amator
Bucuresti
(18-01-2017, 22:25)renatoa Wrote: Elastic genul de prins banii sau gemurile ? :s 
Buna, buna asta :)
Rocket R60-V; Macap M7D; Kinu M47
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Doar nu era sa zic din ala de chiloti :D
Portjartiere nu mai poarta doamnele de mult... :P
Espressoman infocat
calarasi
28-01-2017, 18:38
cine se ofera sa imprumute un kinu m47?
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman infocat
SATU MARE
De mult ma bate si pe mine gandul asta, sa imprumut una, asa, de comparatie cu ce am.
N-am facut solicitarea, ca nu am crezut ca ar fi posibil.
Dar speram !
Gaggia Evolution&PID+Eureka Mignon Specialita 16CR+tamper bronz homemade
Espressoman Administrator
Bucuresti
Nu cred ca suntem zgarciti ca niste copii ce abia au primit jucariile noi...
[Image: smile.gif] Daca e cineva din Calarasi sau Satu Mare, care nu sta doar intr-o singura rasnita si aceea Kinu, poate da un semn aici pe topic. Din calarasi sunt putine sanse, din ce vad pe forum, dar din Satu Mare ar trebui sa avem useri destui, nu stiu daca si posesori de Kinu. Pe curier e mai riscant putintel, desi nu prea are ce sa pateasca.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
SATU MARE
Multumim pentru sprijin!
Gaggia Evolution&PID+Eureka Mignon Specialita 16CR+tamper bronz homemade
Espressoman fresh
prin apropiere
Cu ajutorul sfaturilor obtinute aici pe forum , am comandat si eu o rasnita Kinu M47 ...pe 26.01.2017 am facut comanda, am platit totul in avans, si ieri am primit rasnita ...am inceput experimentele ..si am reusit sa fac primul espresso cu "arbaleta" mea Saeco-Poemia
[Image: smile.gif] ...so...15 g cafea Columbia Supremo...27 secunde...60 ml... cu crema ...ceea ce nu am vazut niciodata la amaratul asta de espressor....deci eu am inteles urmatoarele...cu un espressor mediocru ,o cafea buna , si cu o rasnita buna reusesti sa faci un espresso...cu un espressor mediocru si o rasnita slaba , indiferent de cafeaua folosita...nu am reusit niciodata sa obtin un espresso ...in cel mai bun caz era o cafea acceptabila. Acum imi pare rau ca nu am inceput cu o rasnita buna de la bun inceput ( pot sa spun ca am acelasi sentiment si in privinta espressorului).
Rasnita Kinu M47 exprima calitate si rezistenta de la prima vedere ...deci eu recomand cu caldura aceasta rasnita !
Multumesc Espressoman !
Multumesc Kinu !
Multumesc Ecuator Cafe ! ( de la ei am cafeaua Columbia...oameni de nota 11 ...ca si cafeaua )
...ar fi si o problema ...acum imi vine sa beau prea multa cafea
[Image: smile.gif]
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Încearcă un decaf de la Yume! :-P
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
cugir
azi a ajuns si la mine kinu m47, o sa revin cu impresii
QM 67 EVO, Tamper Dinamometric 58,5 HONNE slim, Kinu M47
Espressoman fresh
prin apropiere
(02-02-2017, 20:53)baloozzy Wrote: Încearcă un decaf de la Yume! :-P
:) ar fi o idee ...dar cred este ca si berea fara alcool...ceva ce eu nu pot consuma ....oricum de la ei as vrea sa incerc El Salvador Pena Redonda
Targoviste
S-ar putea sa te surprinda. Adevarat, nici eu nu am incercat-o pe cea de la ei, dar cica este cu totul altceva.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman fresh
prin apropiere
...sa ma surprinda placut ...s-au...sa fie ceva doar pt cunascatori ?
Targoviste
Plăcut, desigur.
Espressoman fresh
Piatra Neamt
Cu ajutorul sfaturilor de pe acest forum, dupa documentare, am comandat o rasnita Kinu M47 care astazi mi-a fost livrata. Pot sa spun ca, este bine construita, cu atentie la detalii si cu un inalt grad de finisare. Ce am observat: reglajul de "0" se face fara atingerea cutitelor. Retentia este aproape inexistenta; dupa o usoara lovire cu pumnul a corpului toata cafeaua cade in rezervor. Obtinerea unei curgeri ca la carte (espresso cafea decaf de la Claro) am obtinut-o la marcajul 0.88. Se rasneste destul de usor iar ptr. 19g de cafea dureaza aproximativ 30s.
Multumesc Espressoman!
Multumesc Kinu!
Gaggia Classic-2015+PID, Lelit PL043MMI, Kinu M47, VST 18g, tamper Etolia 58,4
Espressoman infocat
calarasi
cer o parere de la cei care au folosit ambele modele.
doresc sa fac un asa zis downgrade la rasnita din dotare, si anume sa vand vario home, urmand ca apoi sa achizitionez un kinu m47. motive sunt destule. posesorii de vario stiu mai bine.
nu stiu daca este o decizie corecta. de aceea postez aici.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman traditionalist
ro
Kinu M47 nu cred ca mai are nevoie de vreo prezentare , este excelenta atat acasa cat si in deplasare ( parerea mea , ...e cea mai buna alegere ) - dar...doar in limita a 2 - 3 cafele / sesiune de servire , in caz contrar ti se va lua repede , asta doar daca nu sunt aplecari masochiste ( te va durea mana la peste 4 cafele / sesiunea de lucru si timp mai mult pirdut ) ...insa pentru 2 cafele in spirit ZEN / Za Zen...este alegerea ideala si longlife...Daca stai mai mult pe acasa si M68 trebuie luat in considerare...mai rapida...si la fel de eleganta la macinatura ...Uneori , mai important decat obiectul in sine , este sa stii ce vrei , dar pentru asta trebuie multa documentare si discernere si aceast fapt maninca timpul...ceea ce multi nu mai au...
