Hello There, Guest! Login Register

Quick Mill Silvano

Buna tuturor,

Aveti idee daca Quick Mill SILVANO este un DB ?
Pe site-ul importatorului asa este prezentat.

Multumesc.

Reply
(22-12-2012, 16:22)sradum Wrote: Buna tuturor,

Aveti idee daca Quick Mill SILVANO este un DB ?
Pe site-ul importatorului asa este prezentat.

Multumesc.

Nu , nu este un DB .
In prezentarea de sus e scris thermoblock 1000 watts pentru abur , boiler 0,75 l pentru cafea . Deci un boiler are o capacitate masurabila in litri ,cu multiplii si submultiplii sai .

Mai jos este dezinformare fiind prezentat ca DB . Nici pe site-urile de afara nu este prezentat ca DB .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Bun. Daca nu este un DB atunci ce este ? Un SB cu doua pompe la ce ar ajuta ?

Reply
Super buna ideea cu thermoblock pentru aburi. Pacat ca este pretul asa mare...
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
QuickMill este o marca de traditie la nivel mondial, ceea ce o face sa tina la blazon. Aparatul pare foarte interesant, avand boiler mare (poate prea mare pentru SBDU?), PID, manometru, OPV reglabil la indemana. Ii vad doua minusuri - rezistenta de incalzire de doar 600W (ceea ce este extrem de putin pentru un boiler asa mare) si bineinteles pretul exorbitant. La banii astia iti iei HX de la alta marca. Daca intr-adevar vrei SBDU cu PID la banii astia, poti merge pe Bezzera Unica, ce are si grup E61 si rezistenta mai mult decat dubla.

Pascalau de ce spui ca e super ideea cu thermoblock pt. aburi? La Gaggia Baby Twin s-a dovedit un mare esec si a facut din acest model cel mai blamat espressor Gaggia.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
(23-12-2012, 00:11)Lyvyoo Wrote: QuickMill este o marca de traditie la nivel mondial, ceea ce o face sa tina la blazon. Aparatul pare foarte interesant, avand boiler mare (poate prea mare pentru SBDU?), PID, manometru, OPV reglabil la indemana. Ii vad doua minusuri - rezistenta de incalzire de doar 600W (ceea ce este extrem de putin pentru un boiler asa mare) si bineinteles pretul exorbitant. La banii astia iti iei HX de la alta marca. Daca intr-adevar vrei SBDU cu PID la banii astia, poti merge pe Bezzera Unica, ce are si grup E61 si rezistenta mai mult decat dubla.

Pascalau de ce spui ca e super ideea cu thermoblock pt. aburi? La Gaggia Baby Twin s-a dovedit un mare esec si a facut din acest model cel mai blamat espressor Gaggia.

Pe coffegeek pare sa fie lumea multumita.
http://coffeegeek.com/reviews/consumer/quickmillsilvano

600W nu este suficient sa incalzeaza apa pentru espresso ?
Este o diferenta fata de Unica. Este mai mic cu cel putin 10 cm in adancine.

Reply
Eu nu sustin Unica in acest buget mare si nici acest QuickMill. Ai bani in buzunar de un HX bun si iti iei SBDU? Si mai ales fara grup profesional? Daca vorbeam de o suma de 2-3000 de lei era alta discutie, dar asa nici nu se pune problema sa nu iti iei un HX sau chiar un DB.

O rezistenta mica ingreuneaza trecerea de la modul espresso la modul aburi, insa problema principala ar fi in espresso, caci pleci de la o temperatura fixata asa cum trebuie de PID si imediat cum ai dat drumul la pompa, apa din boiler plecata spre grup este inlocuita de apa rece din rezervor. Asadar iti creezi premise destul de mari pentru o cadere mare a temperaturii, in cele 25 de secunde de extractie, ceea ce in niciun caz nu ar fi de dorit.

De gandit pentru cei mai priceputi la tehnica ar fi urmatoarea problema - boilerul nu este deloc mic intr-adevar si apa nou intrata nu va avea aceeasi influenta de racire ca la un Lelit sau Gaggia. Insa aceasta situatie nu exclude prezenta unei rezistente de putere mare, care sa incerce sa compenseze cat mai mult pierderea de temperatura rezultata din amestecu cu apa rece nou venita.

Acum sa nu crezi ca aparatul asta nu e bun si ca nu vei fi multumit per total. Dar in aceeasi bani poti sa-ti iei un BZ10 de exemplu sau alt model de Heat Exchanger, care este un tip de masinarie superioara, mult mai solida si mai stabila termic decat un SBDU.

*voi muta topicul pe aria de Sfaturi privind achizitiile
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso

Reply
Si eu consider thermoblock-ul o solutie putin atragatoare .
Am citit pareri legate de acest subiect , si unul din marile dezavantaje il reprezinta , tocmai , materialul din care este confectionat , aluminiu . Despre contraindicatiile acestuia in industria alimentara s-au scris multe .
Deasemenea este total contraindicata decalcifierea dispozitivului deoarece , operatiunea , produce mai multe neajunsuri decat ar trebui sa rezolve . In plus , thermoblock-ul nici nu este un " voinic " in a produce constant abur , iar cand il face , acesta , este si destul e umed , aspect care dauneaza semnificativ cremei de lapte .
Fie si numai aceste aspecte si nu as merge pe o astfel de echipare la un espressor .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(23-12-2012, 00:11)Lyvyoo Wrote: Pascalau de ce spui ca e super ideea cu thermoblock pt. aburi? La Gaggia Baby Twin s-a dovedit un mare esec si a facut din acest model cel mai blamat espressor Gaggia.

Din scurta mea experienta cu SBDU realizez cat de util este sa ai aburul la indemana tot timpul, separat de boilerul pentru espresso. De aia mi se pare buna ideea. Binenteles ca un DB ar fi mai bun dar i-mi place simplitatea ideii. Nu stiu cum e la Gaggia Baby Twin dar eu scoteam o crema decenta cu thermoblock-ul de la Saeco Poemia. In ceea ce priveste constructia din aluminiu a thermoblockului, asa este cum zice raducarutasu, dar se pare ca nici boilerele din alama nu sunt atat de sanatoase.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Atunci cine stie, poate este o experienta interesanta pentru un espressor de 100-300E. Dar in niciun caz pe unul de 930E. Mie si Lelit PL60, la vreo 750-800E mi se parea scump, si ala chiar e dual boiler, insa de dimensiuni mici. Insa nu are PID si nu cred ca merita. Daca ar plasa totusi noul PL60T cu PID la banii astia, ar fi o reusita. Altfel, aproape de 900E sta Bezzera la panda cu BZ10-ul.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)