Salutare,
In incercarea mea de a nu mai provoca discutii off-topic, am decis sa creez cateun topic nou pentru fiecare subiect pentru care nu am gasit rezultate prin "search".
Astfel ca vazand discutia din topicul acesta, m-am gandit sa-mi lamuresc un aspect in ceea ce priveste granulatia cafelei si factorii care influenteaza aceasta setare.
Curgerea aceea in musuroi de cartita vazuta la organon o am si eu si arata superb, INSA la granulatia respecitva am curgerea prea rapida, astfel ca trebuie sa rasnesc mai fin si automat apar bulgarasii si sunt sigur ca nu tine de rasnita deoarece am vazut ca si E37S face bulgarasi, deci tind sa cred ca e vorba de un cumul de factori, o balanta care trebuie ajustata ca sa poti folosi acea granulatie (musuroi de cartita) si in acelasi timp sa ai o curgere optima (ml/s).
Unul din factorii pe care-i vad eu ca imi influenteaza balanta de care vorbeam anterior, desi cred ca sunt mai multi, ar fi faptul ca am presiunea espressorului setata default la 11/12 bar.
Rezumand: Daca modific presiunea la 9 bar, am sanse sa folosesc acea granulatie (musuroi de cartita) si sa am o curgere optima ? Ce alti parametri as putea modifica astfel incat sa pot folosit acea granulatie ?
CURGERE IN MUSUROI DE CARTITA (de la secunda 1 la secunda 5)
"Alta intrebare": Desi am vazut ca s-au postat cateva lucruri legate de acele site pentru verificarea rasnirii, in functie de tipul licorii la care o sa fie folosita cafeaua, unde se gasesc aceste site, cat de relevante sunt pentru calibrarea rasnitei pentru espresso, ibric, turkish ?
Multumesc.
In incercarea mea de a nu mai provoca discutii off-topic, am decis sa creez cateun topic nou pentru fiecare subiect pentru care nu am gasit rezultate prin "search".
Astfel ca vazand discutia din topicul acesta, m-am gandit sa-mi lamuresc un aspect in ceea ce priveste granulatia cafelei si factorii care influenteaza aceasta setare.
Curgerea aceea in musuroi de cartita vazuta la organon o am si eu si arata superb, INSA la granulatia respecitva am curgerea prea rapida, astfel ca trebuie sa rasnesc mai fin si automat apar bulgarasii si sunt sigur ca nu tine de rasnita deoarece am vazut ca si E37S face bulgarasi, deci tind sa cred ca e vorba de un cumul de factori, o balanta care trebuie ajustata ca sa poti folosi acea granulatie (musuroi de cartita) si in acelasi timp sa ai o curgere optima (ml/s).
Unul din factorii pe care-i vad eu ca imi influenteaza balanta de care vorbeam anterior, desi cred ca sunt mai multi, ar fi faptul ca am presiunea espressorului setata default la 11/12 bar.
Rezumand: Daca modific presiunea la 9 bar, am sanse sa folosesc acea granulatie (musuroi de cartita) si sa am o curgere optima ? Ce alti parametri as putea modifica astfel incat sa pot folosit acea granulatie ?
CURGERE IN MUSUROI DE CARTITA (de la secunda 1 la secunda 5)
"Alta intrebare": Desi am vazut ca s-au postat cateva lucruri legate de acele site pentru verificarea rasnirii, in functie de tipul licorii la care o sa fie folosita cafeaua, unde se gasesc aceste site, cat de relevante sunt pentru calibrarea rasnitei pentru espresso, ibric, turkish ?
Multumesc.
Espressor: Bezzera Magica MN, Rasnita: Ceado E5P; Tamper: Custom Made 58.5mm si Lelit 58mm; Sita VST 18grame Rigidless; Distribuitor - Macaron 58.5mm; Tamper - Macaron 58.5mm; Tamp stand - Silicon + Stainless Steel; ABS Coffee Knockbox
Exes: Gaggia Evolution; Gaggia MDF.
Exes: Gaggia Evolution; Gaggia MDF.