Welcome Back Log In Create Account

Probleme cu Gaggia Classic

Pompa este o bobina, nu un rezistor, și se comporta diferit.

Cel mai bine ar fi sa trimiți aparatul în service.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Deja l-am dus la cineva, un electronist, sa vedem ce spune.
Pacat ca nu era siguranta aia, ce bine era sa scap usor :D
Multumesc Nicu si LOCO.
May God be with us.

Reply
Mai bine fa-l pachet spre nickso, caci se pricepe. Ai niste mici costuri legate de curier si manopera dar macar mergi la sigur. Nu degeaba e serviceman-ul acestui forum.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Stiu ca exista si posibilitatea asta Liviu, multumesc pentru sfat.
Totusi sunt genul de om DIY, vreau si imi place sa invat chestii noi in diverse domenii, inclusiv mecanica si electrica de exemplu la aparatele de cafea.
Finalul povestii mele cu Gaggia-ul este foarte nostim : aparatul NU AVEA NIMIC.
Led-ul, sau mai bine zis neonul, ca led nu este, din butonul ON OFF era stricat, respectiv unul din fire era intrerupt.
Deci cand treceam pe ON, butonul nu se lumina.
Iar eu, grabit fiind, nu am lasat aparatul destul pe ON, ca sa vad ca totusi el incalzeste apa din boiler iar neonul de la butonul READY se aprinde dupa ceva momente.
MA bucur foarte mult ca masuratorile mele cu multimetrul au fost totusi corecte, circuitele intradevar functionau, aparatul mergeau.
Am schimbat neonul de la butonul ON si totul e ok. Problema este ca neonul cumparat e verde, iar celalalt e transparet, deci e o mica diferenta de culoare cand sunt iluminate butoanele :D
Va multumesc.
May God be with us.

Reply
Traiasca finalurile fericite :) .

Reply
Eu am inlocuit neonul martor de la butonul care activeaza pompa, cu unul scos din butonul unui calorifer electric. :P
:: Gaggia Classic :: Ascaso i-2 D ::

Reply
Daca spuneai si tu mai devreme chestia asta, cred ca ma scapai de multe probleme :D
Cine are nevoie de ajutor sau info vis a vis de schimbarea neonului din orice buton din interiorul switch-ului de la Gaggia Classic, spuneti aici.
E usor dar si complicat in acelasi timp. Decat sa va crape vreun plastic sau sa deveniti frustrati cand incepeti munca, mai bine intrebati inainte.
Multumesc.
May God be with us.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)