Hello There, Guest! Login Register

Problema(?) espressor

Va salut.
Am o mica nedumerire, nu stiu daca e o problema sau e oarecum normal. Am facut o decalcifiere a aparatului din semnatura cu solutie de acid citric cum o fac de obicei, pus in apa, amestecat, umplut boileru, lasat cate 20 minute cu el oprit si tot asa pana se golea rezervorul. Am mai spalat boilerul cu 2 rezervoare de apa. Mentionez ca folosesc apa de la robinet (cluj) trecuta prin cana filtranta aquaphor cu filtru simplu (nu cel cu mg). 

Dupa tot procedeul asta, cand am dat drumu la apa prin valva de aburi am vazut in ceasca mici particule gri, nu multe dar se vedau. Prin grup ori foarte putine ori deloc cateodata. Am desfacut tot aparatul crezand ca o sa ma sperii de ce gasesc, dar surpriza... In interior boilerul arata curat, fara depuneri de calcar sau alte minerale, are doar un strat gri la suprafata (oxid?). Boilerul e de aluminiu. Am lasat in solutie de acid citric 10% cateva ore, am incercat sa periez, n-a iesit nimic. Doar la smirghel de granulatie fina se ducea si se vedea culoarea metalului. Din nou mentionez ca stratul e infim, am raschetat cu un cutter (nu zgariat) si nu se simte la unghie trecerea de la acel strat la peretele curat al boilerului.
Din pacate nu pot sa zic ca pana acum m-am uitat atent sa vad daca aveam particule sau nu, deci n-as baga mana in foc ca nu erau. Il am de vreo 3 ani. Cana filtranta o folosesc de vreo 6 luni, pana acum foloseam apa Bucovina (cea la sticla de 2l cu reziduu sec mic)

Nedumerirea mea e : e normal acel strat de oxid sau ce o fi? Sunt normale acele particule? Daca nu, cum scap de ele?
Multumesc !
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon

Reply
Colegii care au incercat sa curete moka pot de aluminiu cu acid citric au avut niste surprize nu prea placute...

Reply
Treci multă apă prin el și ar trebui sa se rezolve. Mare atenție la acid și aluminiu. Se corodeaza aluminul si ajunge in cafea. Eu am avut o intoxicație urata din cauza asta.

Reply
pai si cu ce sa fac decalcifierea? Ca toate solutiile sunt pe baza de acid si preferam acidul citric fata de lactic (ce vazusem in componenta altui produs ambalat), iar la acetic nici nu ma gandesc.

Intoxicatie in ce sens? Cu simptome neurologice? Permite-mi sa fiu sceptic aici :D
Partea buna e ca prin grup imi iese apa curata, doar prin teava de aburi mai ies particule, dar eu oricum nu utilizez functia de abur, poate de ...5 ori pe an.

Reply
Cand ai facut decalcifierea, ai alternat curgerea prin grup cu cea prin teava de abur? Probabil nefiind teava de abur folosita des, particulele de oxid au fost eliminate mai greu. Nu as fi foarte ingrijorat, dar nu as smirghelui suprafata interna a boilerului si as folosi decalcifianti recomandati de branduri cunoscute : gaggia de exemplu, fabrica espressoare cu boiler de aluminiu ceea ce ti-ar putea oferi siguranta ca solutiile lor pot fi sigure. Substanta folosita de tine este reteta proprie sau cumparata ca decalcifiant? Cum faci decalcifierea ( recomandarea este : 30sec curgere prin grup/ pauza / 30 sec curgere pin teava de abur/ pauza/ grup/pauza /teava/ pauza.... pana se termina solutia din rezervor iar apoi golirea a 2 rezervoare in mod similar, cu apa curata )?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Am cumpărat solutie dedicata(dar universala), care era doar acid citric. 50g dizolvat in 1l apa. Am pus aproape 100g in 1.6l apa. Decalcifierea o fac cum descrii tu, doar ca nu scot apa 30s ci scot cam 250-300ml apa, cam jumatate prin grup jumatate prin duza de abur, pauza si tot asa. Apoi clatit cu 2 rezervoare de apa. 

Am sa incerc sa scot mai mult abur zilele astea sa vad daca se curata

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)