Espressoman infocat
Boldesti-Scaeni, Prahova
(14-10-2017, 14:10)dev Wrote: Cel mai simplu e sa completezi formularul de pe site și sa aștepți un răspuns.
Multumesc frumos, asa am sa procedez.
Rancilio Silvia E, PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.
...
Brasov
Nu stiu de la ce dar s-a electrizat rasnita. Din cele 18g care ajung in paharul colector mai ies maxim 15g cand il rastorn in portafiltru, restul stau lipite de pereti. Si alea 15g in loc sa cada frumos, ca si pana acum, tind sa zboare in afara. Fac o gramada de cafea in jur. Asta nu se intampla pana acum. Nu am schimbat cafeaua (Papua de la Cafeteca, Brasov). Ma enerveaza de mor.
La voi s-a intamplat vreodata asa ceva? Exista rezolvare oare?
DE1Pro, Bentwood Vertical 63
Hario Switch
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
macina cu RDT macar odata...
Aero...
Bucuresti
(18-10-2017, 14:32)Adriahno Wrote: Nu stiu de la ce dar s-a electrizat rasnita. Din cele 18g care ajung in paharul colector mai ies maxim 15g cand il rastorn in portafiltru, restul stau lipite de pereti. Si alea 15g in loc sa cada frumos, ca si pana acum, tind sa zboare in afara. Fac o gramada de cafea in jur. Asta nu se intampla pana acum. Nu am schimbat cafeaua (Papua de la Cafeteca, Brasov). Ma enerveaza de mor.
La voi s-a intamplat vreodata asa ceva? Exista rezolvare oare?
Erai imbracat cu haine supraelastice la acel moment (tricou, trening, etc)?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Că numai naked n-am extras.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Craiova
Naked si umed :)
Chiar asa, ia incearca o macinare in sauna, e RDT-ul suprem :D
Espressoman traditionalist
ro
...Oameni buni , vine iarna ce draq...

...naked / umed ! ...ochii pe blanuri si intaritori... :D ... (
@Adriahno poate gaseste intre timp o rasnita de iarna... :D ... sa nu i se mai ridice parul pe mana , cand rasneste...

...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Bucuresti
off-topic: espresso la portafiltru, naked :)) unde o virgula face din nou diferenta.
on topic: rulmentul de sus de la al meu m47 are un defect la rotire (am constantat asta cu el demontat dupa ce simteam o vibratie la rotit fara cafea in rasnita), gasesc sa il iau de undeva si sa il inlocuiesc singur?
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
...
Brasov
(18-10-2017, 14:49)renatoa Wrote: macina cu RDT macar odata...
Multumesc de sfat.
Am facut RDT si a iesit ok.
Urmatorea rasnire fara, tot cu probleme.
O sa fac RDT de acum, doar sa nu afecteze rasnita umezeala.
DE1Pro, Bentwood Vertical 63
Hario Switch
Espressoman infocat
Bucuresti/Ploiesti
Pentru cei interesati de achizitie, răspunsul primit prin email, azi:
”Urmatoarea serie este inca in curs de executie si am sperat ca la sfirsitul lunii Octombrie sa fie gata, dar o sa avem intirzieri .Deocamdata nu putem garanta o data fixa de livrare, doar pot spune ca o sa fie in cursul lunii Noiembrie. In cazul in care faceti comanda si faceti plata acum, atunci consider Comanda Pre Order – comanda ferma si rasnita este rezervata sigur. Daca faceti comanda Pre Order si nu achitati avansul , atunci eu am sa revin cind am un termen fix de livrare. Cum doriti dumneavoastra.”
Expobar Brewtus IV, Lelit PL81T, Hedone Honne, Baratza Sette 270, Kinu M47.
Craiova
Eu fac numai cand se aduna de nu o mai pot lua de acolo nici cu pensula :)
Mai rar decat saptamanal, as zice...
Espressoman infocat
Bucuresti
Preturile raman la fel?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti/Ploiesti
Am completat formularul de reducere, iar în cele doua email-uri prin care mi-au raspuns nu au facut nicio precizare referitoare la pret. Prin urmare, cred ca în mod rezonabil putem presupune ca a ramas acelasi pret, fara a avea însă și certitudinea ca asa este. Am intrebat si despre pret, voi posta raspunsul cand il voi primi.
