(04-03-2019, 23:41)Daaaaan Wrote: (27-02-2019, 15:32)MyR Wrote:
Apa care trece de filtru e "buna"? Adica...seamana cu o apa plata cat de cat decenta, sau mi se va părea ciudat gustul având în vedere că e curățată de toate impuritatile?
barshaker au atat filtre pt dedurizare, cat si un filtru "doar" cu carbon activ, care nu intervine asupra duritatii.
Pt baut, e ideal sa ai o proportie sanatoasa de minerale (cum ar fi calciu si magneziu).
Pt espressor, idealul e altul decat pentru baut.
Pt ca apa e potabila din retea, eu as merge pe un filtru Brita de tip "carbon activ" (sau carbune activ?) pt baut. Pt espressor, parca tin minte ca ai Pavoni, care e atat de simplu de decalcifiat ca nu cred ca iti trebuie dedurizare numai pt espressor.
Si filtrul cu "carbon activ" - montat sub chiuveta, cu un "robinetel" dedicat.
@
MyR, ce nu inteleg eu este ce face acel bypass din fisa descriptiva a filtrelor. Am cautat pe net sau pe site-ul Brita, cat si pe HB, dar nu stiu daca inteleg eu corect ce am citit. Reduce cumva gradul de dedurizare, in functie de duritatea dorita? Adica un bypass de 40% ar decalcifia mai mult decat un bypass, sa zicem, de 60%?
LE: Am citit mai bine in thread-ul despre Apa pt espressor si m-am lamurit cu bypass-ul.