar asta-i problema mea - prezenta poluanta in topic a unor afirmatii de genul: "pune motor unui kinu si ai o rasnita (mai buna) ca sette!"
dece sa trecem cu vederea o particularitate majora care deosebeste Sette de rasnitele traditionale, incusiv de cele pentru condimente (
): in travaliul danturii sale conice, suprafata 'motoare', cea care e rotita activ, e cea exterioara!
si o alta, care ar deosebi-o de orice incropeala DIY la nivel casnic: Sette e o rasnita care se opereaza extrem de usor, din prima secunda de functionare! restul - daca ar fi chiar asa de interesat cineva - sunt de gasit in topicul cu Che, in faza de testare...
p.s.
imi dau si eu cu... opinia:
@, nu e ca si
# din
#resist - sau alte
commercial-uri pe care le folosim ca sa facem ca altii: are oarecum intelesul de 'la, catre"; deci zici
@user, cand te adresezi lui user si zici
user, cand te referi la ceva spus de el, sau chiar la user intr-un context;
@maki: da, am citit si eu cateceva din cele scrise pe HB, chiar de unul din preferatii mei, Jim S - care de altfel are destule afirmatii eliptice, in decursul anilor...
probabil, cei de la Cafatek, sau cei cu NicheZ, sau Hedone, sau Ceado etc. au omis sa citeasca, altfel, s-ar fi lasat de productia de rasnite
single-dose
in ce ma priveste, nu ma intereseaza 'gustul in ceasca' - eu beau doar cafea espresso!
dar ma descumpaneste chiar, lipsa de interes a atator datatori cu parerea de a face ei un experiment simplu, daca dispun de o rasnita capabila espresso:
sa zicem ca lucrezi cu mult folosita doza de 18g;
a) umpli hopperul pe jumatate, cu boabele uzuale, si rasnesti 18g - cu timer, cu cantar etc.
sita, distributie, tampare, curgere bine temperata, cu filtrul fara fund;
apoi, pui 'capacul' de jos la hopper si il scoti de pe rasnita;
b) torni pe gat rasnitei fara hopper cele 18g si strangi toata macinatura in final in sita de lucru curent, cu aceeasi procedura ca si inainte;
te uiti la portafiltrul fara fund cum arata curgerea;
debitul e mai mare!
repeti a) si b) pana te convingi de asta
ciorba (asta, a mea, nu aia de sub portafiltru...) se poate lungi - am tot scris:
rasnitele mari comerciale, care se folosesc acasa de cei care vor sa-si arate preferintele si puterile, au si alte particularitati care le fac improprii acestor utilizari - nu in ultimul rand, canalul de iesire lung, sau foarte lung (!), varia portite zabrelite, doser-ul cu clampanela (sau padela?) lui etc.
si care au avantaje evidente folosite in flux comercial!
si care se pot depasi, cu ceva manopera in plus si in utilizarea casnica: am si eu destul practica cu periuta si para de cauciuc Giottos!
da, exista o deosebire fizica evidenta intre cele 2 moduri de rasnire pe o rasnita mare, comerciala folosita
single-dose, cu boabe normale, pentru espresso;
dar oare, conteaza chiar asa mult in cazul boabelor 'blonde', inca elastice, putin friabile, (sa le spun... imature) folosite de valul al treilea?!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)