Expobar Brewtus IV, Lelit PL81T, Hedone Honne, Baratza Sette 270, Kinu M47.
Espressoman infocat
Arad
19-10-2017, 17:09
(Edited 19-10-2017, 17:11 by Gabi_M.)
La postarile 580 - 582 se vorbea despre pasul filetului. Cercetind mai atent risnita se pare ca m-am inselat, pasul filetului este de 0,5 mm (sint 16 pasi pe o distanta de 8 mm).
In legatura cu atingerea cutitelor la stringerea maxima a piulitei de reglaj, aceasta exista sau nu in functie de pozitia cutitului exterior. Daca acesta este introdus putin mai mult in corpul risnitei, piulita de reglaj ajunge la capatul filetului de pe ax inainte de a se atinge cutitele.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
Boldesti-Scaeni, Prahova
Eu am solicitat formularul de comanda - Pre Order pentru Kinu M47, l-am primit, am ales varianta de plata in avans, 712 RON (690RON + 22RON Transport), am platit prin transfer bancar, am completat tabelul, este vorba de adresa de facturare si adresa de livrare si l-am trimis prin e-mail. Acum astept confirmarea de primire a platii in avans si un termen de expediere a rasnitei.
Rancilio Silvia E, PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.
Eu nu prea inteleg de ce mai plasati asa multe comenzi din moment ce deja la 700 ron+ vorbim de rasnite electrice capabile espresso.
Sau daca obligatoriu va trebuie manuala gasiti comandante la 950 ron noi.
Sunt prea multe probleme aparute de la lansare, iar rasnita nu-si pastreaza setarile si calitatea de-a lungul timpului. De unde stiti ca dupa 6-12 luni inca mai rasneste in parametrii? sunt multi care au joc si probleme. Eu am dat 400ron pe m38, mai mult nu merita, deja la 700-1000ron vorbim de rasnite 64mm electrice, cu macinatura peste kinu, singurul avantaj este retentia si silentiozitatea.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Ai putea sa te contrazici mai mult? Și nu înțeleg de ce ești asa hotărât sa faci "bine" cu forța. Repara Commandante rasnitele pe garanție timp de 10 ani sau garantezi tu ca o electrica d-aia "capabilă" espresso de pe oleics mai e în parametrii după 10-20 de ani și cine știe câte sute de kg măcinate?
Sau poate nu vreau sa țin pe blat un aparat de alimentară tocmai fiindcă trezește tot blocul și retine practic un shot de la o zi la alta. Toate motive valabile sa vrei o râșniță manuala silențioasa și cu retenție practic 0.
Espressoman de onoare
paradiso perduto
(19-10-2017, 17:28)Denis Wrote: De unde stiti ca dupa 6-12 luni inca mai rasneste in parametrii? sunt multi care au joc si probleme.
Folosesc Kinu M47 zilnic din august 2016 si te asigur ca rasneste in parametrii.
E adevarat, am avut grija de ea, incepand de la manipulare si stocare (n-am trantit-o, scapat-o, bruscat-o) pana la modul in care scot/pun la loc recipientul de cafea macinata. Cu ceva noroc, inca sunt la garnitura o-ring initiala.
Nu am fost tentat pana in prezent sa o desfac bucati si apoi s-o montez la loc, am intuit ca e posibil sa survina probleme dupa reasamblare si n-am vrut sa ma leg la cap daca nu ma doare. :D
Hai sa o masuram sa vedem cat de in parametri este....
Sunt cel putin 4 oameni de care stim in 2 saptamani care au trimis rasnitele in garantie cu probleme de aliniere cutite, joc, asta denota ctc slab, calitate in valuri. Cat despre cat de incisiv esti dev renunt sa mai port o conversatie cu tine, nu deoarece nu se poate, ci din cauza ca mi-as iesi din pepeni si as da cu tine de pamant.
Ti s-a zis la inceput cand erai cu baby in sus si jos ca nu merita atentie sporita deoarece nu e o baza solida pt a pune upgrade-uri pe el. Dar esti o persoana mult prea incapatanata ca sa accepti sfaturi (cam asta e unul din rolurile unui forum, sa primesti sfaturi si unele sa le iei de bune altele nu). Acum vad ca te uiti dupa upgrade-uri la nici cateva luni distanta. Esti genul de persoana care nu accepta nimic, si tot ce faci e sa contrazici anumite persoane fara a castiga ceva din asta. Nu am ce sa invat/castig de pe urma conversatie cu tine, asa ca cel mai benefic este sa te ignor, din pacate nu exista buton de ignore.