[Image: smile.gif] ...de dat...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Targoviste
Când faci mai multe, mai cooptezi pe careva, că doar nu servești pe secția de ATI sau la IML, IMO
[Image: tongue.gif]
Espressoman infocat
calarasi
Nu pre stau pe acasa. Dimineata o cafea si sera inca una insa nu mereu. Iar in weekend 3,4 pe zi.
M68 e scumpa, defapt nu. E scumpa doar pt. mine.
Sa inteleg ca la m47 nu ar fi o problema in cazul in care rareori mai adaug si ceva invitati? Cand va trebui sa fac vreo 10 cafele si 5,6 capuccino. Aici ma refer la capacitatea ei, nu l efortul depus, caci vario de la 3 cafele consecutive in sus nu se descurca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
ro
11-02-2017, 16:51
(Edited 11-02-2017, 17:03 by Levo.)
(11-02-2017, 15:55)baloozzy Wrote: Când faci mai multe, mai cooptezi pe careva, că doar nu servești pe secția de ATI sau la IML, IMO [Image: tongue.gif]
Ahaaaa...no , pai ei n-au rabdare sa coboare liftul , dar sa mai astepte si cafeaua...dimineata dupa 09:30 dupa recoltari , cand incep sefii sa urce la sala , clantane dozatoarele pana la ora 13...si nu ajung cele de pe sectie , mai coboara si la receptie cu fisele in mana , primul pahar il bea deodata si de abea cu al doilea ies la tigari , ori la scara de servici ori prin spate pe la radiologie sau in curte daca e cald...iar dupa amiaza , nu mai servesc decat portarii si soferii...
@manu86
- pentru familie M47 este excelenta si suficienta , atat timp cat nu deranjaza datu' la manivela , pentru cate 10 cafele insa , deja e o problema , rasnita face fata lejer - spre deosebire de utilizator care , doar daca e rabdator si bine antrenat poate face treba buna ...insa nu cred ca zilnic...
- M68 este mai scumpa , dar eu cosider ca este o investitie pe termen lung...nu are moarte si nu necesita schimbari ... e a casei si gata...
[Image: smile.gif] ...si ca solutie de back-up...
- Electrica , este un subiect sensibil si controversat , iar alegerea ei , este de cele mai multe ori bazata si pe aspect si marime...nu numai pe performante...de aceea ma abtin sa comentez...
[Image: biggrin.gif]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Craiova
11-02-2017, 17:55
(Edited 11-02-2017, 17:56 by renatoa.)
Daca tot ai 15 minute de gratie sa folosesti macinatura, o solutie ar fi sa mesteresti un borcan colector mai mare, si sa rasnesti din prima toata cantitatea necesara, ca sa nu rupi ritmul pe urma... 100g ar trebui sa iti ia 2-3 minute.
Sau sa ofere Che aceasta alternativa de recipient colector xxL
Espressoman infocat
calarasi
un utilizator de kinu m68 a postat astazi un anunt de vanzare a rasnitei. as putea sa incec sa-i propun un schimb?
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
ro
(11-02-2017, 18:14)manu86 Wrote: un utilizator de kinu m68 a postat astazi un anunt de vanzare a rasnitei. as putea sa incec sa-i propun un schimb?
Eu zic sa ai scrii mai bine un PM lui
@vladdooo , pentru ca este posibil sa nu citeasca aici neaparat ...numai sa cadeti la pace , pentru ca am inteles ca doamna nu se impaca cu ea si electrica s-ar putea sa dea desteptarea dimineata...
[Image: biggrin.gif] ...cu bebe mic e problem...
Espressoman infocat
calarasi
ok. multumesc
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Craiova
M68 mi se pare un pic cam overkill... pe toate planurile
Espressoman infocat
Bucuresti
M68 e foarte buna, dupa 2 luni si ceva de utilizare nu am ce sa-i reprosez.
Desi initial am luat-o si pt ca nu face galagie, sotia mea s-a dat batuta si m-a somat sa-i aduc in loc o electrica. In ciuda multor semne de intrebare, am comandat totusi Sette. E ok, dar e sub M68 clar.
Partea buna e ca acum sotia e multumita si zgomotul de la sette nu deranjeaza pe bebe.
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Corbeanca
Daca gasiti prin casa uleiul de la Caudalie(Caudalie Divine Oil),nu aruncati sticla pentru ca dopul se potriveste perfect,fara ajustari, pe manerul de la M47!Si e finisat f.frumos!
![[Image: oFPdcw7.jpg]](https://i.imgur.com/oFPdcw7.jpg)
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl
Espressoman infocat
Iasi
Poate s-a mai intrebat, dar nu gasesc...
Intre doua cafele trebuie curatata rasnita? Adica desfacuta complet si curatata toata cafeaua de pe cutite? Eu dimineata fac 2-3 cafele si apoi mai spre seara 1 fara cofeina.
Rancilio Silvia,MeCoffee, Kinu M47, IMS 58 mm, PF Naked,Tamper CNC
Bucuresti
In niciun caz. Doar asa la cateva luni sau daca ai folosit o cafea uleioasa gen Lavazza si treci apoi la una super buna.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Bucuresti
Langa un Slayer as fi pus un M68, dar omul din Florida n-a mai avut fonduri decat de M47 (cu precizarea "A match made in Heaven" )
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu cred ca fondurile au fost o problema
[Image: biggrin.gif] Ca sa avem imaginea completa mai zice asa omul nostru despre M47: "... There is maybe .1g retention at most. No clumping at all. The grinder tastes similar to my monolith conical with 68mm red speed burrs".
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml