(21-06-2018, 22:05)Radu Liviu Wrote: De Flair sînt și eu interesat. De gust, mai exact. Spumă am văzut că face multă.
Mă pasionează „manualele”. Am un Rok cu care, în cel mai bun caz, obțin gust amar, de cafea bună, dar... cam atît.
Crema sau spuma nu cred ca este un indicator bun pentru un espresso "corect".
La gust trebuie verificat trei aspecte foarte importante:
- cafeaua - sa fie cat de cat fresh, si de calitate buna
- macinatura - sa fie uniforma si omogena. Dar fara o rasnita capabila nici un cu un espressor bun nu poti avea extractii reusite
- stabilitate termica - si aici este cel mai greu.
Cred cu un pic de experienta, trickuri, si cu niste tool-uri poti avea un lichid care este chiar foooooarte aproape de un espresso extras corect.... Si chiar se poate verifica si cu un TDS sau Refractometru...
Flair-ul are un avantaj imens: - grupul distinct - ( chiar vine cu doua "grupuri", cu un tamper, si cu un case in pachet )
Daca grupul este pregatit ( incalzit de ex.) , si se utilizeaza un kettle cu reglare pe °C, atunci poti avea success in mod sigur.
Dar daca macinatura, cafeaua, si apa sunt de slaba calitate = parca ai avea un HX fara pid, si utilizezi fara flush-uri... :-))
Sub calitatea apei inteleg temperatura.
Flair-ul nu aduce inovatii mari, doar a gasit unele parti unde a reusit sa dezvolta technologia, si prin acest fapt poti face mai usor, si chiar repetabil extractiile.
Este un "echipament" fain, pachetul este conceput chiar OK, arata frumos, si pentru espressomani o sa fie si la un pret corect... dar sa nu avem asteptari ca si cu un GS3 MP
Eu recomand ca si un back-up, sau ca si un tool alternativ cand ai chef si timp le utilizezi/experimentezi etc, sau cand vrei sa fi "mobil"
... altfel poti utiliza ca si decor, cel putin look-ul imi pare reusit si fain.