Hello There, Guest! Login Register


Quamar M80 E versus Mahlkoenig Vario

#1
Un pro si contra ar fi interesant facut de cineva care se pricepe. Smile  Quamar M80E versus Mahlkoenig Vario, in contextul preturilor de aici. (1980 vs 1700)

De luat in considerare - garantia la Vario vs fara garantie la Quamar.
 
Reply
#2
Uite aici ce spun forumurile de afara. Dar daca la casnice e foarte importanta garantia (fiind pe forum semnalate vizite la service  cu orice marca), la profesionale e cu totul alta discutie datorita componentelor folosite. La fel si in cazul espressoarelor profesionale vs cele casnice.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Ma uitam chiar acum cu privire la comparatii dar am vazut Baratza Vario. Este denumirea prin SUA la Mahlkoning? Nu prea am gasit mare lucru totusi cu privire la o comparatie intre ele. Smile
 
Reply
#4
E patentul nemtilor cumparat de americanii de la Baratza, am impresia cu marea conditie sa nu o vanda in Europa, caci ar fi culmea...

*fac alt topic
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#5
Retentia la Quamar ar fi mai mare. Am vazut 3 grame ca spunea cineva pe un forum. Ar fi undeva pe la 1 gram la Vario daca nu ma insel.
 
Reply
#6
Daca ar fi sa-mi cumpar un Quamar M80E nou eu sincer as plati mai degraba cei 499 Euro cat e pretul nou cu garantie. Fara garantie mi se pare mult 1980. Daca ar fi o rasnita model mai de scoala veche, fara display si electronica in el, nu mi-ar pasa de garantie, dar asa..
 
Reply
#7
in legatura cu rasnitele mari , un alt aspect pe care trebuie sa -l luam in calcul , pe langa retentia deloc neglijabila , dimensiunile respectabile , de multe ori mizeria pe care o fac prin imprastierea macinaturii , este si zgomotul . 

In orele matinale ale diminetii , cand poate mai sunt membrii ai familiei care inca se mai odihnesc , zgomotul ar putea deranja .
Sunt colegi care doreau sa treaca la pompa rotativa , pe expresor , din cauza zgomotului pe care il produce pompa vibratoare . 

Nu inseamna ca daca sunt mari , rasnitele sunt , in mod obligatoriu si zgomotoase . 
Sunt modele care produc o macinatura adecvata scopului urmarit de noi dar care , in functionare , ar putea deranja inclusiv vecinii . 
In general rasnitele mari au fost concepute pentru o utilizare in spatii comerciale . 
Pentru aceasta destinatie sunt luate alte criterii in calcul fata de cele care conteaza pentru utilizarea in regim casnic .

Cred ca o documentare si din acest punct de vedere ar contribui la o alegere corecta .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#8
Asta ar fi un subiect bun de-un topic, cum sa modifici o rasnita sa fie mai silentioasa.
 
Reply
#9
(11-12-2014, 10:33)coffeesnob Wrote: Asta ar fi un subiect bun de-un topic, cum sa modifici o rasnita sa fie mai silentioasa.

Simplu ! 

Se vor modifica toate componentele de la un Cunill pana devine Mahlkonig Big Grin ! 

Ia-o ca o gluma cu care sa demareze propunerea ta de dezbatere . 
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#10
Nu stiu de ce, dar mie imi suna a "ce putem face ca sa mearga un Trabant la fel de repede ca un Ferrari?" Sau sa traga precum Tir-ul de alaturi?  Big Grin
Modificarile in general sunt pentru chestii relativ marunte; daca din start ai motor mare si zgomotos (ca deh, cererea de baza era de putere, nu de liniste), nu prea ai loc de intors... Alte solutii de racire, alt regim de functionare...
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#11
Off topic

Trebuia sa fiu un pic mai specific. Intentia nu e sa faci o rasnita zgomotoasa la fel de tacuta ca si una care e asa din nascare (design) ci sa faci rasnita din dotare ceva mai silentioasa - daca e posibil si relativ usor de obtinut. Inca nu m-am izbit de topicuri pe tema asta, dar e drept ca nici nu am cautat pana acum.

Legat de rasnite care sunt silentioase din nascare, Ceado E6, E7 se pare ca ar fi printre cele mai bine crescute. O comparatie de sunet intre cateva rasnite: https://www.youtube.com/watch?v=LsXZEaHn1Hs .
 
Reply
#12
Pentru mine zgomotul nu ar fi o problema mai ales ca dimineata pleaca blenderul. Smile Quamar se prezinta ca o rasnita fiabila.
 
Reply
#13
Zgomotul produs de motor, la rasnitele profesionale, nu se compara cu zgomotul produs de rasnire. Iar cel produs de rasnire este, mai mult sau mai puțin, același la majoritatea rasnitelor.

Quamarul are retenție, ce-i drept, dar dacă ești dispus sa sacrifici 2-3g de cafea la fiecare sesiune, acest dezavantaj dispare. Cea mai mare parte din cafeaua reținută se afla sub cuțitul inferior și, odată intrata acolo, nu mai revine în circuitul normal... Trebuie doar curățată de acolo cam o data pe săptămână. Ar mai fi reglajul stepped (dacă nu s-a schimbat la modele mai noi) dar mie unul mi-a plăcut și am învățat sa lucrez cu el. În rest este o rasnita foarte buna, la un preț corect într-o piață relativ scumpa.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#14
Un avantaj pentru Quamar ar fi timpul de rasnire, mai mic ca la Vario.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)