Hello There, Guest! Login Register


Rancilio Silvia Pro - DB, PID, shot timer, wake-up mode, dispenser apa calda

#1
Information 
Recent, cei de la Rancilio Group au publicat specificatiile noului espressor Silvia Pro, greu de batut dupa parerea mea, daca se va incadra in segmentul de pret 800-1000Euro.
Cateva date oficiale:

Boiler brew: 0.3L / 1100W
Abur: 1L / 1000W
Putere totala: 1300W (cele doua rezistente nu vor functiona concomitent)
Rezervor apa: 2L
Dual PID
Shot timer
Dispenser apa calda
Pornire automata
Senzor nivel apa
Stand pentru cesti ajustabil
Boilere izolate

https://www.ranciliogroup.com/app/upload...df#page=12

Mai multe detalii aici: https://www.ranciliogroup.com/rancilio/s...ilvia-pro/


[Image: OTYnaUc.png]
 
Reply
#2
o frumusete!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#3
Nu mi se pare peste PL92T. Cel puțin daca nu are niciun control pe preinfuziei, sigur nu e.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#4
Silvia Pro este mai degraba raspunsul Rancilio la Profitec 300 si se adreseaza celor ce-si doresc un DB compact, modern si cu un consum mai mic decat al legendarului Brewtus IV.

PL92T are boiler pentru abur de 0.6L, Pro 300 de 0.75L iar Silvia Pro compenseaza golul creat de lipsa manometrului si controlul preinfuziei cu un boiler de 1L Smile.
 
Reply
#5
Problema lui Silvia era, din părerea mea, stabilitatea termica. Au rezolvat acest problema?
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#6
Odata cu PID-ul integrat si izolarea cazanelor, probabil s-a rezolvat Smile.
Ma intreb daca au schimbat surubul ala cat prezonul de Dacie care sustinea sita de dus si stampila pucul de fiecare data Smile)
 
Reply
#7
(18-10-2019, 14:28)vdub Wrote: Silvia Pro este mai degraba raspunsul Rancilio la Profitec 300 si se adreseaza celor ce-si doresc un DB compact, modern si cu un consum mai mic decat al legendarului Brewtus IV.

PL92T are boiler pentru abur de 0.6L, Pro 300 de 0.75L iar Silvia Pro compenseaza golul creat de lipsa manometrului si controlul preinfuziei cu un boiler de 1L Smile.

Concurent pentru Pro 300 e wishful thinking....  Angel

Decat marimea, poate era mai important sa poti spuma in timpul extractiei.  Wink
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#8
(18-10-2019, 14:31)micrenda Wrote: Problema lui Silvia era, din părerea mea, stabilitatea termica. Au rezolvat acest problema?

unul din cele mai stabile SBDU. cu siguranta nu are o problema cu stabilitatea termica, din cauza grupului masiv.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#9
Eu am avut un Rancilio Silvia V3 câteva luni, în împrumut, lângă Pavoni (care, sa fim realiști, nu este cea mai ușoară masina pt un începător).

Sinvia era noua și am încercat s-o folosesc asa cum vine din fabrica. La timpul lor nu prea am scris despre ea doarece nu aveam multă experiență, și eram convins ca găseam eu ceva.

Problemele pe care l-am avut cu Silvia au fost doua:

1) Șurubul în dusul, care, pana astăzi, nu am înțeles ce cauta acolo.

2) Comportament termic foarte ciudat, cu o groaza de shoturi acri.

Imi dau acum seama ca lipsa Pid-ului și faptul ca boilerul era separat de grup pot fi de vina. Din păcate masina nu era a mea și nu am putut sa fac modificări (m-am și interesat și de un mecoffee, dar am renunțat repede la idea).

Pe hârtie, Rancilio Silvia pare sa fie alegerea ideala, dar, impresia mea este ca este destinata băutori de cafea comerciala / bine prăjită. Sper ca noul model dual boiler (cu pid) sa fie mai stabil termic și sa fie o mașină bună și pentru iubitori de flori și citrice Smile
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#10
postul meu nu vine in 'versus' (nu exista informatii pret/performanta! ce-i drept, si acestea, chiar dac-ar fi, ar fi discutabile/disputabile) dar reaminteste ca exista si alte preocupari pentru masini mici, bine facute!
dupa parerea mea, ACS Minima e in afara interesului celor ce au in vedere upgrade-uri ... si nu cred ca merita o asemenea soarta Smile
Minima e deocamdata cel mai mic dual boiler de pe piata (comparativ cu Silvia Pro e cu cate 2 cm mai lat/adanc, dar e mai scund cu 2 cm) si unul cu cel mai bun abur din intreaga oferta home!
mai jos, in specificatia pentru Silvia Pro, am varat in paranteze valorile de la Minima; sper sa nu supar pe nimeni!
sigur, daca Silvia Pro se va vinde sub 1000€, va fi un compromis acceptabil fata de Minima, mai ales in formula stock (apropo de preinfuzie, Minima se poate modifica si in debitul pompei - 20 lei - si in debitul grupului - 200€)

