N-am mai ajuns de mult pe aici, am avut alte treburi (momentan espresorul e piesa de mobilier, eu am trecut pe cold brew).
(15-09-2022, 10:26)zildan Wrote: Pompa nu sta sub tensiune decat cand baga apa, ea se poate incalzi de la boiler.
Demonteaza vana cu 3 cai si fompa in bucati si decalcifiaza-le.
Vezi sa nu pierzi bilele de la pompa
si la vana cu 3 cai sa rectifici plan suprafata de pe grup inainte de montare.
Pompa calcifiata ar putea fi o explicatie (si la dilatarea unor piese de la incalzire sa-si schimbe comportamentul); vad daca ma incumet sa o desfac (daca e de pierdut bile... sanse mari

) - dar daca oricum trebuie sa schimb pompa... atunci nu mai conteaza.
(17-09-2022, 21:14)christian123 Wrote: Salutare, voiam sa deschid un thread nou, dar cred avem aceeasi problema, io_bri.
Tot cautand, am ajuns la concluzia ca problema e la bobina de la electrovalva.
Nu stiu ce sa zic - la mine se vede diferenta in functionare dupa ce pompa/espresorul se incalzeste chiar si daca demontez furtunul care duce de la pompa catre electrovalva (deci chiar la iesirea pompei), deci nu stiu daca poate fi electrovalva de vina - cum ai ajuns la concluzia asta, ce se intimpla la tine?
(27-09-2022, 17:48)zildan Wrote: Ai demontat si decalcifiat vana cu 3 cai, la partea mecanica ma refer.
N-am demontat vana; decalcifiere doar cea facuta pentru tot espresorul, nu ceva facut separat. Am vazut
aici o procedura, pare destul de laborioasa; am incercat doar manevra descrisa
aici dar n-am vazut modificari (si, cum am spus, diferenta se vede si direct la iesirea pompei, inainte de vana cu 3 cai).
(17-09-2022, 21:14)christian123 Wrote: stiti cumva unde pot gasi o bobina compatibila pentru Gaggia? Inteleg ca ar merge orice bobina daca e de 230V si are diametrele potrivite (8 si 10mm), dar daca e una identica ar fi si mai bine.
Mi-a parut utila pagina
asta; conform ei (daca am inteles bine)
asta ar fi electrovalva (nu am gasit doar bobina separat).
(28-09-2022, 13:02)staicueduard Wrote: salutare,
am vazut discutia ca la un GC se poate monta un pulsor pentru pompa, pentru reducerea zgomotului/vibratiilor.
am cautat pe net si n-am gasit, se poate sa se numeasca altfel?
daca ma puteti ajuta... multumesc aniticipat
Despre pulsor: sint citeva thread-uri aici pe forum; cel mai complet pare
asta (si
aici discutii/concluzii tehnice - cu un
rezumat facut de Liviu) - au fost si doua group-buy pe tema asta. Nici eu n-am reusit sa gasesc la noi in tara cautind dupa 'pulsor'; locatile mentionate in thread (care inca mai functioneaza; si poate ar merita si post-urile astea doua mutate tot acolo) sint:
(alta solutie discutata pe thread-ul respectiv a fost inlocuirea pompei cu una
ARS CP Smart - mai silentioasa cu 12/19 dB.)
(am incercat sa postez raspunsuri separate, ca sa fie mai usor de citit - constat ca forumul mi le-a lipit; si cum nu ma descurc sa le separ la loc... se pare ca vor ramine asa, lipite)