Welcome Back Log In Create Account

Profitec GO + Eureka Manuale vs Lelit PL41TEM + Gaggia MDF 55

Salut baieti ! De 3 zile nu mai am somn din cauza virusului astuia al echipamentelor pt espresso . Situatia sta in felul urmator , am plasat precomanda pentru pachetul de pe site de BF "Barista Home Specialita " - Lelit PL41TEM PID + GAGGIA MDF 55 + KIT CURATARE LELIT + TAMPER + 9 VOUCHERE CAFEA SPECIALITATE - 3890 LEI . Toate bune si frumoase , pana am gasit aseara Profitec Go la 3750 lei si in capul meu au inceput sa apara intrebarile si remuscarile . Oare este mai bine sa merg pe Profitec Go + Mignon Manuale la 4400 lei ? Este oare un upgrade sau mai mult un downgrade din pricina rasnitei ? Am observat ca pe forumurile din afara este catalogat ca si " gold standard " in materie de single boiler si chiar eram curios daca merita sa mai sacrific la rasnita , sa mai cresc ceva bugetul si sa merg pe el . Consum in proportie de 95 % shot dublu de espresso , fara lapte .

Reply
Salut! Mergi pe profitec :)
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
(24-11-2024, 11:56)tektbar Wrote: Salut! Mergi pe profitec :)

Oare nu as beneficia mai mult de o rasnita de 55mm si cu timer ( MDF 55 ) vs una de 50mm ( Manuale ) decat de un espressor mai bun ? Aici ma refer la 2 pucuri preparate identic , crezi ca ar iesi mai bun cel facut cu Profitec + Manuale decat cel cu PL41TEM + MDF 55 ?

Reply
Nu cred ca este diferență mare între râșnițe. Eureka mi-a plăcut pentru espresso ăla classic ciocolatiu dacă îți place așa. Și Manuale dacă nu mă înșel are timer, doar ca nu afișează, îl poți regla de undeva din lateral. Ambele râșite vor necesita pe viitor update indiferent ca iei gagia sau manuale, măcar espressorul îl poți ține o vreme mai îndelungată
Cred ca poți obține espresso bun din aproape orice echipament dacă ai boabe calitative și apă potrivită.
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Uita-te si la dimensiunea pe blat, profitecul nu e chiar mic.
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense

Reply
(24-11-2024, 12:00)Maanu Wrote:
(24-11-2024, 11:56)tektbar Wrote: Salut! Mergi pe profitec :)

Oare nu as beneficia mai mult de o rasnita de 55mm si cu timer ( MDF 55 ) vs una de 50mm ( Manuale ) decat de un espressor mai bun ? Aici ma refer la 2 pucuri preparate identic , crezi ca ar iesi mai bun cel facut cu Profitec + Manuale decat cel cu PL41TEM + MDF 55 ?

Fiecare combinatie espressor/rasnita/espressoman este una unica. Cu rasnita X macini intr-un fel, cu Y in alt fel (fiecare are alta distributie de particule). Espresso-ul va fi corect cu ambele, se poate sa-ti placa mai mult cu X sau Y. Sau chiar ambele, pentru ca discutam aici si de cafea.
Nu prea exista nici chestia cu mai bun, ca e vorba de gusturi. E ca si cum ai zice ca ciocolata cu lapte e mai buna decat ciocolata amaruie. Sau invers. Pentru tine da, e adevarat, dar pentru alte 1000 persoane nu.
Ce mai conteaza aici este si repetabilitatea. Degeaba faci un espresso mirobolant azi dar e singurul asa din 1000 shoturi.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(24-11-2024, 11:49)Maanu Wrote: Salut baieti ! De 3 zile nu mai am somn din cauza virusului astuia al echipamentelor pt espresso . Situatia sta in felul urmator , am plasat precomanda pentru pachetul de pe site de BF "Barista Home Specialita " - Lelit PL41TEM PID + GAGGIA MDF 55 + KIT CURATARE LELIT + TAMPER + 9 VOUCHERE CAFEA SPECIALITATE - 3890 LEI . Toate bune si frumoase , pana am gasit aseara Profitec Go la 3750 lei si in capul meu au inceput sa apara intrebarile si remuscarile . Oare este mai bine sa merg pe Profitec Go + Mignon Manuale la 4400 lei ? Este oare un upgrade sau mai mult un downgrade din pricina rasnitei ? Am observat ca pe forumurile din afara este catalogat ca si " gold standard " in materie de single boiler si chiar eram curios daca merita sa mai sacrific la rasnita , sa mai cresc ceva bugetul si sa merg pe el . Consum in proportie de 95 % shot dublu de espresso , fara lapte .

Daca vrei upgrade, renunti si la Gagia si la Eureka si te uiti la DF54.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Deja si la 55mm diametru de cutite vorbim de un minim acceptabil, dar 50mm (cum are si Manuale) nici nu ar trebui sa intre in discutie in 2024 la cate alternative sunt. In mod normal toate rasnitele care au plate sub 55mm ar trebui sa nu mai existe, mai ales ca diferenta de pret in ceea ce priveste cutitele e destul de mica azi, comparativ cu trecutul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Multumesc tuturor pentru sfaturi ! In urma diverselor recomandari si a unei discutii cu o persoana foarte veche si capabila in domeniu am ajuns la concluzia ca alegerea facuta este mai mult decat suficienta din punct de vedere al capacitatii setupului de a scoate un espresso corect in primul rand si in al doilea rand din punct de vedere al unui workflow eficient si rapid . Am inteles de asemenea ca un upgrade asupra gustului in sine as putea obtine doar cu o rasnita mult mai scumpa insa n ar avea sens in momentul de fata , fiind primul setup .

Reply
Nu mai faceti rabat de la rasnite oameni buni! Ia SH daca e nevoie sau gandeste-te la un downgrade la espressor, dar pune pe primul plan rasnita de 64-78mm sau 55mm daca e mai bine asa, dar 50mm e mult mai apropiata de bitter si arome incalcite.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Aceiasi prostie am facut-o si eu in urma cu mai mulți ani la prima rasnita,cu aceiași Eureka cu cutite de 50 mm. Nu găseam nimic din ceea ce trebuia ca si aromele in ceasca. Apoi cu Kinu am inteles ce gresala am făcut cu cuțitele de 50 mm și cu DF64 am ajuns la ceea ce am nevoie pentru un uz casnic fără sa fac rabat la gust și fără sa coste exagerat de mult. Ce rost are sa dai bani pe  o cafea de calitate din care rasnita nu poate scoate ce trebuie? La rasnita nu trebuie sa faci rabat niciodata.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)