Espressoman de onoare
paradiso perduto
Pai ce sa masuram?!
Nu e ca si cum as fi masurat vreun parametru cand a fost nou nouta si acum sa re-masuram pentru a face comparatie. Rotita de reglaj macinatura nu se misca fara s-o mut eu din loc. Iar bratul manivela nu are niciun fel de joc.
Asta este experienta mea cu rasnita.
Si pentru ca tot ai adus vorba, sunt chiar curios la cate dintre rasnitele mentionate a fi cu probleme, problemele au aparut pur si simplu din neant. Adica in regim de utilizare normala, "out of the box" , fara demontari - remontari sau alte incidente gen scapat pe masa sau mai rau, pe podea.
Espressoman infocat
Bucuresti
Confirm in totalitate cele spuse de Torin, cu amendamentul ca eu am rasnita din Noiembrie. Experienta este 100% similara, nici macar o-ring-ul nu a cedat.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman infocat
Craiova
19-10-2017, 19:14
(Edited 19-10-2017, 19:18 by bogdan_c87.)
Eu nu as cataloga drept defect sau problema faptul ca trebuie sa bați un pic mai mult în una din partile componente la reasamblare. Cel puțin pentru mine, ideea a fost sa trimit în service sa se constate dacă exista vreo problema reala și nu a fost. Pentru mine, la stadiul la care ma aflu acum, Kinu este o rasnita excelenta și produce rezultate mai bune decât o electrica noua la același preț, gen Lelit, fiind de fapt singura cu care as putea face eu personal o comparație...Plus ușurință in reglare și utilizare, retenție zero, reasamblare ușoară după curățare, garanția de 10 ani, oameni dispuși sa iti și permită sa beneficiezi real de garantie
Completare: cuțitele erau lipite out of the box la mine, iar acum nu mai sunt, ceea ce poate fi eventual doar o ușoară omisiune înainte de livrare. Ideea e ca nu suferă la capitolul functionalitate
Actual - Vibiemme Domobar 2b + Honne slim
In trecut - Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
- Gaggia Classic + Mazzer Mini
- Mazzer Major
Rasnita mea a fost trimisa in garantie, s-a remediat din jocul care il avea (excentric mare ca nu puteai sa rasnesti cu ea) dar a fost returnata si inca are joc simtit la mana. Daca nu vreti sa intelegeti ca nu e ok, asta este, trecem peste. O sa intelegeti peste un timp ca nu rasneste cum trebuie, cel mai edificator test este sa o compari cu altceva, putin mai bun.
Si asa cum repet a mia oara, sunt oameni si oameni, unii se opresc la un anumit nivel, altii nu. Daca pe voi va multumeste momentan rasnita, asta e tot ce conteaza pt voi, insa pt viitori cumparatori de kinu, va spun eu ca rasnitele au joc. Si din ce-am vorbit cu alti utilizatori vechi de kinu, se cam plangeau ca nu e ok, ca s-a schimbat in rau fata de cum era la inceput, si nu sunt orice useri, doar ca nu vor sa arunce cu noroi din prea multa politete. Mie nu-mi plac lucrurile care se ascund, cand un produs prezinta defecte, sau semne de intrebare, vreau sa stiu despre asta, altfel vorbim dejeaba.
Espressoman de onoare
paradiso perduto
Denis, in contextul in care vorbim aici, cred ca nimanui nu-i plac lucruri care se ascund.
Tocmai de aceea, hai sa facem lumina, la cate dintre rasnitele Kinu M47 au aparut probleme de "joc" sau de dez-aliniere cutite din senin, la simpla utilizare?
Am bolduit M47 pentru ca suntem totusi pe topicul de Kinu M47..
Espressoman infocat
Tg. Mures
19-10-2017, 20:58
(Edited 19-10-2017, 21:00 by Lucian..)
