Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Niche Zero

(13-01-2022, 12:02)vladdooo Wrote: pai nu era necunoscut costul suplimentar...

Era sau nu, sper ca acum sa fie mai clar pentru alti colegi care mai vor sa cumpere.
Lelit Bianca V2, Bentwood 63, Niche Zero, Ode V2, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini

Reply
Pai si tu stiai dinainte din moment ce ai intrebat si ti s-a raspuns.

Nu inteleg ce rost au lamentarile din moment ce nu e un produs fara de care sa nu poti trai...

Reply
Asa este. Nu era neaparat nevoie de comentariul respectiv.
Cred ca doar m-am ofticat putin.

Nevertheless, pentru cine este utila informatia, costul final a fost de ~3700 Ron, livrat prin DPD, iar ei s-au ocupat de toate aspectele vamale.
Lelit Bianca V2, Bentwood 63, Niche Zero, Ode V2, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini

Reply
Și când te gândești că eu am ezitat să iau un Niș pe vremea când costa 2600 de lei livrată-n RO. Dacă știam că-i pe d-astea o ardeam pe scalping și făceam stoc de vreo 10 bucăți. Mă-mbogățeam, vă zic, îm-bo-gă-țeam! :D
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Valabil daca faci stoc de orice acum... se va scumpi totul...

Reply
Daca rog pe cineva să îmi aducă rasnita din Anglia ca sa evit taxele (am pe cineva acolo), oare îi pot comenta ceva vamesii la aeroport că are ditamai aparatul in bagaj? :)

Acum să îl și conving să care așa ceva în bagaj :))
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
De fiecare data când curat râșniță întâmpin aceeași problema, am mai expus-o și în trecut:

- scot tot ce e în camera cuțitelor și le perii (melci, șuruburi, lama, etc.)
- montez totul la loc și calibrez și rezulta o decalibrare majora, de la 17 ajung la 22 pentru aceeași cafea

Orice sfat e binevenit.
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Salut, singura explicație tine din faptul cat de mult strangi pana ajunge punctul la calibrare. Adica, daca inainte de curatare rasneai la 17 dupa curatare poate sa fie la 20. Sa inteleg ca nu se decalibreaza ulterior de la o rasnire la alta, dupa curatare?
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
(07-02-2022, 16:14)sNap7 Wrote: De fiecare data când curat râșniță întâmpin aceeași problema, am mai expus-o și în trecut:

- montez totul la loc și calibrez și rezulta o decalibrare majora, de la 17 ajung la 22 pentru aceeași cafea

Orice sfat e binevenit.

Masoara cu precizie cat bagi si cati scoti la zecime de gram. Niche are o retentie in gaura de evacuare si teava de plastic. Daca nu o scuturi sau bati nu iese tot.

Reply
@IonutMihail - nu se decalibreaza ulterior, de fiecare data trec din intervalul de espresso peste limita de 20, de cele mai multe ori spre 22. Spre exemplu o cafea ce înainte de curățare era la 16, după curățare ajunge la 21 probabil. Și tot eu strâng și destrang. 

@Darsidius - prima macinatura după curățare într-adevăr are retenție, ulterior situația e mai putin dramatica.
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Sub cutitul fix se aduna cafea si e presat altfel in arcuri. Si daca cureti cutitele cu o perie, mai merg din uleiuri si ai alta frictiunea. Sunt multe chestii ce pot influenta asta, ce importanta are? daca rasnita ramane la fel de la o zi la alta atunci ce probleme sa aiba? 
Azi rasnesti la 16, maine tot la 16 daca nu se schimba cafeaua, inseamna ca e okay.

Reply
(07-02-2022, 16:38)sNap7 Wrote: @IonutMihail - nu se decalibreaza ulterior, de fiecare data trec din intervalul de espresso peste limita de 20, de cele mai multe ori spre 22. Spre exemplu o cafea ce înainte de curățare era la 16, după curățare ajunge la 21 probabil. Și tot eu strâng și destrang. 

@Darsidius - prima macinatura după curățare într-adevăr are retenție, ulterior situația e mai putin dramatica.
Da, am înțeles. Eu nu rasnesc mai mult de 16-17 acum, cafele light, dar imi aduc aminte ca mai pe la inceput tot in jurul de 20 parca era rasnirea , plus-minus. Dupa următoarea calibrare a scazut si asa a ramas. De curiozitate ,cate kg ai trecut prin ea pana acum? Intreb ca poate e vorba de rodajul de care vorbeste toata lumea, zic si eu.
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
E posibil sa fi miscat inelul de calibrare fara sa-ti dai seama cand ai reasamblat-o. De la 16 la 22 pentru aceeasi cafea e cam mult.

Ps. Dupa fiecare rasnire o scutur fata - spate (rasnita) si mai curge ceva (cafea).
Dupa fiecare curatare a cutitelor (cca 2kg cafea macinata) revin la acelasi punct si mi se pastreaza setarile.
Bianca + Niche

Reply
E musai la 2 kg de cafea?eu cred ca am ajuns la vreo 3 si nu am facut curatare..cam la ce interval trebuie?

