Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Lelit PL43MMI Fred

Acum e la service. Astept zilele astea sa ma sune sa-mi spuna ce-a avut. Sincer aveam asteptari mai mari de la ea...
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
Stai calm, ca si-a mea iar s-a stricat. Am rasnit vreo 150 grame mai fin (pentru ibric) si gata a fost. Si doar ce-a iesit din garantie (in august). Acum e la mesteru' nickso, la reparat.

Cat despre servis... eu am avut ceva experiente neplacute cu ei. Sper sa nu fie cazul si la tine.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
(16-09-2015, 18:43)kum Wrote: Stai calm, ca si-a mea iar s-a stricat. Am rasnit vreo 150 grame mai fin (pentru ibric) si gata a fost. Si doar ce-a iesit din garantie (in august). Acum e la mesteru' nickso, la reparat.

Cat despre servis... eu am avut ceva experiente neplacute cu ei. Sper sa nu fie cazul si la tine.

Azi am sunat la service sa ma interesez de rasnita si cica de 2 zile n-au curent si n-au putut sa lucreze...
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
Deci rasnita mea are rotorul ars... La exact 3 zile dupa ce a iesit din garantie. Cand am cumparat-o, aveam impresia ca e o rasnita fiabila, robusta. Dar se pare ca m-am inselat.
Cauza este ca am rasnit cca. 100-150 grame de cafea, luata de la turci, pentru ibric (deci la granulatia minima). N-a rezistat si s-a ars rotorul.

Reply
Atentie la setarile de minim...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Kum nu a atins cuțitele, ca parca nu se vedeau semne... Pur și simplu ~150g o data, pentru ibric, este prea mult pentru micuța rasnita. Acum rotorul este în scurt pe undeva și, după 3-4 secunde de funcționare, hop apare și fumul...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Nu e vorba de atins cutitele, dar daca sunt foarte apropiate creste efortul la care e supus motorul.
Ei recomandau pentru pozitia minima o rotire de 180 grade de la punctul de contact. Practic, in zona aceea nu este contact intre cutite, dar efortul va fi mai mare. Plus timpul de macinare, care creste mult.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Imi aduc aminte ca am macinat si eu 250g pentru un coleg, dar... a fost in doua sau chiar trei sarje, la distanta de 30-60 minute in timp. Si rasnita setata pe minim conform producatorului (la 180 grade de la punctul de contact).

Reply
Hmm...living on the edge! :)

Reply
Cu un Lelit PL043MMI, un prieten a rasnit inainte de plecarea in concediu aproximativ 150 grame (cel putin atat, dupa spusele lui) in regim continuu, fara oprire.
Mi s-a parut o actiune indrazneata, exagerata, dar rasnita este in regula. Nu s-a blocat, nu a scos fum, functioneaza la fel.
I-am sugerat sa nu mai faca asa ceva, totusi.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"

Reply
Eu am macinat pentru ibric. Asta a invins-o...

Reply
Eu tot pentru ibric, dar in reprize.

Reply
In cazul rasnirii continue a celor peste 150 grame, a fost vorba de macinatura pentru espresso.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"

Reply
Cred ca Ascaso i1 cu motor de 250W si cutite de 54, plus mecanism din bronz pe langa cutite, ar fi facut fata mai bine. Nu stiu de ce a ramas in umbra asa rasnita asta..
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Astazi am fost la un mester din asta de repara elctrocasnice cu un blender. Desi m-am dus convins ca nu se mai poate face nimic, am avut surpriza sa constat ca blenderul functioneaza. I-am zis omului ca nu-s nebun la cap, ci ca efectiv nu mai mergea cand l-am folosit ultima data (am incercat sa dau niste vinete).
Mi-a explicat nenea ala de acolo (mesteru') ca vinetele-s mai atoase si e posibil sa se fi incurcat putin in jurul cutitului, ceea ce a dus la ingreunarea acestuia, fortand astfel motorul. Motor care are o protectie la suprasarcina => nu a mai vrut sa mearga.
M-am intors acasa, am mai verificat odata: merge uns.

Acu' stau si ma gandesc: daca un aparat de consum (Philips, daca asta are vreo importanta, dar oricum stim cu totii ca sunt niste chinezisme) pe care am dat maaxim 200-250 de RON acu' vreo 2 ani are prevazuta protectie la motor, o rasnita din gama Lelit (adica cea din titlul topicului de fata), care nu e chiar o panarama si nu costa 3 lei, de ce nu e prevazuta cu o asemenea protectie?