si inca ceva: indiscutabil Rancillio e un nume mult mai 'greu' decat Ambient Espresso; pe vremuri am incercat sa sustin ideea ca Silvia e de preferat unor Gaggia foarte la moda in forum...
probabil si Silvia Pro are numai componente de calitate, italiene, ca si Minima;
 
vdub Wrote:...espressor Silvia Pro, greu de batut dupa parerea mea, daca se va incadra in segmentul de pret 800-1000Euro. (? - Minima e cca. 1400€)
Boiler brew: 0.3L / 1100W (0,8L/1000W)
Abur: 1L / 1000W (2,3L (!)/1200W)
Putere totala: 1300W (cele doua rezistente nu vor functiona concomitent) (2250 Watts la 9,8 Amp 230/50
- Încălzire simultană a boilerelor)

Rezervor apa: 2L (2,6L)
Dual PID (da)
Shot timer (da)
Dispenser apa calda (da)
Pornire automata (nu)
Senzor nivel apa (da)
Stand pentru cesti ajustabil (? nu)
Boilere izolate (inox, da)
(manometru in grup)
 
maki Wrote:o frumusete!
... unul din cele mai stabile SBDU. cu siguranta nu are o problema cu stabilitatea termica, din cauza grupului masiv.

DB adica... iar grupul, ok e probabil masiv, dar cat de masiv? mai masiv decat un E61 (peste 4,5 Kg) ?
________________________________________________________________________________________
strega_mod/ minima_flow_ctrl(ecm)/ MaraX_flow_ctrl(cs)/ sette_270/ macap_m7/ casadio_enea/ prajitor_diy
 
Reply
#11
straniu, ca am avut si eu un Rancilio de noua, inainte inca de HX... ei ma rog.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#12
(18-10-2019, 13:46)maki Wrote: o frumusete!

+1 Big Grin
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Kinu M47, VST 20g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Precision Pitcher 400 ml
 
Reply
#13
Poate un raport calitate-pret o sa fie atuul acestui espressor si privind din perspectiva asta va avea sens. Eu frumusetea nu o prea vad, defapt ar putea fi cel mai modest DB de pe piata actuala ca si aspect.
ECM Synchronika + robinet, Mahlkonig K30, M47 
in trecut: Bezzera BB005, Vario Home si Bezzera Mitica Top
 
 
Reply
#14
@radudani, Minima face parte dintr-o alta liga, cea a clasicelor intinerite/modernizate pregatite sa faca fata noilor vremuri si destinate celor care prefera robustetea, fiabilitatea unor ansamble care acum aproape 60 ani au dat startul in prepararea espresso, adica pe vremea cand cei care se bat cu pumnii-n piepturi azi, atunci se jucau cu... ibricu'-n tarana.

Daca nu va depasi 1000Eur, Silvia Pro va fi masina care-i va impaca pe toti cei reticenti care vor sa faca pasul de la SBDU dar stramba din nas la preturi si boilerele de abur de <750ml oferite de Profitec si Lelit.
 
Reply
#15
allex06 Wrote:Eu frumusetea nu o prea vad, defapt ar putea fi cel mai modest DB de pe piata actuala ca si aspect.

+1... tare sunt si eu de acord!
o fi ratusca aceea, cea urata... modest ca aspect, dar ok, e masina noua!?

@vdub: daca ar fi sa raman pe proptele realiste - nu-mi place sa fiu contrazis de realitati 'ce va sa vina' - sorry, dar ma lansez in presupuneri gen ca masina nu poate fi sub acel prag psihologic de 1000€ fara (mari) compromisuri, care da, o vor trage in alta liga...
(cineva de pe HB avansa un $1500, iar altul zicea ca acum 5 ani era o aparitie interesanta...)

