01-12-2013, 23:31
Salut tuturor
Acesta este primul meu mesaj pe acest forum. In primul rand doresc sa salut si sa felicit membrii acestei comunitati pentru pasiunea comuna si pentru analizele pana in cele mai mici detalii pe care le fac cu privire la prepararea acestei "licori magice". Desi nu sunt inscris pe forumuri si nu fac niciun fel de comentarii, scriu aceste randuri din respect pentru timpul pe care il petreceti aici, pentru sfaturile si ajutorul neconditionat pe care am observat cu mare placere ca vi le oferiti reciproc, si nu in ultimul rand pentru ca am obtinut o multime de informatii utile citindu-va. De la inceput fac precizarea ca doar ocazinal consumam ceea ce credeam eu ca este cafea (2, 3 cesti pe saptamana, si acestea preparate cu o cafetiera). Am "nimerit" pe acest forum intamplator, acum 1 saptamana cand ma documentam sa cumpar un aparat mai bun de preparat cafea pentru sotia mea care o consuma zilnic, precum si din speranta ca voi gasi ceva preturi Ok cu ocazia Black Friday. Nu aveam stabilit un buget pentru achizitie, dar nu m-am gandit ca am sa depasesc 500, 600 ron. Dupa ce am citit 2, 3 articole scrise de domnul Liviu Fratila nu am reusit sa ma mai dezlipesc de calculator si am petrecut o multime de ore pe acest site. In final, dupa foarte multe framantari am optat pentru o rasnita Mahlkonig Vario ( l-am rugat pe furnizor sa o calibreze pentru espresso, conform standardelor Espressoman, dupa cum am vazut undeva pe forum) si pentru un espressor Ascaso Steel Uno Prof PID ( pentru aceasta l-am rugat pe furnizor sa-mi sugereze cum pot sa reglez presiunea pompei de apa la valoarea de 9 bari fara a pierde garantia). Sper ca, cel putin din punct de vedere al dotarilor am facut o alegere OK, iar in ceea ce priveste procedura de preparare presimt ca voi mai petrece multe ore aici. Multumesc, in primul rand initiatorului site-ului, domnul Liviu Fratila, dar si membrilor care au facut postari si mi-au starnit curiozitatea si dorinta de a prepara un espresso OK ( dovada ca am plecat de la un buget initial de 500 ron si am ajuns intr-o saptamana la 4000 ron, sacrificiu facut prin renuntarea la multe alte dorinte, in conditiile in care nu ma dau banii afara din casa). Urmeaza sa comand si cafeaua prospat prajita, dar nu m-am hotarat inca la marca si cantitate (am inteles ca ar fii ideal sa fie consumata in 3 saptamani de la prajire). Daca aveti sugestii care m-ar ajuta sa gasesc "calea" catre espresso-ul perfect in configuratia tehnica pe care am ales-o si tinand cont si de faptul ca nu am mai experimentat niciodata, va multumesc anticipat.
Acesta este primul meu mesaj pe acest forum. In primul rand doresc sa salut si sa felicit membrii acestei comunitati pentru pasiunea comuna si pentru analizele pana in cele mai mici detalii pe care le fac cu privire la prepararea acestei "licori magice". Desi nu sunt inscris pe forumuri si nu fac niciun fel de comentarii, scriu aceste randuri din respect pentru timpul pe care il petreceti aici, pentru sfaturile si ajutorul neconditionat pe care am observat cu mare placere ca vi le oferiti reciproc, si nu in ultimul rand pentru ca am obtinut o multime de informatii utile citindu-va. De la inceput fac precizarea ca doar ocazinal consumam ceea ce credeam eu ca este cafea (2, 3 cesti pe saptamana, si acestea preparate cu o cafetiera). Am "nimerit" pe acest forum intamplator, acum 1 saptamana cand ma documentam sa cumpar un aparat mai bun de preparat cafea pentru sotia mea care o consuma zilnic, precum si din speranta ca voi gasi ceva preturi Ok cu ocazia Black Friday. Nu aveam stabilit un buget pentru achizitie, dar nu m-am gandit ca am sa depasesc 500, 600 ron. Dupa ce am citit 2, 3 articole scrise de domnul Liviu Fratila nu am reusit sa ma mai dezlipesc de calculator si am petrecut o multime de ore pe acest site. In final, dupa foarte multe framantari am optat pentru o rasnita Mahlkonig Vario ( l-am rugat pe furnizor sa o calibreze pentru espresso, conform standardelor Espressoman, dupa cum am vazut undeva pe forum) si pentru un espressor Ascaso Steel Uno Prof PID ( pentru aceasta l-am rugat pe furnizor sa-mi sugereze cum pot sa reglez presiunea pompei de apa la valoarea de 9 bari fara a pierde garantia). Sper ca, cel putin din punct de vedere al dotarilor am facut o alegere OK, iar in ceea ce priveste procedura de preparare presimt ca voi mai petrece multe ore aici. Multumesc, in primul rand initiatorului site-ului, domnul Liviu Fratila, dar si membrilor care au facut postari si mi-au starnit curiozitatea si dorinta de a prepara un espresso OK ( dovada ca am plecat de la un buget initial de 500 ron si am ajuns intr-o saptamana la 4000 ron, sacrificiu facut prin renuntarea la multe alte dorinte, in conditiile in care nu ma dau banii afara din casa). Urmeaza sa comand si cafeaua prospat prajita, dar nu m-am hotarat inca la marca si cantitate (am inteles ca ar fii ideal sa fie consumata in 3 saptamani de la prajire). Daca aveti sugestii care m-ar ajuta sa gasesc "calea" catre espresso-ul perfect in configuratia tehnica pe care am ales-o si tinand cont si de faptul ca nu am mai experimentat niciodata, va multumesc anticipat.