Reply
Eu o curat lunar, deci după 1-1.25 kg cafea. Asta de obicei vine si cu faptul ca schimb prajitoria de la care cumpăr cam la același interval. Musai nu e…dar astea erau recomandările primite/citite. Procesul de curățare e destul de simplu si rapid oricum ?
Lelit Elizabeth PL92T V2 | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Bravo tools 

Reply
https://www.youtube.com/watch?v=HOsgp-jggXw - Un review nou despre Niche si build quality
Currently own: WPM Primus & F74 Navigator
Previously owned: Dalla Corte Studio, Timemore 078s, Niche Zero

Reply
Cutite plate pentru Niche Zero? Hm...

https://www.youtube.com/watch?v=d84KocQnKN4&ab_channel=Xris
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
Inteleg ca o sa apara si versiune cu flat burrs?

https://patentimages.storage.googleapis....4895A1.pdf
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Se coace V2,am inteles ca vor fi cutite plate, dedicate eapresso /filtru
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
(07-02-2022, 16:14)sNap7 Wrote: De fiecare data când curat râșniță întâmpin aceeași problema, am mai expus-o și în trecut:

Orice sfat e binevenit.

De cand am rasnita mi s au confirmat urmatoarele:
-Decalibrarea se produce la miscarea inelului negru, iar pt calibrare, tr desfacut, curatat cutitul fix, etc.

Am lipit un sticker de marimea pinului de calibrare, in dreptul lui, deasupra, pe inelul argintiu - daca tenteaza pe careva din casa sa se joace, vad dc a miscat inelul negru.

- Dupa curatare se schimba gradele de rasnire DOar daca din neatentie, cand desfiletez/infiletez surubul, misc axul rotor. (si cel m des se poate intampla la final, cand strang surubul si misc, de aici cele m multe diferente la majoritatea, de la numar mic spre numar mare pt aceeasi cafea)

Diferenta de cateva numere la rasnire nu vine de la cat de tare strangi inelul dupa curatare, aia e insignifianta.
Surubul care se slabeste in timpul rasnirii (la inceput se desfacea f des, acum, dupa vreo 4 kg de cafea, se misca ff rar) nu decalibreaza, insa dc nu e fixat bine, nu se macina cu acuratete.

Cd strang, desfac surubul, tr sa tin cu degetul sau un betigas , sa nu se miste axul si nu se modifica nimic.
Stickerul lipit pe inelul argintiu,ajuta iar, dupa ce duc inelele in punctul de calibrare,sa observ cu ce diferenta se modifca gradatia la macinare, spre stanga sau dreapta, in functie de cum si daca am miscat axul.

Inainte de curatare, dc duc inelele in punctul de calibrare, nu mai este nevoie sa blochez cu deget/betigas, decat daca desfac de unde am macinat ultima data.
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
(28-11-2022, 22:41)Beowulf Wrote: Cutite plate pentru Niche Zero? Hm...

In felul acesta practic ai omorat Niche. Cand se spune Niche se spune de cutite conice, e emblema.
Daca va avea cutite plate, practic nu va fi Niche in adevaratul sens.
Despre asta e vorba la Niche - conice si atat. cel putin asa ar trebui sa ramana
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
si argumentele ar fi ca...?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1 SSP HU, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: V60 porcelain/Gabi/CT62 + Zerno Z2 SSP Brews, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Hario Alpha, Outin Nano + Femobook A2

Reply
Sacrilegiu… ca și cum ai pune kit de profilare pe e61, sau pid pe grup la spring lever :))
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(12-03-2023, 12:54)staicueduard Wrote:
(28-11-2022, 22:41)Beowulf Wrote: Cutite plate pentru Niche Zero? Hm...

In felul acesta practic ai omorat Niche. Cand se spune Niche se spune de cutite conice, e emblema.
Daca va avea cutite plate, practic nu va fi Niche in adevaratul sens.
Despre asta e vorba la Niche - conice si atat. cel putin asa ar trebui sa ramana

Total de acord, cutitele conice se preteaza mult mai bine decat cutitele plate la single dose.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Incercati sa comentati in afara citarii… Pe aplicatie nu apare nimic pentru ca practic e 0 text, trebuie sa citezi ca sa poti vedea textul.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Daca as pune cutite de 64 pe NZ, cu ce credeti ca ar fi mai altfel decat DF64, ca sa justifice dublarea costului ?

Reply
rotatii mult mai mici, silentiozitate.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Pai periatul cu demultiplicator din NZ ar trebui sa fie mai zgomotos decat motorul sincron din DF64.
Cam ca o bormasina, ca doar motorul e de la un power tool DeWalt.

Si daca vreti plata de 64 cu turatie variabila si RPM mic, de ce trebuie sa asteptati sa scoata NZ?
Exista Deva, la pret intermediar, fara problemele de retentie si popcorning ale NZ.

Reply
Unde exista deva asta?? Ca eu nu o gasesc. Mai multi o recomanda …. O fi buna, dar eu nu cred ca lumea vrea rasnita peste 1 an … sau cand o fi …

Reply
Are topic aici, lansat de colegul care o detine, si a facut review comparativ cu Arco.

De livrare ai dreptate, cu tzaraita... parca s-ar face la comanda... "Estimated Q4 2023 Dispatch"
https://www.kopiconcepts.com/store/p/kopi-deva

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)