Espressoman infocat
Târgu-Mureș
Fac un topic nou pentru râșnița DF83 pentru că la fel ca la DF64 consider că și această variantă mai nouă cu cuțite mai mari și anumite îmbunătățiri, s-ar putea să prezinte interes. Și aparent va fi disponibilă probabil până la finalul anului.
Din informațiile disponibile în acest moment, câteva aspecte importante ar fi:
- cuțite plate de 83 mm oțel inoxidabil, Italmill, standard, cu posibilitate de upgrade (variantă titanium, SSP etc.)
- single dose, teoretic cu retenție mai mică decât DF64 (camera cuțitelor pare să aibă toleranțe mai mici și declumper-ul pare o idee mai bine gândit)
- sistem similar cu hopper mic + bellow/blower ca la DF64, dar se pare că va mai avea încă un hopper normal (50 g sau 225 g cafea boabe)
- stepless
- motor 550W
- corp aluminiu, fără acea "folie"/vinil pe exterior cum era la DF64
- per total pare să nu mai aibă nevoie de atâtea modificări precum DF64 - a se vedea: declumper-ul, indicatorul de la sistemul de reglaj
- suportul cuțitului superior nu mai e susținut de arcuri, ci de o șaibă elastică ondulată
- pe un site e menționat că vine cu dosing cup & funnel metalice, dar momentan nu pare să fie incluse, vom vedea cum va fi în final
Cam atât cred că ar fi pentru moment.
Au apărut și aceste video-uri pe YouTube zilele trecute:
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
02-10-2022, 10:21
(Edited 02-10-2022, 10:24 by Darsidius.)
Pacat ca nu sunt cutite pe platforma asta. Decat alea de mazzer care de obicei sunt meh (4 tipuri).
SSP sunt dar sunt dejeaba, cutite traditionale cu coating. Adica dejeaba faci upgrade de la stock la ssp ca nu o sa fie diferenta masiva, pentru ca geometria cutitelor ssp este una traditionala apropiata de cutitele stock.
La fel a fost si cu mazzer major, si cu ceado 37s, si cu compak 83mm. De asta nu s-a dezvoltat ramura asta de rasnite. A fost lansata agresiv platforma 64mm pentru ca ai cutite unimodale per se (ce macina mai uniform, unimodal nu exista) 64mm v1 unimodal, sau 64mm multi-purpose si s-a dezvoltat mult 98mm pt ca ai cutite mai unimodale si acolo.
In rest ai porcaria de sweet lab pentru care s-a format un mega hype ca ar face cafea dulce, nu e deloc asa si singurul care recunoaste si spune e spromotheus cand face review la lab sweet 807 pe youtube.
Lab sweet sunt niste cutite cast, care scot mai neuniform, e un mix intre o plata traditionala si o conica. Sunt mai usor de dial in si au o impachetare in puck de fines si particule grosiere. Se vede cu ochiul liber in pucul de espresso ce uneven scoate, cam ca si un honne. Cred ca lab sweet este apropiat de versalab/titus drm/honne.
Asa ca nu vad de ce e atata hype pe 64mm sweet lab cand sunt jale, adica dai o caruta de bani pe cutite plate sa le aliniezi sa iasa frumos si sa ai rezultate de "plata spre conica". Intelegeti?
Totusi in cele din urma cu un pret sub 1k ai rasnita single dose de 83mm. Acu va zic sincer, eu nu cred ca o sa performeze asta de sus mai bine decat un mazzer major cu 83mm aliniat, si cu 2 picioare mai inalte printate in spate la baza. Dar evident, ca sunt oameni care nu vor sa faca modificari deloc si atunci se intelege.
Am amic cu 2 ultra in una are 98mm ssp hu in cealalta are 80mm sweet lab cutite originale cu carrier custom alininat.
Cu 98mm hu trage cafele de filtru (manhattan, kawa, friedhats, fathers) cu 80mm trage cafele cu defect de prajire, omniroast-prajire mediu.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Abia tarziu in noiembrie cica vine in Romania. Macar un exemplar de test poate vine mai devreme, as fi tare curios.
Pretul inca nu il stim dar il vom gasi in pagina reducerilor Espressoman
https://www.espressoman.ro/reduceri-la-e...i-rasnite/
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Timisoara
Eu am inteles ca sunt deja in lucru ssp mp 83mm si urmeaza sa fie scoase pe piata.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
Espressoman fresh
Galati
Astazi mi-a venit coletul cu DF83. Abia aștept ce rezultate obtin si sa o compar cu Niche. Si eu am înțeles ca SSP va scoate ceva nou.