da, pura speculatie, n-am surse demne pentru informare, dar si Minima si poate si mai mult, Silvia Pro, pot sa anunte o anume tendinta in marketing: largirea prapastiei intre sculele comerciale si cele de casa...
si asta, contrar aparentelor, care ne spun inversul: Bezerra, care n-a fabricat intr-un secol de existenta dual-boilere, scoate 4 modele, 2 din ele cu luminite colorate, ecrane  si posibilitati multiple, Decent Espresso vrea sa transforme placerea de a bea cafea in placerea de a experimenta stiintific extractia cafelei, toti privim la ecrane care incep sa fie tot mai colorate;
vreau sa spun ca Silvia Pro nu e numai implinirea visului pentru niste impatimiti ai lui Silvia cea cam... vintage, este mai mult un ragaz, o pauza de respiratie in isteria comerciala a upgradarii!
figurat spus, ne apropiem mai mult de moka pot decat de Slayer... inca de mult, inca si aici in forum, se cauta scule mai mici, care sa incapa sub dulapul din bucatarie, care sa nu trezeasca vecinii sau copilul, care sa porneasca singure si sa fie gata cand, in rush-ul general in casa, lumea pleaca la slujbe si tot atunci sa fie usor de operat si de curatat dupa...
sigur, scule ezoterice se vor cere mereu, dar cati din tinerii nou mutati in case noi, cauta scaune de lemn masiv sculptate si aurite?  Smile
odata, cand se va iesi din nisa asta cu 'specialitatea' si 'valurile', pe o piata pregatita si mai educata putin, o sa stim cum se spune in... italiana si la un viitor XiaoMi, sau Huawei - adica partea aceea cu calitatea... Smile
________________________________________________________________________________________
strega_mod/ minima_flow_ctrl(ecm)/ MaraX_flow_ctrl(cs)/ sette_270/ macap_m7/ casadio_enea/ prajitor_diy
 
Reply
#16
(19-10-2019, 00:08)radudani Wrote: iar altul zicea ca acum 5 ani era o aparitie interesanta

Poate prin prisma design-ului neschimbat, nu a caracteristicilor noii versiuni.
Inteleg perfect si sunt constient ca exista oameni care tolereaza schimbarile majore de natura tehnica sau estetica, ba chiar prefera ca producatorii lor preferati sa tina pasul cu tendintele insa acele schimbari ar putea fi fatale pentru o linie de produse iconice sau chiar companie.

Rancilio, Gaggia, Olympia, Wega, Bialetti sunt cateva companii cu traditie apreciate de catre utilizatorii casnici tocmai pentru ca n-au dat-o-n bara prea tare precum cei care acum cativa ani jurau ca tabletele vor inlocui laptopurile Smile).
Hai sa zicem ca Gaggia au dat-o de gard in 2015 cand au fuzionat cu Philips dar s-au trezit repede si au realizat ca directia in care se indreapta mult-iubitul Classic e una gresita.
In cazul Bialetti a fost invers, ii pastea falimentul acum cativa ani datorita lipsei diversitatii, a investitiilor in produse noi sau modernizarea celor de pe vremea lui Mussolini Smile.
 
(19-10-2019, 00:08)radudani Wrote: ...este mai mult un ragaz, o pauza de respiratie in isteria comerciala a upgradarii!

E-n regula atat timp cat vor exista in continuare atat produse traditionale cat si hibride intr-o industrie ce nu poate fi comparata cu... agitatia din IT&C de exemplu.
 
Reply
#17
(18-10-2019, 16:28)maki Wrote: straniu, ca am avut si eu un Rancilio de noua, inainte inca de HX... ei ma rog.
Este posibil ca am fost biased... Aveam de o parte Pavoni-ul cu care ma împrietenisem, și pe alta o mașină nouă unde intervențiile mele erau destul de limitate.

Sper ca acest DB sa fie o mașină valida și preciza termic la un preț accesibil, doarece designul lui îmi place destul de mult.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#18
mi-am amintit cred despre ce era vorba, fara PID normal ca trebuia sa faci temperature surfing, si uneori porneai sa zicem la 85C si alteori la 96C, astfel nu aveai o consistenta in shoturi. INSA pe parcursul unui shot temperatura era stabila.

da, era primordial instalarea unui PID pentru consecutivitate si o extragere corecta (dpdv a temperaturii).
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#19
Da, ai dreptate Maki, cred ca am folosit expresia greșită.

Din păcate nu am putut modifica espressorul (sa adaug un pid) și experienta mea a fost foarte nemulțumitoara.

Diferenta cu Lelit PL41 (fără pid) este ca în cazul Rancilio, boilerul nu este chiar deasupra grupului, și din acest motiv este nevoie de flushuri de încălzire.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#20
https://www.silviaprousa.com/order
In USA e 1690 usd la preorder..
 