Doar cei de la firma au o cifra a ratei de defectare a produsului nou, cifra bazata pe intoarcerile in service in faza initiala de folosinta a produsului. Totusi, avad in vedere garantia mare, cred ca nu sunt prea rasnite defecte. Ca sa faci o masurare a parametrilor cred ca procesul este mai complex si sunt necesare diferite aparate de masura si control, in functie de parametrii pe care vrei sa-i masori/ incerci. Si sculele astea de masurare de inalta precizie sunt extraordinar de scumpe

Altfel din ochi totul este relativ si subiectiv. Totusi, aici pe forum, s-ar putea face un sondaj de opinie care sa raspunda diferitelor intrebari legate de impresiile in utilizare. O fi de ajutor sau relevant?
Personal, cred ca M47 este aproape ok pentru banii pe care ii dai pe ea cand o cumperi noua. Macinatura e ok in marea majoritate a timpului. Cei mai multi de pe forum o lauda, ii prezinta calitatile deosebite si isi exprima multumirea in fata tuturor

.
Eu as zice sa facem o lista cu ce nu ne place la ea. Nu-mi place ca trebuie sa o reglez mai mereu. Cand cafeaua e prospata, cand cafeaua e mai veche, daca a prins putina umezeala, etc. Din punctul meu de vedere reglajul e un minus major la aceasta rasnita. Apoi gustul din ceasca. Despre asta s-a mai discutat, asa ca nu mai amintesc. Oricum ceva de genul asta.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43
Espressoman infocat
Piatra Neamt
19-10-2017, 21:10
(Edited 19-10-2017, 21:12 by dev.)
Colegul Denis e la a patra sau a cincea incercare de denigrare a produselor Kinu. Din moment ce experienta lui se bazeaza pe un M38 cumparat sh si reparat fara comentarii pe garantie chiar nu inteleg rostul cruciadei.
Cu atat mai mult cu cat pare sa fi ajuns singur la concluzia ca nimic altceva nu se apropie de pretul unei rasnite manuale cand vine vorba de silentiozitate si retentie. In condtiile in care schimb sursa de cafea de 1-2 ori pe luna si de multe ori alternez 3-4 soiuri pe parcursul unei saptamani, nu ma incanta deloc ideea unei rasnite comerciale cu retentie mare ce ar necesita o curatare cel putin saptamanala.
In incheiere as mai vrea sa subliniez ca rasnitele Kinu sunt produse relativ noi, multi colegi au modele mai vechi si nu e ceva iesit din comun sa existe probleme la inceput. E suficient sa cautam prin ce au trecut posesorii de Baratza Sette la inceput ca sa ne dam seama ca se poate intampla la case mult mai mari.
(19-10-2017, 20:58)Lucian. Wrote: Eu as zice sa facem o lista cu ce nu ne place la ea. Nu-mi place ca trebuie sa o reglez mai mereu. Cand cafeaua e prospata, cand cafeaua e mai veche, daca a prins putina umezeala, etc. Din punctul meu de vedere reglajul e un minus major la aceasta rasnita. Apoi gustul din ceasca. Despre asta s-a mai discutat, asa ca nu mai amintesc. Oricum ceva de genul asta.
Exista rasnita care nu trebuie reglata in functie de vechimea/calitatea cafelei?
Pai intamplarea se face ca chiar am acces la niste scule de masurare destul de scumpe, si chiar am masurat rasnita cu ele si nu e ok.
Timpul o sa-mi dea dreptate, pana se prind mai multi de cum sta treaba.
Cat despre insinuarea ca o demontare sau utilizarea gresita duce la jocuri.... pai ce jocuri sa capete un ax intre 2 rulmenti? ca doar nu circula ca o roata de masina. Chiar daca o scapi nu ar trebui sa se indoaie nimic ca este din inox masiv, nu din aluminiu sau material moale. Teoria cum ca rasnitele nu au nimic iar cei cu probleme le au din cauza utilizatorului mi se pare deplasata.
Din moment ce o rasnita revine din fabrica cu joc, cum explici asta? nu le-au mers sculele?nu au avut piesele pt schimb/remediat? Asta inseamna ca ti se rupe, dar o sa li se sparga in cap. Sa dai 700ron pe o rasnita manuala, si sa compari 3 rasnite si nici una sa nu fie la fel ca abatere mi se pare ridicol. Poti sa zici ca rasneste, si atat. Cei cu experienta mai mare care au kinu in semnatura au toti rasnita de backup, dupa 2-3-4 rasnite, sau o folosesc strict pe brew, de buna ce e in espresso. Ca sa nu mai zic ca daca o bagi langa o rasnita potenta, o sa-ti blestemezi zilele, am facut si asta, testul gustului, nu doar testul cu masuratori, si am avut impresia ca e din cauza cafelei gustul, cand defapt era din cauza rasnitei.
