Espressoman infocat
Bucuresti
Buna ziua,
Am primit recent un Rancilio Nancy nefolosit de foarte multa vreme si l-am desfacut pentru a-l curata/decalcifia.
In urma curatarii si desfacerii boilerului am observat ca de pe peretele lateral s-a desprins "o chestie", ca un fel de membrana ce este lipita pe pereti. Chestie pe care o puteti vedea in poza atasata.
Credeti ca ar fi o problema? mai este folosibil?
poze:
https://imgur.com/a/SAndOeT
Va multumesc,
Mihai
Espressoman infocat
SV
pls foloseste butonul asta pt a adauga poze:
multumesc.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Espressoman infocat
Bucuresti
21-10-2021, 14:31
(Edited 21-10-2021, 17:05 by mihainic93.)
Ok. imi cer scuze.
![[Image: 8SpxdgN.jpg]](https://i.imgur.com/8SpxdgN.jpg)
LE: Ceea ce s-a desprins de pe peretele boilerului pare sa fie ceva non aderent ( teflon sau ceva asemanator). In urma sa pare sa fi ramas alama.
Espressoman
Navodari
22-10-2021, 15:28
(Edited 22-10-2021, 15:28 by astinga.)
Nu cred ca are strat de teflon, e doar mizerie. Fa o baie cu decalcefiant
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu e mizerie sigur. E foarte "non aderent" Și aplicat uniform. E un model foarte vechi, dsr nefolosit prea mult. E de prin anii '90. Ideea principala era dacă apa ia direct contact cu alama se "contaminează" cumva sau încă este folosibil. Nu știu cum arata boilerele mai noi, cele pe silvia. Dacă ma poate ajuta care cu aceasta informație, i-aș fi recunoscător.
Va mulțumesc,
Mihai
Espressoman infocat
Rm. Valcea
23-10-2021, 05:18
(Edited 23-10-2021, 05:20 by Zaheyu.)
E teflon. Exista si portafiltre care au acelasi lucru pe interior. Din cate stiu la teflon problema sunt gazele eliberate la temp f mari, peste 200 C. Contactul apei cu alama expusa e ok, doar asta e materialul din majoritatea boilerelor.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Bucuresti
Va mulțumesc mult pentru răspuns!
Cu alte cuvinte, îl pot folosi cu toată încrederea, din câte am inteles.
MarSv
Suceava
(23-10-2021, 14:32)mihainic93 Wrote: Va mulțumesc mult pentru răspuns!
Cu alte cuvinte, îl pot folosi cu toată încrederea, din câte am inteles.
Că sa fii sigur că nu pățești nimic, mai bine m-il donezi mie și mă risc eu.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Espressoman infocat
Bucuresti
Fiind un user nou nu am voie sa postez inca in Marketplace, asa ca voi incerca aici:
La modelul mentionat anterior brew thermostat-ul este cel de 110C si as vrea sa il inlocuiesc cu unul de 100C.
Exista cineva care si-a pus PID pe Silvia si se poate lipsi de termostatul bimetal de 100C?
As fi interesat sa il cumpar.
Va multumesc,
Mihai
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Nu cred ca mai scoti ceva ok cu termostat de 100C. Boilerul e inalt, grupul departat, scade prea mult temperatura. Eu La Brasilia, cu boiler asemanator, am de 107 iar PID-ul il tin la 109 +/- 2C.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Bucuresti
Va mulțumesc pentru răspuns. M-am mai documentat puțin și am văzut ca trebuie lăsat cca. 90 secunde de la decuplarea termostatului. Problema aceasta am rezolvat-o, dar ma confrunt cu o alta: îmi curge un firicel de apa pe lângă portafiltru, deși garnitura este noua. Ori nu s-a așezat bine, ori are vreo imperfecțiune.