Eu am un Hansa pe gaz, absolut normal. Si rezultate multumitoare. 900 lei pe promotie, acum 4 ani.
Maximul la care poate ajunge conform termostat este 255, dar cred ca in spate urca si la 270 grade.
Oricum pentru paine nu iti trebuie mai mult de 230-240, doar daca vrei sa faci si pizza din greu.
Dar la pizza oricum cele de apartament nu sunt in masura sa ajunga la 400 grade cat au cele profesionale, asa ca te adaptezi la ce ai.
Nu trebuie sa fie cu convectie fortat, din contra! coacere cu convectie iti produce o uscatura de iti rupi dintii.
Deci daca pentru alte necesitati iei cuptor cu convectie, o folosesti doar la incingere, se face mult mai rapid, la coacere opresti ventilatorul de convectie, vrei sa ai abur in cuptor cat mai mult in primele 10 minute, nu sa il zboare afara.
La fel de important ca si cuptorul, poate chiar un pic mai... as zice ca e vasul in care o coci.
Fonta, Jena, sunt variante, ai de unde alege, dar ca incepator sa incepi cu aluatul direct pe placa, si cu tava cu aburi separat, se cheama ca iti cauti frustrarea singur, parerea mea...
Placa e importanta ca sa nu se arda pe fund painea, una ceramica de 1 cm este suficient. Important este sa ai un izolator intre flacara din fund si vasul cu paine. Plus ca placa de ceamica iti trebuie la pizza.
Oricat am incercat sa inteleg ideea din spatele celor de otel, nu am reusit... mi se pare contraintuitiv sa pui sub paine un bun conductor de caldura si nici nu inmagazineaza atata energie cat poate ceramica, avand capacitate calorica mai mica ...