Espressoman infocat
Tg. Mures
19-10-2017, 21:36
(Edited 19-10-2017, 21:45 by Lucian..)
(19-10-2017, 21:15)Denis Wrote: Cat despre insinuarea ca o demontare sau utilizarea gresita duce la jocuri.... pai ce jocuri sa capete un ax intre 2 rulmenti? ca doar nu circula ca o roata de masina. Chiar daca o scapi nu ar trebui sa se indoaie nimic ca este din inox masiv, nu din aluminiu sau material moale. Teoria cum ca rasnitele nu au nimic iar cei cu probleme le au din cauza utilizatorului mi se pare deplasata.
Iti dau dreptate. Ce fel de utilizare (vorbim de una manuala) poate duce la jocuri?! Eu zic ca e posibil ca rasnita ta sa fi iesit defecta din procesul de fabricatie. Normal ar trebui inlocuita, dar nu ma pot pronunta in aceasta privinta.
(19-10-2017, 21:10)dev Wrote: Exista rasnita care nu trebuie reglata in functie de vechimea/calitatea cafelei?
Nu, dar am subliniat ca este opinia mea personala. Asta ma deranjeaza cel mai mult la ea. Cat de des trebuie reglata. Am mai spus ca pentru pretul cerut este o rasnita ok. Deocamdata doar pe asta o am

Oricum astept cu nerabdare varianta electrica. Eu am incredere in ce fac ei acolo. Oare mai apare?
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43
Espressoman de onoare
paradiso perduto
Lucian, alta era nuanta. Orice rasnita din lumea asta ai avea, electrica sau neelectrica, Kinu sau neKinu, vei avea nevoie sa o reglezi in functie de vechimea/calitatea cafelei.
Experienta mea nu se bazeaza pe 1 singur exemplar, am mai testat inca 2 bucati m47.
Pe langa asta, am vorbit cu 3 oameni care au rasnita kinu m47 de suficient timp (6luni+) ca sa-si impartaseasca impresiile si parerile despre ea, si sa stii ca nu sunt grozave asa cum se spune pe aici.
Pricepe lucrul ca rasnita mea a fost cu probleme, s-a dus in garantie, s-a intors "reparata" insa tot are joc mult peste cel declarat de producator. Ia explica, e rasnita montata de ei, eu unul n-am mai avut curaj sa o demontez, sa nu cumva sa o stric, vezi doamne.
Da chiar nu inteleg de ce mai incerc, de ce sa nu spun ca e grozava, sa o cumparati cat mai multi, si cand colo e cu probleme. Daca era un singur produs sau cateva cu probleme intelegeam, cititi topicurile cu kinu m38/m47/kinu general, sa vedeti cata lume are probleme. Ce inseamna ca la atingerea cutitelor se invarte putin dupa care se blocheaza cutitele? inseamna abatere grava.
Sunt multe de spus, referitor la multe produse, inclusiv la produse scumpe, au neajunsuri si alea, si bezzera magica are neajunsuri destule, insa forumul asta functioneaza pe o premiza total eronata, toate-s bune si frumoase, pana le cumperi. Dupa ce le cumperi stai si te intrebi de ce n-a zis nimeni nimic negativ despre problema de care tocmai te-ai lovit?
Asta e problema mea, cauta sa vezi daca a mai zis cineva ceva de rau despre kinu, nu a scris nimeni, mi-au zis mie personal cativa fata in fata, dar pe forum nu vor sa posteze, din respect si politete, calitati pe care se pare eu nu le dobandesc.
Daca eram pornit sa denigrez total produsele lor, asa cum ma acuzi nu faceam doua chestii:
-nu aduceam la intalnirea de sambata cu lelit41tem vs expobar db rasnita kinu sa o vada lumea, sa o pipaie, poate vor sa comande si ei.
- acceptam sa testez mai multe rasnite de pe forum la munca cu sculele de masura si sa fac filmulete sa demonstrez ca toate au probleme legate de abatere.