Tocmai ce am curățat râșnita de tipul Lelit Fred- PL043MMI, iar după asamblare aceasta nu mai râșnește. Pare că rotița de setare a gradului de râșnire este înțepenită... Atașez și un video. Când apas butonul pentru râșnire, se aude sunetul motorului, însă cafeaua nu este măcinată. Ceva sugestii cu ce as putea face, cum sa remediez aceasta problema? Înainte de curățare, râșnița nu avea nicio problema...
Verifica roata dințată care transmite mișcarea de la motor la cuțite. Probabil că s-au ros dinții.
Și la fel ca ultimul meu mail către legal, vezi că ai uitat sa atașezi atașamentul [emoji39]
Am incercat sa schimb setarea pentru măcinare fina/coarse, însă roata dințată pare înțepenită... Atașez și link cu video: https://streamable.com/w6jtn0
Dinții nu aveau cum să se roadă, din moment ce înainte de curățare râșnița funcționa fără probleme. Probabil am montat greșit roata dințată, însă pare blocată și nu ii pot schimba poziția...
22-05-2023, 12:27 (Edited 22-05-2023, 12:27 by Mihai L.)
Setarea de macinare modifica distanta dintre cutite. Cel de jos de misca (cu motorul), cel de sus e fix.
Daca se aude motorul, problema e intre motor si cutitul mobil. Rasnita asta parca nu are opritor la boabe ca sa scoti hopper-ul cu tot cu boabe.
Ar mai fi o varianta (foarte improbabila) sa se fi blocat boabele deasupra cutitelor si sa nu patrunda acolo.
Am incercat sa dezmembrez din nou râșnița, că poate nu am pus cum trebuie roata dințată, însă e blocată și nu știu cum să o scot. Prima dată când am scos componentele ca sa curat râșnița, roata a pus puțina rezistenta, însă am reușit să o scot. Acum însă, nu. Ceva idei cum sa urnesc roata dințată?
(22-05-2023, 13:20)victor_go Wrote: Oare e cazul sa caut un service, sa vad cum se poate rezolva problema?
O poți schimba singur. Ai video mai sus. Și piesa o poți lua de la barshaker. Acolo am văzut cel mai bun preț, in jur de 80 de lei. Eu am luat de la importator cu 140.
Daca nu reusesti sa desurubezi roata neagra de reglaj a cutitului superior, inseamna ca ai fortat filetul si foarte probabil s-a insurubat stramb si este posibil sa-l fi stemuit (stricat). De aceea nu ajungea in pozitia de lucru si nu rasnea. Eu zic sa te adresezi unui service autorizat.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.