Ceea ce ma duce cu gandul la ce zicea un alt coleg de-al nostru pe-aici pe undeva: diferenta intre alde Philips si alde Lelit e doar marja de profit. Italienii o au mai mare, mult mai mare.

Personal sunt dezamagit de acest lucru. Ma dezgusta modul in care inteleg astia sa faca afaceri: speculand la maxim pasiunea unora pentru o cafea buna. Daca stam si analizam la rece, o rasnita din asta nu ar trebui sa coste mai mult de 100 de euro. Dar domnia se plateste, mi-a zis candva cineva mai intelept...

Cred ca o sa fac un filmulet cum ii dau ciocane pana o sfaram si il pun pe iutub, insotit de comentariile mele. Ca de reparat nu se mai poate decat schimbandu-i motorul. Motor care costa cam 300 de RON.

Reply
Mesterul nu poate repara motorul ?
Adica rebobina... Huh

In alte hobby-uri, unde dam 100$ pe un motor care STIM din start ca are rating 10 ore de functionare... acolo rebobinam si motoare de 20-30$, nu ne grabim sa le aruncam...
Intamplator un astfel de mester se afla si in Galati ;)

Si dupa ce iti face asta, punem si o protectie, pentru data "aviatoare" ;)

Eventual, daca e cineva dispus sa desfaca una, ii pot sugera o protectie care nu costa nici 10 lei...

Reply
O siguranță termica te costa fix 3 lei...este mai scumpa doar dacă o vrei resetabila :) Dar trebuie calculata astfel încât sa nu stai nici sa schimbi siguranțe ca pe șosete dar totuși sa îți protejeze motorul. Sa înlocuiești una este simplu... Sa pui una este mai greu.

Reply
(27-10-2015, 13:47)renatoa Wrote: Mesterul nu poate repara motorul ?
Adica rebobina...  Huh

In alte hobby-uri, unde dam 100$ pe un motor care STIM din start ca are rating 10 ore de functionare... acolo rebobinam si motoare de 20-30$, nu ne grabim sa le aruncam...
Intamplator un astfel de mester se afla si in Galati ;)

Si dupa ce iti face asta, punem si o protectie, pentru data "aviatoare" ;)

Eventual, daca e cineva dispus sa desfaca una, ii pot sugera o protectie care nu costa nici 10 lei...

Pai da-mi si mie (pe PM daca nu poti aici) un numar de telefon ceva, ca eu nu stiu de nici un nene din Galati care se ocupa de asa ceva.
Am intrebat in vreo 2 locuri, unde mi s-a spus (de diversi) ca se rebobineaza motoare, dar nu se ocupa decat de motoare mari. Intr-un final, mi-a dat alt amic un numar de telefon al cuiva care cica se pricepe. Si mi-a zis nenea ala ca nu e numai de rebobinat ci ca s-au stricat si periile colectoare (precizez ca nu a vazut rasnita, nu stie decat ce i-am explicat eu la telefon) si ca alea nu se pot repara. Acum, ca n-o fi avut chef sa se complice, asta nu mai stiu. Cert e ca nu gasesc pe nimeni care sa vrea macar sa incerce sa o repare.

P.S. Mesteru' asta unde am fost cu blenderul mi-a zis ca tre' sa plece vreo doua saptamani, asa ca m-a rugat sa revin dupa... Nici blenderul nu avea timp sa se ocupe de el daca era sa fie stricat.

Reply
Scrie pe export@lelit.com  Atat timp cat la producator nu ajung impresii, va crede ca totul e ok.  Iti raspunde o romanca, deci nu trebuie sa scrii in engleza.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am scris. Multam de sugestie! Nu cred ca mai are vreo importanta pentru mine personal, dar vorba ta: macar sa stie si ei ca nu au niste produse asa deosebite cum s-ar crede.

Reply
Nu e vorba de o marca aici, ci de niste paliere de calitate generale. Nu cred ca sunt producatori care la 700-800 lei in banii nostri, produc ozn-uri si nici nu cauta sa implementeze  solutii simple si ingenioase. Nu ca nu ar putea, dar nu cred ca vor. Pana la urma asta e capitalismul, vrem nu vrem.

Dar nu trebuie cazut nici in extrema cealalta, caci la cate PL43MM si Ascaso sunt prin semnaturile userilor (sute) nu prea am vazut motoare arse. Mai des cred ca a cazut acea rotita de plastic de pe PL43 (de siguranta cica, daca prinzi piatra sau daca apropii cutitele prea mult)

Reply
Exact,pana la urma posed rasnita in cauza si pana acum zero probleme.Am luat-o in detrimentul lui Vario si nu-mi pare rau deloc.De altfel cred ca Vario are mai multe probleme ca MMI-ul daca e sa o luam asa si e la alt pret.Din cauza aceasta cauza am renuntat la achizitia ei.

