Welcome Back Log In Create Account

REGULAMENTUL BURSEI FORUMULUI ESPRESSOMAN.RO

Desi forumul nu are un regulment scris, pentru sectiunea Bursa am cazut de acord ca este nevoie de un set minimal  de reguli batute in cuie, ca sa protejam totodata si cumparatorul si vanzatorul, si sa nu transformam Bursa Espressoman.ro in site generalist de anunturi.

Pot posta anunturi pe Bursa Forumului Espressoman.ro cei care intrunesc cumulativ urmatoarele conditii:

- au minim 10 postari pertinente in forum in alte sectiuni decat Cafeneau Off-Topic sau au trecut 12 luni de la inregistrare;
- produsele puse in vanzare sunt espressoare semiautomate, rasnite, accesorii sau alte instrumente alternative de preparare (pentru brew). Rezulta ca automatele si aparatele pe capsule ori produsele alimentare (ex. cafea) nu vor fi acceptate;
- anuntul contine produse SH sau ocazional produse noi, fara ca vanzarea acestora sa aiba scop repetitiv sau comercial. Exemplu - se poate vinde o rasnita noua ramasa dintr-o comanda de grup dar nu X bucati aduse din diverse surse, in scop de profit.  
- obiectele supuse vanzarii vor avea obligatoriu minim o poza reala cu starea actuala si un pret transparent;
- vanzatorul, eventual cumparatorul, trebuie sa anunte finalizarea tranzactiei, pentru a inchide topicul, si pretul final, conditie pentru a putea avea acces si in viitor la postarea altor anunturi;
- apreciem onestitatea si cuvantul dat, asa incat respectati-va promisiunea de vanzare sau de cumparare, facuta unui anumit user.
- daca aveti mai mult de doua accesorii la vanzare si le dati simultan, deschideti un singur topic pentru toate, nu cate unul pentru fiecare.
- nu interveniti nejustificat in topicul de vanzare al altcuiva
- obiectele SH supuse vanzarii nu au un pret peste cel de achizitie, decat atunci cand se justifica prin modificari explicate si dovedite
- NU lasati date personale in anunt (telefon, email etc) normele europene GDPR fiind stricte in acest sens. Comunicarea se va face doar pe PM sau email din pagina userului respectiv, daca si-a lasat optiunea deschisa.

Pentru discutii pe marginea regulamentului, exista deja un topic dedicat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
pt upload poze folositi butonul indicat de sageata rosie :) :

[Image: T1iuRSd.png]
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
propun ca thread-urile fara nici o activitate o anumita perioada de timp (o luna - doua propun eu) sa poata fi trecute automat la "tranzactii incheiate". sunt thread-uri care nu mai au nici o activitate de o perioada buna, sunt threaduri in care initiatorul vinde ceva ce fabrica sau comercializeaza el si posibil s-a lasat intre timp de afacere dar nu a scris nimic pe topic. 

cine vrea sa tina topicul activ mai multa vreme nu-i o problema, dar cred ca poate sa intre odata la o luna sa dea un "up" topicului...

in plus mi-ar face si mie mai usoara munca, topicele mai vechi de o perioada n-ar mai trebui verificate bucata cu bucata ci mutate in grup. Smile Lyvyoo?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
E ok ideea, dar o luna e cam putin caci mai uita omul iar unele produse poate chiar se vand greu. Doua luni ar fi rezonabil, zic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Vin și eu cu o întrebare/ propunere.
Poate fi implementată acordarea unui sistem de calificative (puncte, steluțe, like-uri etc) pentru userul care vinde?
Nu o dată am fost de-a dreptul dezamăgit de diferiți useri care au promis ceva....apoi nu s-au ținut de cuvânt.

Ce putem face în acest caz?
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Am discutat mai demult pe aria de Sugestii si am renuntat la ideea stelutelor si rating-urilor pt ca facem ce facem din placere, nu pentru a acumula puncte. Iar ca sa implementam asa ceva doar pentru Bursa e mult prea mare bataia de cap. 

