Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
21-05-2026, 23:08
(Edited 21-05-2026, 23:08 by renatoa.)
(21-05-2026, 21:25)alex_b Wrote: Eu sunt multumit de Profitec Go. Iti recomand si tie
Multumesc, cand imi voi dori asa ceva pot lua o masina la sfert de pret avand un boiler practic identic.
In plus, cu o constructie mult mai flexibila, care imi permite sa imi aleg orice sistem de site, de la 51 la 58.
PID predictiv cu feed forward, cum am povestit mai sus, i-am pus deja.
Nu scade temperatura nici un grad cap-coada, pot extrage imediat daca am un al doilea PF cu pucul preparat.
Dim pacate am boala cu apa proaspata, si nu ma pasioneaza sa golesc boilerul zilnic, desi e posibil si asta.
Asa ca nu imi voi dori asa ceva
Espressoman infocat
Ardeal
(21-05-2026, 23:08)renatoa Wrote: (21-05-2026, 21:25)alex_b Wrote: Eu sunt multumit de Profitec Go. Iti recomand si tie
Multumesc, cand imi voi dori asa ceva pot lua o masina la sfert de pret avand un boiler practic identic.
In plus, cu o constructie mult mai flexibila, care imi permite sa imi aleg orice sistem de site, de la 51 la 58.
PID predictiv cu feed forward, cum am povestit mai sus, i-am pus deja.
Nu scade temperatura nici un grad cap-coada, pot extrage imediat daca am un al doilea PF cu pucul preparat.
Dim pacate am boala cu apa proaspata, si nu ma pasioneaza sa golesc boilerul zilnic, desi e posibil si asta.
Asa ca nu imi voi dori asa ceva 
Da asta cu apa la borcan si eu m-am saturat. Visez la o pompa rotativa
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Constanța
Nu-i problemă, avem și cu rotativa
https://a.aliexpress.com/_EGwWYI6
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Craiova
Avem si picatura chinezeasca
Espressoman incepator
Timisoara
22-05-2026, 09:58
(Edited 22-05-2026, 10:07 by alin1970.)
@
renatoa ai gresit, cel mai ieftin ECP, cel cu carcasa din plastic, costa sub 500 lei ( au fost si mai ieftine !) si are acelasi boiler din inox.
Referitor la apa, daca faci zilnic cafea nu cred ca este o mare problema ca sta apa o zi in vas din inox. Daca se doreste se pot sacrifica primii 250 ml de apa si veti avea zilnic apa proaspata in ceasca.
Alex, nu pricep cum ar rezolva o pompa rotativa problema apei statute din boiler despre care vorbea Renato ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Espressoman infocat
Constanța
(22-05-2026, 09:58)alin1970 Wrote: Alex, nu pricep cum ar rezolva o pompa rotativa problema apei statute din boiler despre care vorbea Renato ?
Prin centrifugare
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman infocat
Bucuresti
22-05-2026, 10:28
(Edited 22-05-2026, 10:29 by distrugatorul.)
(22-05-2026, 09:47)cyrusct82 Wrote: Nu-i problemă, avem și cu rotativa 
https://a.aliexpress.com/_EGwWYI6
Fix cu aia fac eu presiunea in roti :D
E multa gargara cu apa statuta :)))
daca stai sa te gandesti ca apa pe care o bei zilnic o iei la recipiente de plastic..
Craiova
Poate matale... la mine din robinet dupa filtrare ajunge in sticla.
Sticla de sticla... carafa adica. Aceea e apa de consum.
Espressoman infocat
Bucuresti
22-05-2026, 10:53
(Edited 22-05-2026, 11:01 by distrugatorul.)
Daca ai sti tu cum arata tevile alea de apa pe interior nu ai mai bea o saptamana :))))
Cand iti forezi un put de mare adancime atunci poti spune ca bei apa curata si sa arati cu degetul pe cei cu plastic
Dar cand bei apa care curge pe tevile de 50 de ani ale astora ….poti sa o filtrezi pe 10 site :))
Espressoman infocat
Timisoara
Da, e mai buna aia imbuteliata in plastic, tinuta la soare in curtea supermarketului.
