-
cj
14-03-2015, 10:23
(Edited 14-03-2015, 10:24 by coffeesnob.)
Felicitari, ii sta bine in haine curate si cu accesorii noi :)
Espressoman
Bucuresti
Merci. Din păcate este tare nefericita locația de amplasare a senzorului de temperatura pus în locul termostatului de siguranță. Toate 3 termostatele sunt exact lângă intrarea apei reci și, în timpul extracției, se citește o scădere de temperatura de pana la 20 de grade. Din ce am găsit pe net temperatura de extracție este destul de stabila, cu un offset de 8-11 grade fata de temperatura stabilizata la suprafața boilerului. O sa fie nevoie de câteva experimente...
Totuși, posibilitatea de control de pe telefon... Neprețuita :)
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
-
cj
Asteptam poze/film cu extractii si sa ne povestesti cum e cafeaua rezultata.
Espressoman
Bucuresti
18-03-2015, 12:23
(Edited 18-03-2015, 12:24 by nickso.)
http://youtu.be/cormKfZar44
Costa Rica de 7 zile. Extracția nu este exemplara dar abia am deschis punga. Am făcut doua extracții, una la 103 și una la 101 grade (din ce am citit are un offset de 7-9 grade ). Cea la 103 a fost puțin amară... Oricum, cu putina grija nu mai ies shoturi de aruncat.
După cum am mai spus locația senzorului este tare nefericita. Se observa o scădere de temperatura de 15-20 de grade. Nu îmi fac griji pentru stabilitatea termică însă o sa caut o soluție sa citesc temperatura în grup...am componentele necesare pentru un modul de temperatura și trebuie doar modificat puțin programul.
Aseară am montat niște banda cu led în bucătărie și i-am pus și espressorului doua fâșii în lateralele grupului. Benzile nu se observa decât dacă te uiți de jos la el iar efectul creat este destul de frumos (părerea mea). [emoji12]
Espressoman infocat
Bucuresti
Chair arata bine benzile de leduri - mi se pare o idee excelenta sa pui niste lumina de lucru acolo.
Este de efect, ma mir ca nu s-au gadint producatorii de expresoare sa faca asta.
PS: Fara suparare - daca poti sa tii telefonul invers (pe orizontala, rotit cu 90 de grade) cand filmezi.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM
Espressoman
Bucuresti
Fără :) uitasem ca Youtube face conversia asa.
Espressoman infocat
Sibiu
de 5 zile ma informez de pe acest blog si m-am hotarat sa-mi cumpar un espresor. am gasit un espresor rancilio lusy folosit in italia din ce am inteles de la vanzator. acum astept sa-l primesc si sa-l vad pt. ca pozele erau slabe. vanzatorul spunea ca este in stare buna si ca functioneaza perfect, dar pe de alta parte era un habarnist. ce stiu este ca nu are o sita filtru, cerd ca cea dubla. pretul de achizitie a fost de 500 lei + transport.
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Ar fi bine sa nu-l folosesti asa, fara revizie. O sa te sperii ce balauri gasesti in boiler.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Super(espresso)man-ul nostru, nickso nu stiu daca mai are timp de decalcifieri si alte chitibusuri dar a salvat si el candva o domnisoara Lucy, asa cum se vede pe aici prin topic. Asta e primul pas inainte sa te bucuri de o achizitie la pret mic, sa il duci la cineva priceput sa-l faca bucati. Altfel, posibil ca balaurii lui Zaheyu sa aiba gust amar :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Sper ca nu a salvat-o pe domnisoara de la viol, ca Bula :P Si ea i-a fost fidela apoi.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman
Bucuresti
[emoji23] a fost o relatie frumoasa...cat a durat!
Targoviste
Sa-l chemam pe Mircea Radu bre?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Sibiu
dupa ce o primesc o sa postez tot ce o sa intreprind cu ea cu poze.
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.
Espressoman infocat
Sibiu
11-05-2016, 21:57
(Edited 11-05-2016, 22:39 by lisimah.)
am primit espresorul rancilio lucy. l-am desfacut. era plin de cafea macinata. am curatat rasnita, sasiul, carcasa. maine desfac boilarul caruia ii lipseste un surub de strangere si in zona aceia pierde apa. n-are capacul de la rasnita si filtru doble.
Espressoman infocat
Sibiu
12-05-2016, 14:03
(Edited 12-05-2016, 14:22 by lisimah.)
Espressoman infocat
Sibiu
13-05-2016, 08:18
(Edited 13-05-2016, 09:55 by lisimah.)
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Bravo! Ai pus mana pe un clasic.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Sibiu
azi am facut primele inbunatatiri expresorului, mici dar totusi... modelul meu este din 2001 si sertarul cu apa se scoate greu asa ca l-am legat cu un furtun la un recipient mai mare care poate fi operat mai usor. si 2, am atasat un termometru cu tija de 11cm pe care am lipit-o de boiler cu silicon rezistent la temperatura. la urmatorul pas vreau sa-i conectez la pompa un manometru. stie cineva de unde pot cumpara unul?
Espressoman infocat
sibiu
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
Targoviste
Aici poti gasi un pret mai bun, verifica telefonic intai.
Espressoman infocat
Sibiu
Vă mulţumesc.
Espressoman infocat
Sibiu
am izolat boilărul ca să piardă mai puţină căldură, dar nu are un efect spectaculos. zona pt. încălzit ceştile este tot călduţă.