Espressoman infocat
Cluj
Ai luat-o din afara EU sau...?
Sa ne tii la curent cu primele impresii
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman fresh
Galati
Am luat-o de pe turingrinders.com cu transport direct din China catre mine. Au avut un voucher care m-a scutit de plata transportului. A durat cam 1 luna de zile livrarea.
Espressoman infocat
Bascov
28-11-2022, 12:59
(Edited 28-11-2022, 13:04 by adriao.)
(15-10-2022, 16:22)mariuscondruz Wrote: Am luat-o de pe turingrinders.com cu transport direct din China catre mine. Au avut un voucher care m-a scutit de plata transportului. A durat cam 1 luna de zile livrarea.
salut,
Ca si costuri suplimentare ai avut de platit TVA, taxe vamale ?
(02-10-2022, 10:41)Lyvyoo Wrote: Abia tarziu in noiembrie cica vine in Romania. Macar un exemplar de test poate vine mai devreme, as fi tare curios.
salut,
mai ai vreo noutate de la importator ? ca idee se stie la ce pret ar sosi ?
Espressoman infocat
Ploiesti
Da .... si eu sunt curios cand o sa fie disponibila si in Romania.
Espressoman fresh
Galati
29-11-2022, 14:41
(Edited 29-11-2022, 14:42 by mariuscondruz.)
Ca si TVA se plateste la valoarea de achizitie.
(28-11-2022, 12:59)adriao Wrote: (15-10-2022, 16:22)mariuscondruz Wrote: Am luat-o de pe turingrinders.com cu transport direct din China catre mine. Au avut un voucher care m-a scutit de plata transportului. A durat cam 1 luna de zile livrarea.
salut,
Ca si costuri suplimentare ai avut de platit TVA, taxe vamale ?
(02-10-2022, 10:41)Lyvyoo Wrote: Abia tarziu in noiembrie cica vine in Romania. Macar un exemplar de test poate vine mai devreme, as fi tare curios.
salut,
Bucuresti
(28-11-2022, 12:59)adriao Wrote: (02-10-2022, 10:41)Lyvyoo Wrote: Abia tarziu in noiembrie cica vine in Romania. Macar un exemplar de test poate vine mai devreme, as fi tare curios.
salut,
din ce am inteles, in a doua jumatate a lui ianuarie va veni un lot mic de DF83 si cel mai probabil vor costa 3300 lei cu reduceri cu tot, urmeaza sa primim si confirmarea finala pe luni.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Iasi
(29-11-2022, 17:14)Lyvyoo Wrote: din ce am inteles, in a doua jumatate a lui ianuarie va veni un lot mic de DF83 si cel mai probabil vor costa 3300 lei cu reduceri cu tot, urmeaza sa primim si confirmarea finala pe luni.
@
Lyvyoo - any news? :D
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47
Bucuresti
Da, i-am scris importatorului caci mai sunt espressomani care abia asteapta si voi updata topicul de reduceri cu ce am primit. DF83 ramane sa vina pe final de ianuarie si va costa 3500 lei din care espressomanii au 5% reducere, deci 3300 aprox. in final. Odata cu ea va veni si DF64 V4, DF64P, DF64E.
Espressoman infocat
Iasi
@
Lyvyoo - super, multumim!
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Eu mi-am rămas dator cu un upgrade de rașniță de 1 an deja. Vroiam sa fac pasul de la Mignon Specialita la Mignon Oro, dar parca 1cm in plus la cuțite nu ma motiva suficient. M-am tot jucat pe Specialita cu aliniatul cuțitelor, accesorii printate 3d, baza înclinată, burduf, etc. Dar parca tot nu reușesc sa scot claritate din ea. E ok, dar wow-ul care l-am avut acum 2 ani când am luat-o parca nu mai e acolo.
Ce ziceți, DF83 îmi va satisface nevoia de upgrade o vreme? Bănuiesc ca 83mm totuși aduce claritatea care o caut...
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
08-01-2023, 13:03
(Edited 08-01-2023, 13:07 by Darsidius.)
claritatea se obtine din apa potrivita si doar dupa rasnita.
