29-10-2014, 23:14
As aprecia niste sfaturi legat de prajirea cafelei Panama Boquete Geisha daca colegii forumisti au prajit asa ceva.
Din pacate nu stiu in ce mod a fost procesata cafeaua.
Intentionez sa opresc prajirea la forte scurt timp (10 - 20 sec maxim) dupa terminarea FC intrucat imi prepar cafeaua fie cu aeropress fie cu siphon si imi place prajita mai light. Plus ca la aceast cafea ar fi pacat sa o duc prea sus si sa pierd caracteristicile florale.
Ma intereseaza sugestii din experienta personala legat de cat sa preincalzesc prajitorul, cat sa ma lungesc cu faza de uscare a cafelei, daca sa maresc caldura intre faza de uscare si FC sau sa o las mai mica, chestii de genul asta. Aparatura mea de prajit e un setup tip corretto cu masina de paine/suflanta aer cald/cooler extern.
Din pacate nu stiu in ce mod a fost procesata cafeaua.
Intentionez sa opresc prajirea la forte scurt timp (10 - 20 sec maxim) dupa terminarea FC intrucat imi prepar cafeaua fie cu aeropress fie cu siphon si imi place prajita mai light. Plus ca la aceast cafea ar fi pacat sa o duc prea sus si sa pierd caracteristicile florale.
Ma intereseaza sugestii din experienta personala legat de cat sa preincalzesc prajitorul, cat sa ma lungesc cu faza de uscare a cafelei, daca sa maresc caldura intre faza de uscare si FC sau sa o las mai mica, chestii de genul asta. Aparatura mea de prajit e un setup tip corretto cu masina de paine/suflanta aer cald/cooler extern.