Reply
#21
@micrenda la Silvia nu trebuie sa faci flashuri de incalzire decat daca te grabesti. Difernta fata de lelit pl41 este ca trebuie sa il lasi 30-40 de minute pt stabilizare, fara de 20 min la lelit.
Si mai am o teorie. Pur personala. Ca tocmai acel design al grupului lateral de boiler ii imbunatateste stabilitatea termica in tinpul extractiei. Adica, un grup aflat sub boiler se raceste odata cu acesta la intrarea apei reci, in schimb, la Rancilio grupul ramane la o temperatura neschimbata, uniformizand, sa spun asa, temperatura apei ce trece prin el.
Si inca ceva in sustinerea ideii. Chiar credeti ca cei de la Rancilio nu ar fi stiut sa faca un grup sub boiler? Este o firma care chiar tine la calitatea produselor, iar faptul ca au mentinut de atata timp acest design imi confirma acest lucru.
Rancilio Silvia, La San Marco SM91, Kinu M38
 
Reply
#22
Sau poate este mult mai logic, business wise, să vinzi același produs, în loc să investești în dezvoltarea unui produs nou.

În plus, sunt foarte multe branduri, cu oareșce ani și notorietate în spate, care sunt prizonierele succesului din trecut și nu au niciun interes să riște cu ceva nou.

În cazul Silvia, au profitat de faptul că unii retaileri ofereau aparatul cu pid montat, pentru ceva în plus la preț.

Stabilitatea termică draconică nu este "be-all end-all" în procesul preparării espresso.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#23
(17-10-2020, 01:54)MihaiN Wrote: @micrenda la Silvia nu trebuie sa faci flashuri de incalzire decat daca te grabesti. Difernta fata de lelit pl41 este ca trebuie sa il lasi 30-40 de minute pt stabilizare, fara de 20 min la lelit.
Si mai am o teorie. Pur personala. Ca tocmai acel design al grupului lateral de boiler ii imbunatateste stabilitatea termica in tinpul extractiei. Adica, un grup aflat sub boiler se raceste odata cu acesta la intrarea apei reci, in schimb, la Rancilio grupul ramane la o temperatura neschimbata, uniformizand, sa spun asa, temperatura apei ce trece prin el.
Si inca ceva in sustinerea ideii. Chiar credeti ca cei de la Rancilio nu ar fi stiut sa faca un grup sub boiler? Este o firma care chiar tine la calitatea produselor, iar faptul ca au mentinut de atata timp acest design imi confirma acest lucru.

Salut @MihaiN

Sa fiu sincer, când am avut Rancilio Silvia a fost la începutul de drum, când nu prea aveam experienta. In plus, aveam lunga el un Pavoni Pre-mil per care începusem sa ma inteleg si un Kinu M47.
Problemele per care l-am simțit erau cele descrise de mine: însa acum (după 2 ani si jumătate de experienta), este posibil sa le fie abordat in mod diferit si poate ar fi găsit alta soluție. Mai mult, aparatul era nou si cu garanția, si in împrumut, asa ca nu am putut sa ma apuc sa fac modificări (PID, schimbat sita de dus, etc.).

Fata de Pavoni, îmi aduc aminte ca frotatul laptelui era foarte ușor. Acum, este posibil ca cu un PID deștept si câteva îmbunătățiri (schimbat șurubul de pe sita de dus) sa devina o mașina destul de performanta (design-ul lui, din părerea mea, este foarte reușit). In plus este o mașina simpla, fără electronica, numai buna pentru upgrade si dezvoltări.

Cat despre firma Racilo, de cate îmi dau seama, mașinile home nu cred ca sunt prioritatea lor (si nici au o prezentă pe forum, de cate știu eu). Se pare ca acum cei de la Rancilio au făcut Rancilio Silva Pro care este DB si cu PID ( (la 1,320.00 GBP, importatorul  pentru Romania nu are preț afișat pe site)  https://www.ranciliogroup.com/rancilio/silvia-pro/

Ar fi tare curios sa vad o testare cu scace despre stabilitatea ei, însa la 7000 RON circa exista câteva alternative.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#24
Da totuși 7000 Ron, chiar nu vad unii ca oamenii nu mai au joburi.. Și e din ce în ce mai nasol (. Oare cât este costul de producție al unui astfel de aparat și ce profit are...
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#25
Pretul de vanzare nu prea are treaba cu costul de productie si nu mai este calculat astfel de cateva zeci de ani. In sistemul bazat pe profit, personal as vrea sa vand un produs care ma costa 10 bani cu 100 de miliarde, daca se poate, dar piata va decide asta intotdeauna. Romantismul nu este o caracteristica a capitalismului. Smile
ACS Minima, Sette 270, Eureka Atom Specialty 75E
 
Reply
#26
M ai atins cu romantismul but still...
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#27
In Italia se vinde la 3-400% pretul de productie, ce se face serie mica, neautomatizat.
Mi s-a demonstrat prin 90 ca altfel nu are cum rezista afacerea. E adevarat ca era in industria auto, dar cred ca se aplica si la espresoare.
 
Reply
#28
[Image: wTRYaYu.jpg]
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)