Rasnite cu claritate mare sunt cele care au cutite ssp multipurpose-64mm sau 64mm brew ori cutite de 98mm ssp HU pt espresso sau LU/brew pt filtru.
In rest nu exista cutite cu claritate, mai ales la astea cu geometrie italiana.
Gen cutitele stock df64 nu au claritate ci corp,dulceata,fines, amareala.
DF83 o sa fie mai buna la gust ca un df64 cu 5-10% maxim, pt ca au cutite similare, orientate spre medium si dark roasts unde nu exista claritate.
SSP mp 64mm vs df64 sau df83 stock o sa fie mai clare cu 100-200% ca si comparatie.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(08-01-2023, 13:03)Darsidius Wrote: claritatea se obtine din apa potrivita si doar dupa rasnita.
Rasnite cu claritate mare sunt cele care au cutite ssp multipurpose-64mm sau 64mm brew ori cutite de 98mm ssp HU pt espresso sau LU/brew pt filtru.
In rest nu exista cutite cu claritate, mai ales la astea cu geometrie italiana.
Gen cutitele stock df64 nu au claritate ci corp,dulceata,fines, amareala.
DF83 o sa fie mai buna la gust ca un df64 cu 5-10% maxim, pt ca au cutite similare, orientate spre medium si dark roasts unde nu exista claritate.
SSP mp 64mm vs df64 sau df83 stock o sa fie mai clare cu 100-200% ca si comparatie.
Bun, treaba cu SSP o știam, dar nu credeam ca e diferența de 100-200% totuși? [emoji848]
Altfel spus, în loc de Df83 cu cuțite italmill, ai recomanda mai degrabă Df64 cu SSP?
Sau SSP pe Mignon (daca sunt? Nu știu) ar face magie comparativ cu upgrade-ul la Df83? Și atunci să-mi păstrez rasnita?
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Nu exista ssp pt eureka care sa fie cu claritate. Esti din Cluj, sunt convins ca exista cineva cu df64 cu ssp mp sa o probezi la tine pe espressor sa te covingi.
Cu mentiunea ca shoturile sa fie trase la max 6 bar, in 20-22 sec total cu preinfuzie.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(08-01-2023, 14:06)Darsidius Wrote: Nu exista ssp pt eureka care sa fie cu claritate. Esti din Cluj, sunt convins ca exista cineva cu df64 cu ssp mp sa o probezi la tine pe espressor sa te covingi.
Cu mentiunea ca shoturile sa fie trase la max 6 bar, in 20-22 sec total cu preinfuzie.
Pe MaraX 6 bari...crezi ca iese ceva ok?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
lol, topicul acela care avea in titlu nine bars s-a redenumit de vreun an.
Six is the new black ;)
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Am înțeles [emoji23][emoji1787]
Temperatura de brew mai contează, sau nu mai e în trend nici aia? [emoji16]
Espressoman infocat
Bucharest
(08-01-2023, 14:06)Darsidius Wrote: Nu exista ssp pt eureka care sa fie cu claritate. Esti din Cluj, sunt convins ca exista cineva cu df64 cu ssp mp sa o probezi la tine pe espressor sa te covingi.
Cutitele astea ssp multi purpose pentru eureka nu ofera claritate? (
https://barshaker.ro/Rasnite-Cafea/SSP-B...for-Eureka ) Nu prea am gasit nimic despre ele pana acum si m-ar fi tentat sa le incerc :D
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Par sa fie cutitele mp adaptate pt eureka, acestea nu au fost scoase recent pt ca nu am stiut de ele.
Puteti proba, insa neaparat trebuiesc aliniat altfel nu scoti tot din ele. Si daca va luati ssp va trebuie apa custom.
Espressoman infocat
Timisoara
Se mai știe ceva de DF83?
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
Espressoman infocat
Bucuresti
+1 la intrebarea de mai sus
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Bucuresti
Saptamana viitoare, vineri. Voi reveni cu un mesaj primit de la importator
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
...e vineri [emoji16][emoji16]
Espressoman infocat
Timisoara
E sâmbătă. Sunt noutăți?
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
Bucuresti
Am întrebat la importator, belgienii au trimis transportul si de acum marti sau miercuri ar ajunge la destinație.
Espressoman infocat
Oradea
Ar fi un upgrade oare mai bun DF83 sau Atom 75 fata de DF64?
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro