Hai ca încep eu seria de feedback, dacă tot am fost printre primii care au primit-o [emoji16]
Rasnita e foarte solida, grea și bine închegată. Roată de reglaj se mișcă suficient de fin ca să poți regla cu precizie, dar nu asa de greu încât sa fie dificila operarea. În timpul alinierii a fost nevoie sa o desfac și infiletez înapoi de vreo 12-15 ori.
Alinierea a fost destul de anevoioasa. Aveți în ultima poza alinierea cu care a venit din fabrica. Am rotit cuțitul de sus în cele 3 poziții posibile, și in fiecare poziție îmi dădea marker în aceeași zona, deci e clar ca acolo suportul cuțitului era un pic prea jos și cuțitul în sine era perfect plan.
A fost nevoie de multe încercări pana am ajuns la un rezultat satisfăcător, poate și din prisma faptului ca nu ma așteptam să am nevoie de atâta folie...decalajul era destul de mare zic eu, fata de Mignon-ul de la care am făcut upgrade. Cam dublu și ceva.
Am folosit folie alimentara din MegaImage, marca proprie. Nu ii știu grosimea, dar dacă e cineva curios poate face adunarea:
- poz. 1 - 5 straturi de folie
- poz. 2 - 7 straturi de folie
- poz. 3 - 0 straturi de folie
A durat toată afacerea vreo 2 ore și am îmbătrânit prematur vreo 2 zile cred, in special din cauza ca degetele mele tip "crenvurști" cu folia de câțiva mm dimensiune nu prea fac echipa bună.
Asta e rezultatul. 95% aliniere ok, rămâne o zona puțin colorata (între săgețile albastre) dar nu am reușit sa o rezolv fără sa stric în alta parte, oricât am încercat. 95% e ok pt mine, nu sunt la nivelul la care sa simt aia 5%.
Am 1kg de cafea prăjită foarte puțin, primita cadou "de client fidel" de la o prajitorie locala, exact pentru operațiunea asta: o sa o trec prin rasnita pt asezonare cuțite și luni ma duc sa îmi iau cafea proaspătă. Oricum, din cafeaua asta deja simt o aciditate plăcută și niște început de arome nu foarte bine definite, nu o sa reglez rasnita după ea, doar o sa o macin asa cum e.
Poate e efectul placebo, dar cu Mignon nu îmi amintesc sa fi scos vreodată aciditate plăcută (nu acreala) și nici arome clare... Mai mult amestec de arome la grămadă. Impresia mea e ca a fost o alegere foarte bună și un upgrade necesar pt mine, pe bani destul de puțini - am avut de pus 50% din sumă, restul au venit de la vândut Mignon-ul.
Revin cu alt feedback după câteva shot-uri cu cafeaua de luni.
Mulțumesc lui Lyvyoo pt răbdarea cu care mi-a răspuns la mesaje [emoji16]
Cheers!
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)