Hello There, Guest! Login Register


Probleme Lelit 042

#1
Salut,

Un prieten are probleme cu Lelit 042 emi, nu mai incalzeste apa pentru abur. Are cam 2-3 ani, a iesi din garantie. L-a desfacut si a apasat pe butonul de siguranta de pe boiler dar nu era de acolo problema. Ma puteti ajuta cu un sfat?

ps: Apa curge pe steam wand dar nu face abur.

       
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
 
Reply
#2
In principiu ar trebui să verifice termostatul pentru abur sau butonul de actionare al aburului. E relativ simplist in construcție.
Lelit PL92T, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#3
Butonul cred ca merge, daca apasa pe ambele butoane scoate apa pe teava de abur. Nu mai ajunge la temperatura de abur. Poate fi rezistenta care incalzeste boilerul? Cum poate verifica componentele pe rand?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
 
Reply
#4
Rezistența este comună și pentru cafea și pentru abur fiind SB. Dacă pentru cafea funcționează atunci rezistența este ok. Espressorul are 3 termostate: cel pentru abur ar trebui sa fie cel incercuit cu roșu și poate fi verificat cu un multimetru. Ar trebui sa fie NC și să deschidă la temperatura scrisă pe el. Dacă știe să folosească un multimetru pentru verificarea unei continuități e simplu, dacă nu poate ar fi mai bine să găsească pe cineva.[Image: qWCA3o8.jpeg]
Lelit PL92T, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#5
multumesc pentru sfaturi, a incercat sa faca bypas la fiecare termostat pe rand si tot nu a mers, in plus cafeaua iese cu gust nasol, probabil ca nu ajunge la temperatura nici pt brew. Posibil sa fie rezistenta, ori are mult calcar, ca nu i-a facut deloc decalcifiere in 2-3 ani. (a folosit apa filtrata).
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)