Hello There, Guest! Login Register


Probleme Delonghi ecam22360

#1
Salutare
Am achizitionat acum 2 ani un aparat delonghi magnifica 22360
Gustul cafelei si cremozitatea erau bune la inceput..doar ca acum, s a schimbat cu totul. Am reglat rasnita de la mic la mare si singura diferenta este taria cafelei,dar gustul e fffff prost, tare si proasta sau slaba si proasta.
Filtrul a fost schimbat, pun doar apa plata, decalcifierea o fac numai cu plicul respectiv delonghi nu cu altceva…acelasi rezultat..
Am incercat diferite tipuri de cafele, Julius, illy, segafredo etc gustul in schimb… ot de 2 bani.
Ceva sfaturi?
Multumesc
 
Reply
#2
Rasnita nu-si mai face treaba corespunzator. Sper ca reglarea de la mare la mic ai facut-o numai in timpul functionarii rasnitei. Ca sa obtii o cafea cremoasa si buna ai nevoie de o rasnita buna, separata de aparat, si alimentarea va trebui sa o faci manual pe "gura" dedicata. Mai poti sa incerci sa modifici temperatura (cred ca modelul asta are posibilitatea de a-i seta doua valori de temperatura, intrand in meniul espressorului), dar nu vei obtine rezultate spectaculoase. Stiu ca raspunsul meu anuleaza notiunea de "automat", dar este singura varianta viabila.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#3
Bonsoar, s-ar putea să fie vorba de altceva: poate papilele tale au evoluat și și-au dat seama că aceste cafele pe care le enumeri nu sunt ce trebuie. Aș face următoarele două - trei chestii:
0. curățare de depuneri de pulbere, în special prin râșniță;
1. cumpărat boabe de la o prăjitorie de specialitate;
2. încercat cu cafea de specialitate râșnită la locul cumpărării, DAR NU PENTRU ESPRESSO, că se înfundă aparatul. Trebuie medium-fine, să zicem.
În orice caz, statul cafelei la aer atâta vreme nu-i prinde bine, iar modul de operate al acestor aparate nu are cum să îți ofere o cafea espresso autentică.
Succes!
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)