Espressoman infocat
Ardeal
22-05-2026, 15:08
(Edited 22-05-2026, 15:08 by alex_b.)
(22-05-2026, 09:58)alin1970 Wrote: @renatoa ai gresit, cel mai ieftin ECP, cel cu carcasa din plastic, costa sub 500 lei ( au fost si mai ieftine !) si are acelasi boiler din inox.
Referitor la apa, daca faci zilnic cafea nu cred ca este o mare problema ca sta apa o zi in vas din inox. Daca se doreste se pot sacrifica primii 250 ml de apa si veti avea zilnic apa proaspata in ceasca.
Alex, nu pricep cum ar rezolva o pompa rotativa problema apei statute din boiler despre care vorbea Renato ?
M-am exprimat eu poate gresit, pe mine ma enerveaza sa tot am grija ca nu ramane rezervorul pe gol si tot verifica canistra. As vrea sa fie legat la retea si sa uit
(22-05-2026, 10:45)renatoa Wrote: Poate matale... la mine din robinet dupa filtrare ajunge in sticla.
Sticla de sticla... carafa adica. Aceea e apa de consum.
Exista un singur matale care e acelasi dumitale pe acest forum
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Bucuresti
(22-05-2026, 13:50)edri Wrote: Da, e mai buna aia imbuteliata in plastic, tinuta la soare in curtea supermarketului. 
Crede ma ca este
Craiova
Wow... aruncand o privire la profitec pe site constat ca au nu mai putin de 8 OPT !!! modele !!!
Zau asa, se gasesc 8 clase distincte de bautori de cafea, cu nevoi asa de diferite ca 3 modele nu ii pot satisface pe toti ?!
Asta in marketing se cheama...
Quote:Having an excessive count of models with very close features is known as product proliferation, or the "decoy effect" strategy when used intentionally to steer buyers toward a specific tier.
While it aims to dominate shelf space and match every competitor, it often leads to consumer choice paralysis
Espressoman infocat
Bucuresti
23-05-2026, 15:20
(Edited 23-05-2026, 15:28 by distrugatorul.)
Pai nu e firesc sa fie asa? Primul care vinde este calitatea marketingului strans legata de calitatea echipamentului
Craiova
Da, brave new world... cand anormalul a ajuns sa para firesc.
Iar cu calitatea... uite un Go explodat:
https://www.barista.gr/en/go-boiler-spare-parts
Aceleasi componente se regasesc in orice espressor din clasa respectiva.
Daca se stie ceva diferit la altele, sau are cineva argumente palpabile legate de calitatea vreunei componente, as fi curios sa le aud.
Made in Germany si built like a tank... s-au fasait deja in vremurile in care traim.
Cum le-ai luat gazu ieftin li s-a dus toata maretia, iar vremea tancurilor a trecut. Incercati built like e drone
Espressoman infocat
Bucuresti
23-05-2026, 20:09
(Edited 23-05-2026, 20:25 by distrugatorul.)
(23-05-2026, 16:57)renatoa Wrote: Da, brave new world... cand anormalul a ajuns sa para firesc.
Iar cu calitatea... uite un Go explodat:
https://www.barista.gr/en/go-boiler-spare-parts
Aceleasi componente se regasesc in orice espressor din clasa respectiva.
Daca se stie ceva diferit la altele, sau are cineva argumente palpabile legate de calitatea vreunei componente, as fi curios sa le aud.
Made in Germany si built like a tank... s-au fasait deja in vremurile in care traim.
Cum le-ai luat gazu ieftin li s-a dus toata maretia, iar vremea tancurilor a trecut. Incercati built like e drone 
Profitec si ECm au aceeasi mama si sunt construite ca tancuri
Daca sunt dobitoci care le exploateaza gresit…
Spre ex pe boiler e trecut clar presiune recomandata intre 1.1 si 1.5 pe manometru. E subliniat si cu verde
Daca sunt dobitoci care le folosesc la 2.5 sau 3 este vina espresorului?