Ramane sa se uite fiecare la content-ul postat de catre colegi si sa traga singur concluzii. Asta e vanzarea SH in fapt, una cu o anumita doza de risc. Evident, situatiile gen "teapa" trebuiesc sesizate imediat iar userul va fi suspendat sau i se va interzice accesul pe viitor in zona bursei, daca problema este mai putin grava decat o teapa.

Reply
Nu e vorba de țepe aici. Cu de promisiunea de rezervare si trimiterea a unor produse puse la vanzare, apoi după un timp sa ți se comunice că nu mai primești nimic din tot felul de motive mai mult sau mai putin reale...
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
A mai fost discutia daca nu ma insel si ai dreptate si tu. Dar asta ar insemna sa ne transformam in judecatori si sa cerem probe, altfel neavand niciun argument in fata unui user care spune ca "nu mai pot sa iti trimit coletul pentru ca s-a jucat copilul la el si a varsat o cana cu apa deasupra, arzandu-se PID_ul"  :) 

Cum ziceam, rating nu se va implementa, insa se poate anunta lejer in topic care a fost problema cu tranzactia si trage un semnal de alarma cu privire la comportamentul user-ului, ajungandu-se pana la suspendare daca fapta este grava.

Reply
As dori sa vand cateva cesti de espresso, cappucino si cafe latte de la Julius Meinl. Carei sectiuni ma adresez?
Multumesc!

Reply
Deschizi topic pe sectiunea de vanzari, dupa ce indeplinesti conditiile din prima postare, inclusiv "- au minim 10 postari pertinente in forum in alte sectiuni decat Cafeneau Off-Topic sau au trecut 12 luni de la inregistrare;"

Reply
Am adaugat precizarea ca in momentul in care se pun la vanzare mai mult de doua accesorii simultan, acest lucru se va face pe un singur topic. In caz contrar topicurile vor fi unite la moderare.

Reply
Pentru eventuala imbunatatire a regulamentului bursei, va rog sa votati in acest sondaj. Votul este secret.

Reply
Mă tot uit după un buton pentru adăugare de topic nou, pe secțiunea de vânzări.
M-am trezit acasă cu două seturi - râșniță+espressor, din care unul rămâne, unul trebuie să își găsească un alt stăpân. Nou nouț, maxim 10 cafele trase timp de o săptămână, luat cu reducerile espressoman.

Deocamdată experimentez, deci cele 10 postări pertinente sunt mai greu de atins în etapa asta...
Lelit Victoria|DF-64

Reply
Vad ca sistemul si-a facut treaba si te-a trecut automat in grupul Espressoman Infocat. Incearca alt browser eventual sau un Ctrl + F5

Reply
Admin edit
Cum as putea sa deschid un topic nou?
Lelit PL41TEM / Kinu M47

Reply
10 postari pertinente sau un an vechime

Reply
Pentru vanzari sunt alte platforme, dedicate. Aici e o comunitate care are alte scopuri, in afara vanzarii/cumpararii. Piata este o functionalitate restrictionata, nu intentionam sa concuram o*x sau alte platforme.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Buna, cum inchid un topic?
Profitec GO, DF64 gen 2, V60 + 1zpresso q air 

Reply
Da un report la prima postare cu mentiunea de inchidere si mă ocup eu.

Reply
Salutare, am o Baratza Sette 270 pe care as vrea sa o pun la vanzare, dar nu pot posta in topicul de vanzari rasnite. Ma gandesc ca e din cauza faptului ca sunt relativ nou pe aici? Merci!
Lelit Grace, Niche Zero

Past: Baratza Sette 270

Reply
(14-11-2025, 16:18)Alex95 Wrote: Salutare, am o Baratza Sette 270 pe care as vrea sa o pun la vanzare, dar nu pot posta in topicul de vanzari rasnite. Ma gandesc ca e din cauza faptului ca sunt relativ nou pe aici? Merci!
Prima regula din primul post scrie clar că trebuie să ai minim 10 postări
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
pertinente desigur

Reply
Multumesc, scuze, inca nu sunt foarte familiar cu forumul
Lelit Grace, Niche Zero

Past: Baratza Sette 270

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)