Reply
Eu zic ca e o problema de abordare aici...
Rasnita asta este gandita pentru utilizare acasa. Nu vad de ce as macina vreodata 250-500g dintr-un foc.
E ca si cum la o masina mica ai cere sa fie pusi senzori de greutate pe osie, care sa te avertizeze ca ai depasit o anumita incarcare (util la tiruri, de pilda). Eveniment care s-ar putea intampla si sa fie util in proportie de 1:1.000.000 de cazuri la o masina mica.
Orice chestie de genul asta complica echipamentul, inclusiv la fiabilitate; de la o siguranta care sare sau se arde pana la electronica mai serioasa, care sa verifice mai multe conditii si sa ia decizii.

Reply
Cand senzorul sau siguranta este 2-3 Euro, nepunerea lui mie mi se pare premeditare, din categoria cadere planificata, sau, cum sa ii creem ocazii clientului sa mai lase ceva bani la service ;)

Mai curand sa isi puna la punct productia ca sa faca unele repere prin prelucrari cu masina, mai ieftine si mai precise, in loc sa tina de dragul traditiei muncitori care sa o frece "artigianale" pe salarii italienesti...

Reply
Poate ai sa razi, dar uite ce inseamna o economie mult sub un element de 2-3 EUR despre care povestesti tu:

AMERICAN AIRLINES A REDUS COSTURILE PRIN SCOATEREA UNEI MĂSLINE DIN FIECARE SALATĂ.

În anul 1980, Robert Crandall, pe atunci directorul companiei American Airlines, a făcut o înţelegere cu distribuitorii de mâncare şi a eliminat o măslină din fiecare salată servită în avioane. Astfel a reuşit să economisească 40 000 de dolari pe an.

Esti sigur ca toate rasnitele din aceasta clasa (diferiti producatori) au protectii...?  :D

Reply
Mai oameni buni, poate nu am explicat eu cum trebuie: nu am pus 250-500 grame dintr-un foc. Am pus jumatate de punga (punga avand 250 grame) si rasnita a cedat dupa putin mai mult de jumatate din acea cantitate.
100 de grame vi se pare mult pentru o rasnita de 8 milioane? Huh Pai macar sa scrie pe ambalaj. 

Ce-ar fi sa cumpar o rasnita si sa rasnesc 150 de grame in prima saptamana? Si apoi sa rasnesc iarasi vreo 150 de grame? Si tot asa... Legal cred ca as fi acoperit, ca daca nu stipuleaza in mod expres prin conditiile de utilizare ca nu putem macina mai mult de xx grame odata, sunt mancati... Poate cineva sa-mi arate ceva scris de ei in acest sens in instructiunile rasnitei sau in conditiile de garantie? Deci nu o dam de pamant, ci doar rasnim (ca de aia e rasnita).
Sa nu devenim avocatul lor doar asa, pentru simplul motiv ca avem si noi si nu avem probleme. Sa nu uitam ca e vorba de o rasnita folosita in regim casnic: 2 cafele pe zi. Avut grija de ea, curatata periodic... Mai mult de atat ce sa fac? Sa o cumpar si sa o tin in vitrina?

Comparatia AMERICAN AIRLINES - LELIT nu o comentez... Ar fi totuna cu LELIT-Microsoft, sau LELIT - APPLE...

Reply
Nu comparam nimic, doar aratam ce rezultate poate avea o concesie marunta.

In cazul tau inclin sa cred ca avea ceva probleme motorul si era mai slab de constitutie. Se prea poate sa fi avut si alti clienti probleme in perioada de garantie, nu stiu...

Reply
Pentru o piata asa diluata cum e cea a espresomanilor, mi s-ar parea mai de bun simt sa acorde atentie acestor detalii care pot face diferenta. De aceea le-am si scris; macar viitorii clienti sa beneficieze de ghinionul meu. Daca nici in urma feed-back-urilor de la clienti nu se va face nimic, atunci inseamna ca e rea vointa. Nu-i opreste nimeni sa scoata noua versiune la un pret cu cativa euro mai mare, dar sa aiba aceasta imbunatatire (protectie).

Reply
Ei si uite ca a venit upgrade-ul :)

Reply
"Cine" e in poza?  :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)